- 28 Ocak 2011
- 27.505
- 21.919
- 578
Bana göre gelmiş geçmiş en iyi boksördür, olağanüstü yeteneklerinin yanında eşsiz de bir karakteri vardır.
Efsane maç; Foreman vs Ali
Efsane maç; Foreman vs Ali
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Full fight izledigim tek boksördür. Foreman'e karsi GS'nin macini izliyormusum gibi zevk aldim.
Insanlarin her zaman kücümsedigi sey de, Ali'nin dayanikligidir. Tam bir iron chin'dir.
Zamaninda kariyerini bitirseydi 55-2 ile bitirecekti, ama ayarlayamadi ve bos yere 3 yenilgi daha ile bitirdi kariyerini.
Edit: Ali'nin maclari zevkli olmasinin sebeblerden biri de, Ali'nin tam bir entertainer olmasi (bazen sinirlari asiyordu ama). R yapmasi da unutulmaz yalniz![]()
Keşke daha az eğlendirseydi, belki parkinson olmazdı... Gerçi ozaman da ''ALİ'' olmazdı.
Son maçları birazda para için yaptı kaybedecegini biliyordu benceKeşke daha az eğlendirseydi, belki parkinson olmazdı... Gerçi ozaman da ''ALİ'' olmazdı.
Ali son yillarinda baya bir torpil ile kazandi, bence misal Ken Norton´a karsi halen yenemedi. Iki maci da verdiler... Ali Foreman olayini güzel yirtti, eger 10 mac yapsala, 9 tanesini kaybederdi. Sonra da zaten rematch vermemek icin yapabilecegi herseyi yapti.
Benimde en sevdigim ikinci boksördür gelmis gecmis, bence boksörlügünden bile cok, siyasi figürü ile ön plana cikmistir.
alakasi yok 10 mac yapsalar 10 maci kazanir foremane karsi, cünkü beyin olarak üstündü.
maci iyi izledinmi bilmiyorum ama foremani birakti hadi saldir kocum gibilerinden yorulana kadar.
vuruslari hep bosa yada savunmasina gitti, arada kendi igneliyordu.
ve yoruldugu an 2 3 tane cakarak götürdü.
ozaman alinin hastaligi ilerlememisti 74 senesinde ve her haliyle foremani yenerdi.
dövüs esnasinda antrenörü anlatiyor belgeselde, antrenörler bagriyormus cekil halatlardan diye ama oraya yaslanip destek aliyormus.
foremande vur vur bosa sonunda yoruldu iste, ve ali knock out etti.
birde tam tersi foreman aliye yenildikten sonra boksu birakti ve uzun süre sonra döndü.
kendi demesi: dünyanin en düsük cenesine karsi yenildim onu kendime yediremedim ve boksu biraktim (rahip oluyor).
onuda ali hastayken yasli halerinde yine bi belgeselde yaninda söylüyor ve gülüsüyorlar.
son maclari aptalik tabiki cünkü hastaligi ilerlemisti o haliyle bile kazandigi maclar oldu hatta norten karsi bile (76 senesinde) hasta cikti maclara
halinden belliydi. en sacmasida larry holmes kendi ögrencisine karsi ciktigi mac. orda hastaligi tam belli oluyor reportajlarda filan.
maca cikiyor yine holmes knock out edemiyor. köse havluyu atiyor onada karsi cikiyor.
ben eminimki hasta olmasa o son maclarida alirdi.
İzlemedim Ama methini duydum beni daha çok Mike Tysonın gençliği ilgilendiriyo maçları çok kısa sürüyodu nakavttı direk tam bir Makinaydı..
hahaha aynen bunu diyorum pata küte girişiyodu ve iş bitiyodu inanılmaz bir adamdı üstüne yok ağır sikletin tartışılmaz favorisiydi o zamanlarAz küfür etmiyorduk.
Maç 3'te şifreli kanalda oluyordu.
Resmen kahvede oturup bekliyorduk.
Maç 5'e doğru başlıyordu ve 15 saniye sürüyordu.
������