# Musa Çağıran

Cevap: # Musa Çağıran

Bir futbolcu kaliteliyse her zaman kalitelidir. 1-2 maçta kötü oynadı diye kalitesiz olmaz.

Musa'ya güveniyorum ;)

Bir futbolcu kaliteliyse her zaman kalitelidir. 1-2 maçta kötü oynadı diye kalitesiz olmaz.

Musa'ya güveniyorum ;)

Hocam Musa'yı kaç kere izledin merak ediyorum. Yani benim zilediğim bütün maçlarda böyle vasat oynadı.

Kaç kere izledin derken merak ederek soruyorum gerçekten yanlış anlama. ;)

Sorumluluk alıp pas yapmayı bilmiyorsa en fazla bir maç oynayabilir.

Yahu arkadaşlar.Fikirlerim Musa nın dünkü performansından sonra değil.Genel düşünceler bunlar.Bu adamlarla Galatasaray nereye gidebilir.İyice sıradan takımlara döndük.Bu adamda ne hız var ne oyun zekası var ne mücadele var ne teknik var.Sadece fiziği var.Bu adama bu paralar nasıl verildi hayret doğrusu.Servet i oynat orta sahada daha iyi

Yav adam 17 yaşında hemen başlamışsınız bundan bir şey olmaz diye. Ne biliyorsunuz arkadaş. Rijkaard'ın elinde neden kendini geliştirmesin. Ben güveniyorum Musa'ya. Altay'ı tek başına play-offlara taşıdı.

Aslinda 20 yasinda miymis? Nereli bu Izmirli mi yoksa Afrikali mi? :o

Daha 17 17 17 ....17 y miş :o

Yav adam 17 yaşında hemen başlamışsınız bundan bir şey olmaz diye. Ne biliyorsunuz arkadaş. Rijkaard'ın elinde neden kendini geliştirmesin. Ben güveniyorum Musa'ya. Altay'ı tek başına play-offlara taşıdı.

Rijkaard geliştirirmiş falan.Hiç katılmadığım yorumlar.Bir adamda yetenek varsa gelişir.Yoksa teknik adam ne yapsın.Pc ye bağlayıp yetenekmi yükleyecek.Bu adamda yetenek yok.

17 değil 20 yaşında..

daha önce kendiside bahsetmişti bundan..

Rijkaard geliştirirmiş falan.Hiç katılmadığım yorumlar.Bir adamda yetenek varsa gelişir.Yoksa teknik adam ne yapsın.Pc ye bağlayıp yetenekmi yükleyecek.Bu adamda yetenek yok.

Sabri'de de yetenek yok gitsin mitsin diyorduk ama şimdi ne hale geldiğine bir bakalım. Keza Rijkaard takımdaki herkese yeni şeyler katmıştır Barış, Servet gibileri hariç.

Sabri'de de yetenek yok gitsin mitsin diyorduk ama şimdi ne hale geldiğine bir bakalım. Keza Rijkaard takımdaki herkese yeni şeyler katmıştır Barış, Servet gibileri hariç.

Ne yani Sabri ye yetenekmi verdi Hoca.Sabri de bir değişiklik yok.Sabri nin ederi bu.Bu Sabri de herzaman oynar takımda.1 maç hata yapsın o zaman görüşürüz.Hoca topcuya sadece taksitsel anlamda bir şeyler katabilir.Gerisi saçmalaık.Ribery nerden nereye geldi.Çalıştığı her Hoca onun yeteneğinimi geliştirdi.Hayır.Onda yetenek zaten vardı ve gelişti.Mehmet Topal ilk oynadığı maçtan belliydi iyi topcu olacağı.Yeteneğini geliştirdi.Gökhan Gönül ilk oynadığı maçı hatırlıyorum.Sonra formayı bırakmadı.Yani bi adamda yetenek varsa gelişir yoksa Morinho ya ver bişey yapamaz.

Ne yani Sabri ye yetenekmi verdi Hoca.Sabri de bir değişiklik yok.Sabri nin ederi bu.Bu Sabri de herzaman oynar takımda.1 maç hata yapsın o zaman görüşürüz.Hoca topcuya sadece taksitsel anlamda bir şeyler katabilir.Gerisi saçmalaık.Ribery nerden nereye geldi.Çalıştığı her Hoca onun yeteneğinimi geliştirdi.Hayır.Onda yetenek zaten vardı ve gelişti.Mehmet Topal ilk oynadığı maçtan belliydi iyi topcu olacağı.Yeteneğini geliştirdi.Gökhan Gönül ilk oynadığı maçı hatırlıyorum.Sonra formayı bırakmadı.Yani bi adamda yetenek varsa gelişir yoksa Morinho ya ver bişey yapamaz.

Tamam ben haksızım belki ama Sabri'nin geçen seneye göre ne kadar geliştiğini göz ardı etme. Sabri geçen seneler dağlara taşlara orta açarken şimdi daha dengeli bir oyuncu oldu. Sene sonuna doğru sakatlıktan dolayı biraz bocalasa da geliştirdi kendini baya. Ayrıca yetenek doğuştan gelir tamam ben de ona katılıyorum. Ama mesela Quaresma'da da yetenek var ama Mourinho gibi teknik adamlar yeteneği olmasına rağmen Quaresma'dan verim alamadı. Ayrıca biz Jo'dan Gio'dan da verim alamadık. Ki adamlar potansiyel yetenekler. Ayrıca Raul çok yetenekli bir golcü olamadı hiçbir zaman. Sadece işini yaptı. Belki 4 kişiyi geçip gol atmadı, rakiplerini ipe dizmedi. Ama en iyi forvetlerden birisi oldu.

Yani kısacası tek başına yetenek yeterli değil. Önemli olan futbolcunun çalışma hırsı ve azmi bana kalırsa. Rijkaard Musa'ya da mutlaka bir şeyler katar.

Açıkcası Mehmet Topalın G.saraydaki ilk maçlarını hatırlıyorumda...Gerçekten yanındakine pas vermekten acizdi,ama zamanla çok iyi geliştirdi kendisini.Musa içinde şimdiden konuşmak yersiz,kampa girsin bir kaç maç yapsın zaten Rijkaard gerekeni yapacaktır.

Play Of taki performansı hakkında bilgisi olan var mı?

Sabri yetenekli oyuncudur, hep böyleydi ama çoğu taraftar bir günah keçisi aradığından görmek istemiyordu. Bu sene antipatik gelen hareketlerini düzeltti, sağ içinde enerjisini futbola daha çok vermeye başladı o kadar. Onun dışında ben Rijkaard'la futbolunu geliştiren, ileri taşıyan bir oyuncu göremedim bu sezon, aksine çoğu oyuncu geçen seneye oranla daha formsuz bir sezon geçirdiler.

Musa Çağıran'la ilgili görüş belirtirken sürekli not düştüğüm bir konu vardı. Defansif orta sahayı değerlendirirken izlemek elzemdir. Bence bir orta saha oyuncusunun en temel görevi alanını arkadaşlarıyla iyi paylaşmak ve orayı iyi savunmaktır. Stoperden orta sahanın ortasına geçen Musa için de televizyondan değerlendirme yapmak doğru değil diye düşünüp İzmir'de Musa'yı izleme olanağı bulunan Burak Beşinci 'den onu analiz etmesini istemiştim.*

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda Altay'ın da yer alması onu izlemek açısından büyük şanstı. Altay'ın bütün maçlarının Olimpiyat Stadı'na verilmesi problem oldu, ikinci maçları da özel sebeplerle kaçırınca Musa'yı sadece final maçında seyredebildim. Peşinen söylemek gerekirse Musa'nın Galatasaray'da iyi bir rol oyuncusu olacağını düşünmekle beraber 2008 model Mehmet Topal beklemenin hayal kırıklığı yaratacağı yönünde.

Öncelikle hakkını vermek lazım ki alanını boş bırakmayan ve topun sahadaki konumuna göre iyi pozisyon alan bir oyuncu. Savunmaya çekildiğinde sol forvet Molina'nın gömülmesiyle dörtlü, normalde üçlü dizilen Altay orta sahanın merkezinde yer alıyor. Takım ön alana yerleştiğinde tereddüt etmeden şut denemesini de olumlu buldum. Bu konuda Topal'ın önüne yazabiliriz lakin birkaç defosuna da değinmek lazım.

Musa Çağıran, net olarak yavaş bir oyuncu. Hem tempo hem de çeviklik bakımından. Pasları olumlu ve çoğunlukla doğru olsa da oyunu hızlandırma, tempo ayarlama konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Topu alıp ters yöndeki bir oyuncuya verene kadar geçmesi gereken zaman haddinden fazla. Bunu bir kenara bırakalım, bence aldığı en büyük eksi puan sorumluluktan uzak oyunuydu. Mustafa Sarp'ın ilk yarıdaki başarılı performansında arkadaşlarına sürekli pas opsiyonu yaratması ve top arkadaşlarındayken hareketli olması vardı. Musa'nın bu konuda eksikleri olduğunu düşünüyorum. Üstüne düşerse geliştirebilir elbette ama

Kısacası o bölge için iyi bir alternatif fakat şimdilik yetersiz bir ilk 11 oyuncusu olacağını söyleyebilirim. 20 yaşındaki bir orta sahadan ne beklenmeli sorusunu sorarsak benim cevabım öncelikle maç tecrübesi olurdu. Musa'nın bu açıdan hakkını yemeyelim. Önemli bir dönemi ikinci ligin her daim iddialı ekiplerinden birinde düzenli forma bularak geçirdi. Maç tecrübesi bakımından Mehmet Topal'ın dahi önüne yazılır bu açıdan ama Topal'ın Valencia'ya gitmesi sonrası transfer yolunun benzerliği sebebiyle "Yeni bir Mehmet Topal" beklentisi oluşturmamak gerekli. Musa bence iyi bir yatırım ama o bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak en az iki oyuncuya ihtiyaç var. Bunlardan biri profesyonel kariyerine başlar başlamaz Avusturya Milli Takımı'na kapağı atan Yasin Pehlivan olursa o rolü Musa ile paylaşabilirler. Yerli defansif orta saha ihtiyacını mevcut havuzdan karşılayabilecek en makul oyuncu şu anda Yasin. Transferi gerçekleşirse onun da üstüne konuşuruz

PCLion FC

Geri
Üst Alt