Benim lafım sadece diziyi izleyerek gelip buraya yorum yapanlara,millet gaza gelip saçmalıyor iki gündür, kazanç ne olabilir mesela osmanlının bir islam devleti olarak yansıtılmasından rahatsız olanlar olabilir,padişahta insan tabiki de haremi var ama bu insanlar belirli kurallara göre yaşıyor hayatını,sen o kuralları görmezden gelip,hadi padişah bugünde bu cariyeyi götürsün diye olayı yansıtırsan art niyet vardır burada,yoksa osmanlıda hatalar yapmıştır ama bunu günümüz koşullarıyla değerlendiremeyiz ,kanuni babadır baba evladına nasıl kıyar olarak bakılamaz bu olaya, bahsedilen bir kabile değii ,dönemin en güçlü devleti osmanlı, kanunide o devletin padişahı,o dönemin hiçbir kralı kanuninn karşışısına çıkmaya cesaret edememiş, peki osmanlı nasıl zayıflatılacak iç karışıklık yaratarak tabikide,mustafa masumda olabilir ama o dönemin vezirleri ki bana göre asıl cani onlardır,onlar tarafından yanlış yönlendirilmştir,bu delilller açık salak bırakmak ve tuğra diktirmek bir şehzade yapamaz bunları,yoksa o mektup olayı hikaye bana göre ben hain olduğuna fln inanmıyorum,babasını öldürmek gibi bir düşünceside yoktu bana göre ama askeri gücüne güvenerek işi çözeceğini düşündü olmadı,bir bakıma dış güçlerin istediği oldu en donanımlı şehzade öldürülmüş oldu türlü oyunlarla