Mobese Alper'den TFF'nin Kararına İtiraz

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör
Fenerbahçe basın sözcüsü Alper Pirşen:

"Kararın gerekçesini az önce inceledik. Konuyla alakalı en kısa zamanda Tahkim Kurulu'na başvurumuzu yapacağız."

"En kısa zamanda Tahkim Kurulu'nun kararını vermesi için tüm girişimlerimizi yapacağız. MHK'nin görüşünün dışına çıkılmaması için yıllardır bir uygulama var. Kural hatalarından MHK'yı ofsayta düşürmemek için ne derlerse kabul eden bir anlayış var."

"Bunun tek istisnası var. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında bir kural hatası gerçekleşmediğine dair MHK'nin görüş vermesine rağmen, maç yönetim kurulu kararıyla tekrar edilmişti. Onun dışında, benim hatırladığım TFF tarihinde bunun aksi yönünde bir uygulama yok."

"MHK'nin gerekçesini okuduğumda, daha dehşete düşüyorum. Birkaç gündür kuralların yeterince iyi bilinmediğine yönelik vurgular yapıyordum. Geçen tüm süreye rağmen, hatalarının daha farkında değiller."

"Şimdi, 'Konu oyuncunun ofsayt olup olmaması değil hakem yorumu devreye girer demişler.' Konu kuralın yanlış uygulanması. Bu tip pozisyonlarda, ofsayt çizgisiyle verilemez."

"Hakemin gelip izlemesi gerekiyordu. 'Konu açık ofsayt, VAR incelemesi yeterli' diyorlar. Tamam ofsayt ama kural başka."

"Kuralın hala yanlış olduğunu savunuyoruz. Geçen sene de başımıza benzer bir olay gelmişti. Bu gibi kural hatası veya hakem hatası, her hafta ön plana çıkıyor. Hakemlerimiz daha kural hatası ne onu bile bilmiyorlar."

"Bir kere başta hakemlerimiz çok kötü. Bunu kabul edelim. TFF, ceza verecektir bana hiç umurumda değil. Hakemlerimizin seviyesi çok kötü."

"Her şey, ek raporlarla düzeltilmeye çalışılıyor. Bu, yeni bir ayıp örtme yöntemi oldu maalesef."

"Hakemlerimiz eleştirilmesin diye uğraşılıyor. Arkadaşlar, bazılarımız yanacak ki bu sistem düzelecek. Bu insanların ciddi sorumlulukları var. Çok büyük bir ekonominin tam kalbinde oturuyorlar. Bu kadar hatayı, bu sistem kaldıramaz."

"FIFA kokartı için başvurup, FIFA'nın VAR eğitimlerinden geçemeyen şahıs, şu anda TFF'nin VAR koordinatörü." (tw/demarkesports)

1620386480439.webp

Kafası güzel ne içiyor acaba incinmiş üzülmüş vah vah yüzsüzlük artık 😂

gördüğü ilk kamerayı es geçmemiş alper bey

Yarın Ankaragücü'ne yenilirlerse mücadele etmeye devam edecekler mi acaba!

Geri
Üst Alt