Muhteşem Yüzyıl-BÜYÜK FİNAL

ÖNCELİKLE ALINTI OLDUĞUNUN BELİRTMEK İSTERİM...

osmanlı tarihini bu diziden öğrenenlere ya da kardeş/evlat/torun katlini ''abi normal tabii, devletin bekası için'' şeklinde savunanlara çok önemli bir spoiler geliyor;

o devlet yıkıldı.

hala olaya uyanmayıp, oğlunu, torununu, kardeşini 'devlet' için öldüren sapıkları korumaya çalışanları görüyorum da, uyarayım dedim. uğruna oğlunu öldürdüğün devlet artık yok. değdi mi?

dizi kısmına geçersek;

cast, prodüksiyon açısından en iyi türk dizisi. olay zaten malum, ilgi çekici bir dönem.

yalnız insan cidden şu tv sistemine kızmadan edemiyor, şu dizi 90 dakika yerine 45 dakika olsaydı neler neler olurdu acaba?

NOKTA.;)

reis bugun de muhtesemdi. Yuruyedur Kanuni reis

Yazdığı mektup gerçektir. Birkez daha oku, sonra bir kez daha sonra bir kez daha. İstese, otağa girmeden babasının canını alırdı. Bunu çok rahat yapardı. Ya da oraya hiç gitmezdi. Tüm YeniÇeri'nin sevdiği ve payitahta bu kadar hörmet gören istikbal görülen başka bir Şehzade olmadı Osmanlı'da.

Kanuni geleceğini çaldı Osmanlı'nın. Hürrem'e olan inancı o kadar malcadır ki o kadar aptladır bir padişahtır ki el kadar bebeğinden korktu. Kendini sanırım ölümsüz sanıyordu. Alkolike kaldı koca Osmanlı.

Tek iyi yanı şudur, Osmanlı'nın yıkılmasına sebep olmuştur.

Önceki sayfada da birkaç yorum gördüm. Atatürk bitirmiştir Osmanlı'yı. Hala tarihi bilmeyen var "ne yani kendi kendimize mi savaşmız" diyen.

Ayıptı be adam ayıp. Gençliğe Hitabesini nerenizle okudunuz ? Önce Osmanlı sonra batı ile savaşmıştır Atatürk. birçok kez suikast atlatmıştır.

korkmadi. daha babasi oleli 2 gun olmus simdiden millet oglunu tahta gecirtmeye aday gostertiyorlar. oglanin kafasini yikarlar ic catismalara sevk ederler.

İstese, otağa girmeden babasının canını alırdı. Bunu çok rahat yapardı. Ya da oraya hiç gitmezdi.

bunu birgun yapmayacagi ne malum? iktidar guc sevdasi her seyi yaptirtir. sehzade mustafanin bu kadar sucsuz sutten cikmis ak kasik olduguna inanmiyorum

korkmadi. daha babasi oleli 2 gun olmus simdiden millet oglunu tahta gecirtmeye aday gostertiyorlar. oglanin kafasini yikarlar ic catismalara sevk ederler.

bunu birgun yapmayacagi ne malum? iktidar guc sevdasi her seyi yaptirtir. sehzade mustafanin bu kadar sucsuz sutten cikmis ak kasik olduguna inanmiyorum

Osmanlı'da nizam öyle. Korktuğu öyle aşikar ki. Diğer konuda da evet yapacak zaten. Burada önemli olan Devletin devamlılığı. Sefere dahi çıkamayan kazık çakmış bir padişah. Sağlıklı olmadığı her açıdan biliniyor.

Osmanlı'da nizam öyle. Korktuğu öyle aşikar ki. Diğer konuda da evet yapacak zaten. Burada önemli olan Devletin devamlılığı. Sefere dahi çıkamayan kazık çakmış bir padişah. Sağlıklı olmadığı her açıdan biliniyor.

kanuniden bahsettigine emin misin? en cok sefere cikan padisah hatta en uzun sureli seferlere cikan

Sarı Selimi diyor

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben kanuniden bahsettim orada sari selim ne alaka ki simdi? sehzade mustafa oldurulmeseydi elinde sonunda tahta goz dikip indirecekti babasini.

ayrica sari selim zamaninda da toprak kazandi osmanli. sokullunun da etkisiyle. topraklari genisleterek ogluna devretti.

Aslında arada böyle tartışma ortamlarının olması güzel birşey.Ama forumda abartanlar var.Mesela hiç düşünmüyorlar yahu Osman'lıyı seven insanlar onlara istinaden veya 600 yıl hüküm sürmüş saygı duyuyim en azından.

Ben kanuniden bahsettim orada sari selim ne alaka ki simdi? sehzade mustafa oldurulmeseydi elinde sonunda tahta goz dikip indirecekti babasini.

ayrica sari selim zamaninda da toprak kazandi osmanli. sokullunun da etkisiyle. topraklari genisleterek ogluna devretti.

Indirseydi arkadaş Kanuni'nin babası tahta nasıl geçmiş

Sarı Selim zamanında tarihte ilk defa Osmanlı donanması tümden yakışmıştır

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tamam uyarlamadır o zamanın şartlarına göre değerlendirilmelidir ama acayip kanıma dokundu yahu... Kanuni çok başarılı bir padişah olduğu için belki de Fatihle beraber en çok bilinen ve sevilen padişahtı ama şu diziden sonra en nefret edilen olmuştur.. Bence olaylar yansıtılığı gibidir gerçekte de...Şehzade Mustafa babasına hainlik yapacak olsa 10 kere yapardı her bölümden sonra olayları tek tek araştırırdım ve hemen hepsi doğru anlatılanların.. Şehzade Mustafa insanüstü bir erdeme sahipmiş zaten başını yakan da bu oldu..

1966675_10152213561272618_1571724815_n.jpg

Yalan yazan tarih utansın diyerek Atatürke saldıran bir nev-i sütü bozuk zatların peydah olduğu bugünlerde Osmanlının gerçekte ne olduğunu, (OSMANOĞLU 1.Murat ın annesi nilüfer hatun yarhisar tekfuru mihalisin kızı holofiradır ve o tarihten itibaren hanedan daki Türk kanı azalarak git gide yok olmuştur) Bazı sözde milliyetçi özde hiçbirşeyden haberi olmayan cahillere anlatması bakımından iyi iş çıkartmıştır.

Geri
Üst Alt