Renkdaşlar yeni başlık açmiyim. Kazanabileceğim bölümler ytü makine iö, ege bilgisayar, itü metalurji ve malzeme. Yani bu 3ünü kesin kazanıyorum ve kesin bu 3ünden birine gitcem. Şuan ki kafamda ki sıralama
ege bil.
ytü makine iö
itü metalurji malzeme.
Bu arada hepiniz diyorsunuz ya istediğin mesleği seçin. İlgi duyacağınız mesleği seçin falan. Benim için bu bilgisayar mühendisliği.
Ülkede makine mühendisleri anladığım kadarıyla mezun olunca en avantajlı olanlar. Ama benim kafama taktığım duyduğum kadarıyla makinanın çok zor olması. %98 erkek nüfusu olması. Başka bir şehre gidip ikinci öğretim okuyarak insanlıktan çıkma ihtimalim. (ytü iö)
Ege bilgisayar ise aklıma en çok yatan. Ama aklıma takılan 1-2 şey var yine. Ege üniversitesinde mühendislik okumak hiç planlarım arasında değildi ama "ege bilgisayar" nasıl desem "hacettepe tıp", "ankara hukuk" kalıplaşmış bir yermiş. Kalburüstü üniversite değil ama bilgisayar bölümüyle öne çıkan bir üniversite. Bunda önceki dönemlerin mezunların geldikleri yerler iş hayatına atılırken iyi bir itibara sahip olmanızı sağlıyor. Ama her sene artan tıp kontenjanları yüzünden seneden seneye gerilemiş ve geçen sene en son 37 000. almış. Bu kontenjan artmaları itü bilgisayarıda düşürdü ama işte ege aşırı düşmüş. Tabi bu sayede girebiliyorum ama insan merak ediyor neden bu kadar düştüğünü. İzmir'de olması falan etkilidir de bu kadar da etkili mi emin değilim.
Ayrıca ege için kafama takılan bir başka nokta ege ü. bil. müh binası benim şu an oturduğum eve yürüyerek 10 dakika. Lisemden bile daha yakın. Buraya gitmem beni lise5e geçmiş gibi hissettirmesinden korkuyorum.
Herkes diyor ya (büyük ihtimalle sizde dersiniz.) Mutlaka şehir dışına git. Hayatı öğren. Kendi ayakların üstünde dur. Karakterin oturur falan fistan. Bu argümanı tarafsız şekilde benim için yorumlayabilcek olan var mı ? Benim fikrim tamam önemli ev işleri yapmayı falan öğreniyorsun. Bulaşık, çamaşır, ütü. Ayrı olarak tutumlulu olmayı öğreniyorsun (bu konuda zaten ortalam üstü olduğumu düşünürüm.) Neyse bunlar tamamda şu karakter kişilik oturması bana biraz palavra geliyor. Herkesin büyük ölçüde karakteri üni zamanı oturduğu için ve çoğu kişi hayatının bu döneminde şehir dışında okuduğu için bu ikisini özdeşletiriyor. Birinin diğerine etkisi varmış gibi düşünüyor. Bu benim şahri fikrim. Yanıldığım düşünen varsa yazsın lütfen. Yanlış düşünüyor olabilirim.
3. sırada ki itü metalurji ve malzeme müh. ise itü'de okuyacağım için okumayı düşünüyordum. Ama aile ve sürekli gelen akraba telefonları resmen hevesli olduğum bölümden soğuttu beni. Bölümü okuyan falan varsa tavsiye edip etmediğini merak ediyorum.
Son olarak ege bil müh. erasmus fırsatları veya şartlarını nerden öğrenebilirim bilgisi olan ?
Birde iyte(izmir yüksek teknoloji enstitüsü) araştırmalarım arasında öne çıktı ama resmen dağın başında olmasından ötürü hiç sıcak değilim.