Mühendislik Dalları Ve Gidilesi Üniversiteler

Son olarak beliki çok iddialı olacak ama... Üniversitede hiçbirşey öğrenmesen de olur :) 2 şey dışında (bence):

1 - İngilizce

2 - Nasıl proje yazılır ve yönetilir

:)

öğrenmeme neysede dil , amacın kendini geliştirmek olduğu zaman gerçekten cok önemli oldugunu düşünüyorum :encouragement: bilgiler için eline sağlık hocam

Ben makine okuyorum. Eğer fazla zorlanmak istemiyorsan önermem tabi makinenin iş imkanı hiçbir zaman bitmiyor. Bunun haricinde elektrik elektronik de oldukça zordur. Mekatronik hakkında pek bilgim yok ama benim bölümümdeki hocalar pek gelecek görmüyoruz diyorlardı bu bölüm hakkında. Benim naçizane tavsiyelerim endüstri, otomotiv ve haritadır. Endüstri kazanması en zor ama okuması en kolay mühendislik diyebilirim, dersleri fazla zorlamıyor, iş imkanı da oldukça iyi. Otomotiv de puanları yüksek diye hatırlıyorum ben tutturamamıştım. Harita da revaçta olan bir dal, araştırmanı öneririm.

Mekatronikte mi gelecek gormuyorlarmis? Komik olmus.

$

Bu konularda herkes başka başka şeyler söyler, ne istiyorsan git onu seç.

En iyi bölüm diye seçtiğin şeyi sevmezsen daha kötü.

@Arda Kuyumcu haklısın tabiki başkanda , en ufak ince ama değerli ayrıntı öğrensek yeterli benim için ve şehirler hakkında :encouragement:

Bölümler hakkında bilgilendirme günleri veya etkinlikler yok mu?

ilk senense 1 sene daha hazırlan pişman olmazsın

@Uğur Bulut yok be reys o işe kalkışamam ben yapcaz bi tercih

@Murat Can vakit kısıtlı büyük ihtimal 7 temmuz Tercihler başlıyor genel olarak üniversitede bulunan tanıdıklarımızla telden görüşüyorum burdada bulunmasında fayda var dedim

@Uğur Bulut yok be reys o işe kalkışamam ben yapcaz bi tercih

@Murat Can vakit kısıtlı büyük ihtimal 7 temmuz Tercihler başlıyor genel olarak üniversitede bulunan tanıdıklarımızla telden görüşüyorum burdada bulunmasında fayda var dedim

nerde oturuyon sen eve yakın olması onemli ve bence listendeki en iyiler bolu uniyle sakarya gibi duruyor

istte oturuyosan vakıfları falanda dusun il dışına çıkmaktan iyi bence

Ülen bizim zamanimizda once tercihi yapar sonra sinava girerdik.

Resmen loto oynamisiz haberimiz yok :D

Güzel kardeşim sen önce tam olarak hangi mesleği yapmak istediğini belirlemen lazım.

Yukarda bir arkadaş da yazmış bilmiyorum hangi şehirdesin ama yakınlarda üni varsa tanıtım günleri rehberlik hizmeti vs.özellikle vakıf olursa daha faydalı olur git bi gör orda hocalarla konuş bölümlerle alakalı daha saağlıklı bilgiyi orda alrsın ayrıca bi üni havası da alırsan alıştırma olur:d

Dediğim gibi önce kafanda mesleği oturtup ona göre şehir seçimini yapmalısın ki bölüm kadar okuyacağın şehirde önemli bunu sende biliyorsundur

Yazılım Mühendisliği hakkında bilgi sahibi olan ? okuyan tanıdığı olan vs

ticarete atılın gençler , kaçakçılık yapın , şu sıralar çokgöçmen girdi ülkeye..hukuk sistemi yok , güçlü birine arkanızı verin , gerisini düşünmeyin.

Anneniz babanız sizi ahlaklı ve vicdan sahibi biri olarak yetiştirdiyse vay halinize , aramıza hoşgeldiniz.

Dostum, sen çözmüşsün bu işi.

Geri
Üst Alt