Muhteşem Yüzyıl-BÜYÜK FİNAL

Duygusa milletiz harbiden. İzlerken üzüldüm be..

Adamın boğulacağı belli, ama insan ya kaçarsa diye düşünüyor :D

Şehzadeyi boğan Zal mahmut daha sonra padişah selimin kız kardeşi ile evleniyormuş bir nevi ödüllendirilmiş:rolleyes:

Duygusa milletiz harbiden. İzlerken üzüldüm be..

Adamın boğulacağı belli, ama insan ya kaçarsa diye düşünüyor :D

Bilerek gidiyor zaten Gökhan. Son kez güveniyor, güvenmek istiyor. Ne bilsin babasının dönek kadın lafıyla hareket eden beyni nohut kadar adam olduğunu. Yavuz'a çekseymiş bari. Tüm kararları kendi verirdi. Etrafında kadın dolandırmazdı Yavuz.

Bilerek gidiyor zaten Gökhan. Son kez güveniyor, güvenmek istiyor. Ne bilsin babasının dönek kadın lafıyla hareket eden beyni nohut kadar adam olduğunu. Yavuz'a çekseymiş bari. Tüm kararları kendi verirdi. Etrafında kadın dolandırmazdı Yavuz.

Yok, otağın içinde kaçtı ya onu diyorum. Kaçabilir mi acaba düşünmedim değil, ama son belli :)

Dizinin son sezonu sanırım. Bayezid ile Selim'in taht mücadelesini ve Bayezid'in ölümünü de gösterirler mi acaba ?

bu mücadelede süleyman selimin tarafini tutuyor. beyazid irana gidiyordu. orda bogduruluyordu.

işin ilginci hürrem onca şey yapti. 1 oglunun bile tahta geçtigini görmeden öldü gitti.

Yok, otağın içinde kaçtı ya onu diyorum. Kaçabilir mi acaba düşünmedim değil, ama son belli :)

Kaçmıyor aslında. Yanlış bu da. Hatta Süleyman orada bile değil der birçok kaynak. Haa elbette doğru-yanlış tartışılır ama yöntem açısından Süleyman orada olmaması da daha gerçekçi. Kaçmıyor. Bilakis o cellatları seriyormuş yere. Birkaçını da harcamış hatta. Sorna babasına gidiyorken Zal Mahmut saldırıyor.

sehzade-mustafa-icin-karar-verildi.jpg

"Medet medet yıkıldı bu cihanın bir yanı

ecel celalileri aldı Mustafa han'ı"

Ben tekrar belirtmek isterim.

Kanuni dönemi cidden inciğine cinciğine incelenip çıkarılmlar yapılması gereken bir dönem.

Bir Padişah'ın basiretsizliği, işbilmezliği ve kazık çakmışcasına tahtla olan bağlılığının bugüne olan etkisi.

1-Pargalı. Evet Pargalı hata yaptı. Mustafa'nın tersine hatası var ancak ölüm değildir bunun yöntemi. Pargalı ile Kızıl Elma ve Türk Dünyasınuın ilerlemesi yavaşlamış hatta durma noktasına gelmiştir.

2- Şehzade Mustafa. Masumdur. Hatalaı yok denecek kadar az ve masumdur. Asla ve asla tahtı bağlayıcı hataları olmamış direkt olarak. Ancak Süleyman tarafından katline emir verilen 2.önemli isimdir. Osmanlı gerçektende düşüşe geçmiştir onun ölümü ile. Türk dünyası da gerilemiştir hali ile.

Bu 2 hata olmasa belki bugün hala Avrupa'dan en azından vergi alıyorduk. Şaka gibi gelse de bu böyle. Ama bu forumda bir arkadaş demişti, o Mustafa'nın ruhu başka Mustafa'nın (ATA) bedeninde dirildi.

Daha neler var neler. Rüstem paşa kanuni tarafından halktan gelen yoğun baskılar nedeniyle azledilecek. Sadrazamlığa kara ahmet getirilecek. 1-2 yıl içinde mustafaya benzeyen 2 -3 kişi çıkıp ayaklanma yapacak. Gerçek şehzade benim ölmedim diye. Bunların hepsi tabi yakalanıp infaz edilecek.

Ben tekrar belirtmek isterim.

Kanuni dönemi cidden inciğine cinciğine incelenip çıkarılmlar yapılması gereken bir dönem.

Bir Padişah'ın basiretsizliği, işbilmezliği ve kazık çakmışcasına tahtla olan bağlılığının bugüne olan etkisi.

1-Pargalı. Evet Pargalı hata yaptı. Mustafa'nın tersine hatası var ancak ölüm değildir bunun yöntemi. Pargalı ile Kızıl Elma ve Türk Dünyasınuın ilerlemesi yavaşlamış hatta durma noktasına gelmiştir.

2- Şehzade Mustafa. Masumdur. Hatalaı yok denecek kadar az ve masumdur. Asla ve asla tahtı bağlayıcı hataları olmamış direkt olarak. Ancak Süleyman tarafından katline emir verilen 2.önemli isimdir. Osmanlı gerçektende düşüşe geçmiştir onun ölümü ile. Türk dünyası da gerilemiştir hali ile.

Bu 2 hata olmasa belki bugün hala Avrupa'dan en azından vergi alıyorduk. Şaka gibi gelse de bu böyle. Ama bu forumda bir arkadaş demişti, o Mustafa'nın ruhu başka Mustafa'nın (ATA) bedeninde dirildi.

halil inalcık, ilber ortaylı gibi tarihçilere göre masum değil mustafa,isyan içinde olduğunu söylüyorlar,ayrıca kanuninin ölümünden sonra 130 küsür sene daha osmanlı büyümeye devam etmiş mustafa öldü, osmanlı çöküşe geçti durumu yok,duraklama sebebine geçiş çok farklı sebepler

halil inalcık, ilber ortaylı gibi tarihçilere göre masum değil mustafa,isyan içinde olduğunu söylüyorlar,ayrıca kanuninin ölümünden sonra 130 küsür sene daha osmanlı büyümeye devam etmiş mustafa öldü, osmanlı çöküşe geçti durumu yok,duraklama sebebine geçiş çok farklı sebepler

Bunu ancak toprak genişlemesine bağlı söyleyebilirsin duraklama dönemine geçilmediğini göstermez.Anca ezber laflar bunlar

Geri
Üst Alt