Mühendislik Dalları Ve Gidilesi Üniversiteler

İnşaat öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim.Okul her ne kadar ben yalpalasam da zor sayılmaz.Bazı yoğun mesai isteyen derslerin olacak elbet ama çalışmayı seven biriysen ilk defada halledersin.

Diğer nokta nasıl bir iş hayatı istediğin.Bu konuda elbette inşaat mühendisliği yapan abilerimiz daha iyi tavsiyeler verecektir ama ben bildiğim kadarını yazayım.İnşaatta genelde yurtdışı ve yurtiçi olarak iyi imkanlar var ama yaz stajları vs. gördüğüm kadarıyla yoğun bir iş hayatı mevcut.Projeci olursan daha az düzenli bir hayatın olabilir ama şantiyelerde genelde daha uzun çalışma saatleri var.İstisnalar da var elbette.Saat 18'de biten şantiye de gördüm gecelere kadar devam edenleri de.Ama geneli yorucu ve 2 haftada bir gün izinli olduğun yerler olacak.

Ayrıca kesinlikle ilgilendiğin bölümü seç.Yaparım diyip girme, eziyet olur sana.

Ben makine okuyorum. Eğer fazla zorlanmak istemiyorsan önermem tabi makinenin iş imkanı hiçbir zaman bitmiyor. Bunun haricinde elektrik elektronik de oldukça zordur. Mekatronik hakkında pek bilgim yok ama benim bölümümdeki hocalar pek gelecek görmüyoruz diyorlardı bu bölüm hakkında. Benim naçizane tavsiyelerim endüstri, otomotiv ve haritadır. Endüstri kazanması en zor ama okuması en kolay mühendislik diyebilirim, dersleri fazla zorlamıyor, iş imkanı da oldukça iyi. Otomotiv de puanları yüksek diye hatırlıyorum ben tutturamamıştım. Harita da revaçta olan bir dal, araştırmanı öneririm.

Herkese çok teşekkür ederim ve Üniversiteler ve şehirleri hakkındada bilgi sahipleri yorum yaparsa çok sevinirim renkdaslar :encouragement:

Kayseri müthiş yer tavsiye ederim hiç sıkılmadan bitirirsin okulu.

Tap

Üniversite ve şehir hakkında da bilgi vereyim KTÜ'de okuyorum ben. Üniversite kalitelidir, hocaları iyidir ve güzel eğitim verirler tabi her yerde olduğu gibi rahatsızları vardır. Kampüsü enfestir denize çok yakın ormanlık bir alanda. Şehir çok abartılı değil genelde öğrencilerin takıldığı yerler hep üniversite çevresi. Belli yerlerin müdavimi oluyorsun fazla seçeneğin yok. Doğa güzellikleri vs tabi var ama Uzungöl'e, Sümela'ya, Ayder'e falan gitmek pek basit değil gitsen de iki-üç kezden sonra anlamı kalmıyor. Esnafı genelde öğrenci soymaya yönelik çalışır. Yani büyük şehirden geleceksen Trabzon biraz sıkıntılıdır. Dar bir alanda olursun ama sağlam bir arkadaş çevresi ve gidilecek yerleri bildikten sonra elbet eğlenirsin.

Hocam zaten aklinda yok ama ben yinede soyleyeyim Pamukkale Universitesine gelme sıkıntıdan olursun enerjini ceker bitirir anlamazsin saclarinda beyazlar cikmaya baslar aman diyeyim ben ettim sen etme

NOT : En buyuk ve tek avantaji harika bir uA olusumu var cok fenerli doversin her maci 200 kisiden assagi izlemezsin :))

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Birinin burda veya baska bir yerde bir bolumu ovmesine gore veya bolumun populer olmasina gore secim yapma bence. Santiyede ya da fabrikada calismakla butun gun kod yazmak cok farkli seyler. Ilerde ne tur bir sirkette, nasil bir gorev almak istiyorsan ona gore karar ver.

Arkadaşlar lafı fazla uzatmıyorum çoğunuz benden bu konuda daha tecrübeli ve bilgili,

bilindiği üzere ygs-lys vs bitti 60bin-100bin dolaylarında bi başarı sıralamam olacağını düşünüyorum

Aklımdaki bölümler Genel Olarak

Bilgisayar Müh.

Elektrik Elektronik Müh.

Endüstri Müh.

Harita Müh.

İnşaat Müh.

Makine Müh.

Mekatronik Müh.

Otomotiv Müh.

Gıda Müh.

Haberleşme Ve Elektronik Müh.

Boldlu Meslekler Önceliğim . Sizce hangi bölüm neden ve niçin ? Bilginizi Paylaşırmısınız ? ..

2.Sorum ise Puanıma göre uyabilecek Üniv bunlar aynı sorular bunlar içinde geçerli

Kocaeli Üniv.

Muğla Üniv.

19 Mayıs Üniv

Sakarya Üniv.

Gazi Üniv.

İzmir Katip Çelebi Üniv.

Karadeniz Tek Üniv.

Abant İzzet Baysal Üniv.

Ankara Üniv.

Balıkesir Üniv.

Dokuz Eylül Üniv.

Ege Üniv.

Aynı sorular.

Evet renkdaş abilerim kardeşlerim Yardımcı olmanız dileğiyle .

Edit:Ne olacağını kimse bilemez ama en az 4 yıl sonra bu mesleğin sahibi olacağımı göz önünde bulundurunuz

Bölüme göre sıralama;

inşaat

endüstri

elektronik

bilgisayar diye gider

üniye göre sıralama

izmirdekiler

ankaradakiler

eskişehir

samsun

sakarya

kocaeli

diye gider bence :)

özellike eskişehiri tavsiye ederim osmangazi veya anadolu üniversitesini. sana ankarayı aratmaz.

Öncelikle ufkunu açacak bir şehir ve üniversiteye git. Sırf X mühendislik burada var diye Kayseri'ye gitme. Mümkünse ve ailen destekliyorsa İstanbul'da oku.

Bilgisayar/Yazılım Müh. işsiz kalmazsın.

UP UP İLK MESAJ GÜNCEL

desteklerinizi,yardımlarınızı bekliyorum.

Makine mühendisliğinden mezun oldum. Hakkıyla okursan çok mutlu olabileceğin bir mesleğin olur.

Diğer bölümler hakkında yorum yapamam.

FOrumdaki gençlerin bir kısmının da bildiği üzere öğretim üyesiyim... Nacizane tavsiyem gelecek elektronik, nanoteknoloji, biyoteknoloji, mekatronik ve robotik üzerine kurulacak gibi görünüyor...

Elektronik ve sensör teknolojileri üzerine yoğunlaşacaksan MEMS (microelectronical mechanical systems) ilgini çekebilir.... Aslında bu ülkede hangi üniversiteyi bitirdiğin, master ya da doktora yapman çok çok önemli değil.... Evet bazı şeyler için ön koşul olabiliyor... Önemli olan teknolojiyi takip eden, teknolojiyi üreten bi şirkette çalışman seni tatmin edecektir...

Kendi şirketini kuracaksan ve Ar-Ge üzerine yoğunlaşacaksan ileride, TEKNOPARK'larda şirket kurmaya bak.. Ya da ne bileyim bi projeden spin-off şirket kur... Şirketinin milyon dolarlık olması gerekmez... Teknoloji ve a-ge yapan bi şey olsun yeter. Sonraı zaten gelir...

Son olarak beliki çok iddialı olacak ama... Üniversitede hiçbirşey öğrenmesen de olur :) 2 şey dışında (bence):

1 - İngilizce

2 - Nasıl proje yazılır ve yönetilir

:)

Nasıl proje yazılırın cevabının bir kısmı seni zaten alanında bilgi sahibi olmaya zorlayacak.. Dolayısıyla seçtiğin konuda iyi olmak zorında olacaksın ;)

Geri
Üst Alt