Mühendislik Dalları Ve Gidilesi Üniversiteler

Bu saat 2 de açıklancak lakırdıları bende bir hareketlenme yaşattı.

Seneye dersaneler kapanacak. Bu yüzden tercih yapacak insan sayısı fazla yorumları da içimi burktu. Aynısı benimde aklıma gelmişti ama hemen bu düşünceyi kafamdan atmıştım.

Umarım istediğim yer olur. O olmazsa altındaki yerlerden hangisi olursa olsun farketmez diyebilirim. Geçen sene taban sıralamasına göre 3000 kişi daha iyi yapmışım ama belli de olmaz.

Suan endustrial dizayn ve kontrol muhendisligi okuyorum -okumaya calisiyorumda , bitince is durumu nedir acaba tr de

Net bir fikir sahibi degilim, cünkü Türkiye'deki üniversiteler icin cok yeni bir bölüm. Fakat bildigim kadarıyla makine mühendisliginin bir uzmanlık dalı olarak gösteriliyor genel olarak. Söyle bir cıkarım yapabilirim, büyük sirketlerde fabrikalarda falan makine mühendisleriyle beraber calısırsın, denetci gibi bir nevi. Gerci bizim burada sadece kontrol mühendisligi olarak okutuluyor, senin endüstriyel tasarım artın da var; is bulmada sıkıntı yasayacagını sanmıyorum. Daha detaylı bilgi icin Kamil Meric hocamla iletisime gecebilirsin, bildigim kadarıyla kendisi ögretim üyesi :)

sağda solda adım başı mühendis var artık, her önüne gelen üniversite açıyor :)

Bu vakıf üniversiteleri can sıkıyor artık önüne gelen vakıf üniversitesi acıyor parası olan okuyor mezun sayısı artıyor olan bize oluyor

Bu vakıf üniversiteleri can sıkıyor artık önüne gelen vakıf üniversitesi acıyor parası olan okuyor mezun sayısı artıyor olan bize oluyor

Sen canını sıkma, 3-5 tanesi haric vakıf üniversiteleri iyi egitim vermiyor. Sen kendini gelistirdikten sonra iyi bir is bulmakta sıkıntı cekmezsin. Sana tavsiyem ingilizce bir bölüm okuman, bölümün ingilizce degilse mutlaka iyi ingilizce ögrenmen. Dil cok önemli, devlet dairelerinde bile insanlar hic kullanmamalarına ragmen yabancı dil sınavından gecer not alabilecek düzeyde yabancı dil bildikleri icin maaslarına ek olarak belli bir dil tazminatı alıyorlar.

bosverin üniversiteyi

Mühendislik de bokdan bir sey..matematik fizik..kim ugrasacak bununla.

rahat birseyler secin hayatin tadini cikarin.

Over&Out.

[attachment=11997:uploadfromtaptalk1405989284007.jpg]

tapa

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1405989284007.webp
    uploadfromtaptalk1405989284007.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 97
endustri spez. Elektrik ve enerji muhendisligi

(rwth aachen)

makina muhendisligi

Istanbul teknik

Geri