# Musa Çağıran

Cevap: # Musa Çağıran

Mevkisi nedir bu elamanin ? Orta sahanin neresinde oynar ?

Direk Cana nın yanına çırak olarak versinler eti senin kemiği bizim diye:b5:

Rijkaard, Neeskens gibi isimlerin yanında Cana'nın da olması onun gelişiminde önemli bir etken olacaktır.

Musa, bu sene ilk 11'de oynayamaz ama bir kaç seneye kadar takımın değişmez oyuncusu olur. Mükemmel bir transfer yaptık.

Cevap: #35 Musa Çağıran

Öncelikle kendisinin kişiliğinden bahsetmek istiyorum,belki denk gelmişsinizdir.Ayhan,Barış ve M.Topal'ın düz oyuncular olduklarını ve formayı onlardan alacağı yönünde açıklamaları vardı.Ayrıca Altay'ı şampiyon yapıp İstanbul'a geleceğini belirtmişti.Özgüveni gayet yerinde olduğunu görebiliyoruz,iddaalı bir kişiliği var.Kendine güveniyor..

Bu arada kendisi 92 doğumlu değil 90 doğumludur.Yani 20 yaşındadır.

Neyse kendisinin futbolunu değerlendirelim biraz..Kendisi özellikle bu sene müthiş bir performans göstermiştir.Özellikle Musa'nın en göze çarpan özelliği oyun içinde her zaman sorumluluk alabilmesi genç yaşına rağmen,bire bir adam geçmede gayet iyidir.Bank Asya biraz hafif kalıyordu belki de bu çocuk için bilemiyorum ama.Baya baya 2-3 adam geçip gol atabilen bir oyuncu.Ben bu özelliğini belki nefret ediyoruz ama Emre Belözoğlu'na benzetiyorum.Acayip hırslıdır,skora isyan eder.Bir Emre,bir Tuncay geliyor aklıma Musa Çağıran'ı seyrettikçe.

Bu sene Altay'ın geriden gelip kazandığı maçların neredeyse hepsinde Musa Çağıran'ın rolü vardı.Fiziğini biraz daha geliştirse kesinlikle Galatasaray ve Türk futbolu çok iyi bir ortasaha oyuncusu kazanacaktır.

Kendisinin ilginç bir yönünden bahsetmek istiyorum.Musa Çağıran futbola stoper olarak başlamıştır.Genç milli takımda defalarca stoper alarak görev almış bir oyuncu.Feyyaz Uçar kendisini ortasahanın ortasında oynatmaya başlamıştır aslında.Ve bu sene de ortasahada sakatlanan Levent Kartop'un sakatlığının ardından yeni teknik direktör Fuat Yaman'da kendisini ortasahada denemiş ve bu fırsatı tepmeyen Musa şahane bir performans göstermiştir.Ve Altay'ın bankosu olmuştur.

Ayrıca 16 yaşında Altay formasıyla Bank Asya maçına çıkarak ligin en genç futbolcusu ünvanını almıştır.İşin ilginci bu kadar hırslı ve mevkisi kırmızı kart görmeye müsait olmasına rağmen Musa Çağıran profesyonel futbol kariyerinde şu ana kadar 1 kırmızı kart dahi görmemiştir.Kendisinin sağbek oynayabildiğini de belirtmek isterim bu arada.Kendisi bir Steven Gerrard hayranıdır.İzmir'in yerel gazetesi Yeni Asır'a verdiği röpörtajda bunu belirtmiştir.Ben de bizzat okumuştum o röpörtajı.

Uzun boylu,sert oynayan,hırslı bir oyuncu.Ayrıca bu sene Altay formasıyla oldukça sürpriz kafa gollerini izletmiştir.Topları iyi kullanamaması eleştiri konusu oluyor zaman zaman ama Rijkaard gibi bir adamla çalışınca bu eksiğini de giderebilir.Ayrıca yaşı göz önüne alındığında bu özelliğini geliştireceği su götürmez bir gerçek.

Yani kısacası özgüveni yüksek bu kardeşimize ben inanıyorum.Şans bulması halinde iyi işler yapacaktır..Ancak yine de Avrupa'da hedefleri olan bir takımsak Musa yeterli değil,uluslarası tecrübesi olan bir adam lazım ortasahaya tabii ki.

bursa'ya falan kiraya versek yada kayseri'de bir sezon geçirebilse harika olurdu :D

İlk 11de oynayabilecegi bir TSL takımına kiralanmalı, takım dogru secilmeli, bunun ısrarla vurguluyorum. Yoksa bu sezon takıma bir katkı beklemiyorum Musa'dan henuz hazır degil.

Orta sahada düzgün pres yapan oyuncumuz yok.farkettiniz mi?

Hiç gelecek vaadeden biri durmuyor.Oldukça kötü buldum.

Musa'nın gerçek yaşı kaç, çok merak ediyorum. Herkes farklı farklı rakamlar söylüyor. Bazıları 20 yaşında kimliğine küçük yazdırmış diyor, bazıları 18 diyor. F.Bahçe maçında da spiker 18'ini daha doldurmadı dedi.

yedek kulubesinde sarpı görmektense musayı görmeyi tercih ederim

Kesinlikle kiralanmalı, 1 yıl kulubede tutup 2-3 maç oynatarak adamı futbuldan sogutmadan, gelişimini sekteye ugratmadan, oynayabilecegi bir td'nin takımına kiralanmalı.

M.Sarp'ın yerine oynamalı, kesinlikle daha fazla katkı sağlar.

Tüm fiziği zayıf oyuncuları vercen aslında Ziya Doğan'nın takımına bak nasıl kondüsyon ve fizik kazandırıyor.Ziya doğanın takımları genelde fizik gücü çok yüksek oluyor, bknz:Diyarbakırspor, Konyaspor.Hem Ziya Doğan'dan bir şeyler de öğrenebilirler.

Tüm fiziği zayıf oyuncuları vercen aslında Ziya Doğan'nın takımına bak nasıl kondüsyon ve fizik kazandırıyor.Ziya doğanın takımları genelde fizik gücü çok yüksek oluyor, bknz:Diyarbakırspor, Konyaspor.Hem Ziya Doğan'dan bir şeyler de öğrenebilirler.

İyide fiziği zayıf değil ki Musa'nın. Maşallahı var, bu yaşta böyle bir fizik.

20 yaşında olan bir oyuncu için zayıf denebilir bence.

Tosun yahu adam.

20 yaşında olan bir oyuncu için zayıf denebilir bence.

yenitransferler.jpg

Geri
Üst Alt