Muhteşem Yüzyıl-BÜYÜK FİNAL

bayezid boğdurulduktan sonra çocukları yaklaşık 1 sene sonra öldürülüyordu galiba, dizi de acıtasyon katalım diye hepsini bir hallettiler

selim oğullarımın istikbalı için herşeyi yaparım tarzı bir laf etti bayezide, ulan sanki senin çoçukların yaşayacaktı senden sonra tahta geçen muradın ilk işi kardeşlerini boğdurtmak oldu zaten

Murat'ın(yani Selim'den sonra tahta oturan oğlu) torunu 1. Ahmet kardeş katline son verecek, hatta 1. Ahmet'in babasına ağır laflar söylediği rivayet edilir, kardeş katlinden dolayı.

cok ilginc, turkce isimli bitane bile osmanli padisahi ve sehzadesi yok. En azindan ben hatirlamiyorum.

orhan. şehzadelerde çok var aslında

Bak onu unuttum normaldir pek bahsedilmez ondan. Ama koskoca osmanli tarihinde sadece 1 kisinin turkce ismi olmasi turkluk adina utanc vericidir. Sonra islam turkleri araplastiriyor deyince kiziyorlar ama oyle benim gibi hassas turkculerin zoruna gidiyor bu dolayli asimile.

Osman arap ismi. Orhan varmis sadece turk isimli padisah.

Padişah değil ama Osman Bey'in babası'nın adı Ertuğrul mesela o sayılır mı? Ayrıca Osman Bey'in adının atman,ataman odman olabileceğide bir ihtimal, ortaya kesin bir şey konmuş değil. Konuyla ilgili pek bilgim yok ama bir yerden ya okudum ya seyrettim bununla ilgili bir şey ama hatırlamıyorum.

fatih sultan mehmetin bizzat torunlarına verdiği isimler oğuz ve korkut

2. murat Türk olduklarını göstermek için paralara ve toplara Kayı Boyu'nun damgasını vurmuş mesela kısaca osmanlı arap soyundan değil oğuzların soyundan gelir

Padişah değil ama Osman Bey'in babası'nın adı Ertuğrul mesela o sayılır mı? Ayrıca Osman Bey'in adının atman,ataman odman olabileceğide bir ihtimal, ortaya kesin bir şey konmuş değil. Konuyla ilgili pek bilgim yok ama bir yerden ya okudum ya seyrettim bununla ilgili bir şey ama hatırlamıyorum.

Yok osman bildigin arapca isim. Osmanli zaten turklerin araplasma yolundaki zirvedir. Selcukluda bukadar degil gerek gelenek gerek giyim gerek isimler acisindan.

Bak onu unuttum normaldir pek bahsedilmez ondan. Ama koskoca osmanli tarihinde sadece 1 kisinin turkce ismi olmasi turkluk adina utanc vericidir. Sonra islam turkleri araplastiriyor deyince kiziyorlar ama oyle benim gibi hassas turkculerin zoruna gidiyor bu dolayli asimile.

sehzadelerde var turk ismi. ama nedense hep arap isimliler tahta cikmis.

Birde araplasma dedigin gibi islam ile oldu. osmanlilardan once selcuklulara bulasti, zaten osmanlilarda selcuklularin devami niteliginde oldugundan arap-fars kulturu hatta dili selcuklularda ve osmanlilarda kullaniliyodu.

bu arada selcuklularin halk dili farsca, ordu dili turkceydi.

fatih sultan mehmetin bizzat torunlarına verdiği isimler oğuz ve korkut

2. murat Türk olduklarını göstermek için paralara ve toplara Kayı Boyu'nun damgasını vurmuş mesela kısaca osmanlı arap soyundan değil oğuzların soyundan gelir

Kimse osmanliya arap demiyor zatende araplasma olayi en cok osmanlida olmus turk tarihinde ama mesela ilk kuruldugu donemlerde bukadar degilmis.

sehzadelerde var turk ismi. ama nedense hep arap isimliler tahta cikmis.

Birde araplasma dedigin gibi islam ile oldu. osmanlilardan once selcuklulara bulasti, zaten osmanlilarda selcuklularin devami niteliginde oldugundan arap-fars kulturu hatta dili selcuklularda ve osmanlilarda kullaniliyodu.

bu arada selcuklularin halk dili farsca, ordu dili turkceydi.

Orasi tartismaya acik biraz renkdas.

Geri
Üst Alt