Melih Akan
Berlin Panteri
- 26 Ekim 2009
- 42.146
- 24.859
- 3.198
Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e konuşan Cengiz, gerek bürokrasi gerekse özel sektörde edindiği deneyimlerin ışığında Galatasaray'ı düzlüğe çıkarmaya çalışıyor. Galatasaray’ın menfaatleri söz konusu olduğunda her türlü kararı alabilecek cesarete sahip olduğunu vurgulayan başkan Cengiz, sorulara çarpıcı yanıtlar verdi:
Sporcuların alacakları, geciken ödemeler... Mali durum sizi şaşırttı mı?
Sürpriz oldu. Bu ödemeler neden ötelendi anlamadım. Benim seçilmeme verilen şans sıfırdı. Mevcut yönetimin düşüncesine göre göreve devam edeceklerdi. Buna da hiç kızmıyorum. Benim anlamadığım; çeşitli şubelere 9, 7 ve 4 aylık ödemeler yapılmadı, ertelendi.O zaman neden ödemeleri yapmadılar? Dursun bey cebinden ödüyorsa, o zaman da verseydi.
- Riva ve Florya’nın satışına karşın ekonomik durum neden düzelmedi?
Geçmişi karalamayı sevmiyorum ancak realiteler ortada. Riva ve Florya’dan alınan 508 milyon TL avans gibi kullanıldı. Bu eski yönetimce 340 milyon TL olarak kırdırıldı ve harcandı. Üstüne o proje 10 milyon Euro gösterilerek teminat alındı. Futbolcu transferleri ile bir yük bindi Galatasaray’ın omuzlarına.
Kısaca eski tas, eski hamam olayına döndük. Maalesef biz bu kafayla; yüksek transfer harcamaları ve israfla gidersek Galatasaray’ın iki yakası bir araya gelmez. Kulübün personel yükü de çok fazla. Müthiş bir gider var.
- Şampiyonluk yarışı için neler söylersiniz? Size göre en büyük rakibiniz kim?
İnşallah şampiyonluğu hak eden kazanır, hak eden Galatasaray olur. En büyük rakibimiz 3 tane; Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe.
Herkes Gomis ve Rodrigues’i konuşuyor. Sizce bu oyuncuların değeri nedir?
Gomis 30 milyon Euro’dan fazla eder. Rodrigues için 1 ay önce girişim oldu. Nabız yokladılar, 30 milyon Euro istedim.Bu rakama olur ancak. Türkiye 3-5 yıl içinde keşfedilecek. Türkiye’de oynanan futbolun kalitesi asla Avrupa’nın çok altında değil. Bir İngiltere Ligi değiliz ama onlara yetişeceğiz.
F.Bahçe derbilerindeki şanssızlığınız bu sene biter mi? Kadıköy’e gidecek misiniz?
Allah’tan bir mani olmazsa gideceğim. Umarım galibiyet dileğimiz gerçekleşir. Beşiktaş da 10 yıldır yenemiyormuş. Birçok rakibimiz sorduğunuzda şampiyonluğa tercih ediyorlar, Galatasaray’ı yenmeyi. Bu bize gurur veriyor.
Mayısta başkanlığa aday olacak mısınız?
Yüzde 100 adayım. Benim ismim üzerimde konsensüs sağlanırsa mutlu olurum. Galatasaray Genel Kurulu akıllıdır, neyin ne olduğunu bilir. Biz, Mustafa Cengiz ve yönetimi olarak burada isek, bilin ki, yanlış gidişe tepki olarak buradayız. Genel Kurul beni yeterli görmez ise saygı gösteririm.
Futbolcu sözleşmeleriyle ilgili radikal fikirleriniz var. Bunları anlatır mısınız?
Ben sadece galibiyete prim veririm. Nagatomo transferinde bunu uyguladım. Ben göreve devam edersem, G.Saraylı futbolcu vergisini kendi ödeyecek. Ben veririm parasını, futbolcu vergisini öder, evini bulur, istediği arabaya biner. Yabancıların sözleşmesini de sabitleyeceğiz.
Hürriyet
Moderatör tarafında düzenlendi: