Muhteşem Yüzyıl-BÜYÜK FİNAL

kanuni-sok.gif

renkdaş cidden acayip bir adamsın :D

fatih kanunnamesinde bu olay zaten belirtilmis. devletin bekasi her seyden onemlidir.

kanuni oldurmeseydi, yakin zamanda mustafa babasini olduren padisah olarak un salacakti.(yapmazdi demeyin o guc makam sevdasi zirt pirt aklina girenler yuzunden bunu yapardi) adam oglunun bu nama erismesini engellemis iste daha ne :)

Yazdığı mektup gerçektir. Birkez daha oku, sonra bir kez daha sonra bir kez daha. İstese, otağa girmeden babasının canını alırdı. Bunu çok rahat yapardı. Ya da oraya hiç gitmezdi. Tüm YeniÇeri'nin sevdiği ve payitahta bu kadar hörmet gören istikbal görülen başka bir Şehzade olmadı Osmanlı'da.

Kanuni geleceğini çaldı Osmanlı'nın. Hürrem'e olan inancı o kadar malcadır ki o kadar aptladır bir padişahtır ki el kadar bebeğinden korktu. Kendini sanırım ölümsüz sanıyordu. Alkolike kaldı koca Osmanlı.

Tek iyi yanı şudur, Osmanlı'nın yıkılmasına sebep olmuştur.

Önceki sayfada da birkaç yorum gördüm. Atatürk bitirmiştir Osmanlı'yı. Hala tarihi bilmeyen var "ne yani kendi kendimize mi savaşmız" diyen.

Ayıptı be adam ayıp. Gençliğe Hitabesini nerenizle okudunuz ? Önce Osmanlı sonra batı ile savaşmıştır Atatürk. birçok kez suikast atlatmıştır.

Bazıları dizi senaryosu ile gerçek osmanlı tarihini birbirine karıştırmış.

Bi kere osmanli tebaasının hiçbiri dizideki gibi kıçını başını açıp gezmezdi, padişahın haremi 4 kişiden oluşur. Öyle her önüne gelenle yatmazdı. 4 hanımının dışında eğer cinsel münasebet yaşarsa padişah zina yapmış olurdu. Buda zaten hem günah hemde yasakdı. Ayrıca padişahların oğullarını oldürtmelerinin nedeni oğullarının devletin geleceği hakkında bir tehdit olarak görülmesi değilde padişahın kendi güvenliğinin tehdit altında olduğunu düşünmesidir.

Osmanlının esas çöküşünün nedeni askeri zayıflik değildir. Çöküşün asıl nedeni kadınların ülke yönetiminde etkin bir rol alması ve kendi çıkarları ile devletin çıkarlarının çatışmasıdır.

Osmanlı devletini asıl yönetenler her zaman kadınlar olmuştur. Bunu hem kocalarının gücü/yetkisinden aldılar hemde dişiliklerini kullanarak yaptılar.

Harem konusunda inanılmaz yanlışsın ve yanlış biliyorsun.

Hadi Şehzade Mustafa haindi, ihanet etti diyelim. Ulan 6 yaşındaki sabi de mi ihanet içerisindeydi?

Korkaklıktan başka bir şey değil.

Asırlar sonra başka bir Mustafa gelip böyle adamları ve yedi ceddini tarihe iyi ki gömmüş!

Dizinin ana konusunu geçtim , sadece bu konuda bile 300 mesaj yazılmış . Diziyi sadece 45 50 dakika sırf Mustafa sahnesi için izledim. Şöyle bir yazılanlara baktım bir kısım arkadaş çok romantik takılıyor ,diğerleri de akılcı olacağım diye biraz fazla abartmış gibi işte 3 5 kişi de duygusallıktan ziyade tarihi bilgiler ışığında bir şeyler paylaşmış. Tarihin en önemli özelliklerinden biri ''Olaylar , yaşandığı dönem şartlarına göre değerlendirilir.'' Saçma sapan bir dizide size inandırılmaya çalışılanlarla değil.

Özetleyecek olursak ; o dönemde de ''söz konusu ''Devleti ebed müddet'' ise gerisi teferruattır'' demişler. Biz binlerce sayfa yazsak da boş.

Dizinin ana konusunu geçtim , sadece bu konuda bile 300 mesaj yazılmış . Diziyi sadece 45 50 dakika sırf Mustafa sahnesi için izledim. Şöyle bir yazılanlara baktım bir kısım arkadaş çok romantik takılıyor ,diğerleri de akılcı olacağım diye biraz fazla abartmış gibi işte 3 5 kişi de duygusallıktan ziyade tarihi bilgiler ışığında bir şeyler paylaşmış. Tarihin en önemli özelliklerinden biri ''Olaylar , yaşandığı dönem şartlarına göre değerlendirilir.'' Saçma sapan bir dizide size inandırılmaya çalışılanlarla değil.

Özetleyecek olursak ; o dönemde de ''söz konusu ''Devleti ebed müddet'' ise gerisi teferruattır'' demişler. Biz binlerce sayfa yazsak da boş.

Tek farklı sen yazdın. Tebrik ederim. Alkışı hakettin.

Eleştirin,tartışın,yanlış yaptı deyin.Fakat çizgiyi geçmeyin.Bizim için,şahsen benim için değerli insanlar bunlar.O yüzden gereksiz ortam germeyelim.Ayrıca bu hanedanı tarihe gömmeye kimsenin gücü yetmez.

devletin devamı bekası vb. saçma cümleleri ilk hangi tarihci kullandı acaba :) tarihi karakterlere mükemmel insan görüntüsü vermek doğru değil doğal olarak hepsi kendi çıkarlarını ve gücünü sağlamaya çalışacaktır.

Diziyi fazla kişiselliştirmeyin. Sonuçta bu bir dizi. Reyting uğruna bazı şeyler izleyiciye farklı algıda aksettiriliyor. %75 i doğruysa %25 i atmasyon.

çok çarpıtma var, belki daha acı şeyler yaşandı veya yaşanmadı ama çarpıtma çok fazla

Eleştirin,tartışın,yanlış yaptı deyin.Fakat çizgiyi geçmeyin.Bizim için,şahsen benim için değerli insanlar bunlar.O yüzden gereksiz ortam germeyelim.Ayrıca bu hanedanı tarihe gömmeye kimsenin gücü yetmez.

MUZAFFER BİR SUBAYIN GÜCÜ YETTİ VE ARTTI BİLE.SİZ KENDİ DERDİNİZE YANIN!!!

Size bir babanın evladına kıydığı bu zalim dünyayı bırakıyorum. Şehzade Mustafa

İnsan hem evlat katili hem torun katili olabilir mi?Olur örneğimiz Süleyman...

Duygusal bir bölüm daha.. Yazık oldu yazık..

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Geri
Üst Alt