🎗 Mustafa Cengiz

Türkiye için Türk futbolu için çok büyük olay.Fakat ölçeği Avrupa'ya getirirsen hiç ummadığın takımların müzesinde bu kupayı görebilirsin.Zaten Türkiye ölçeğinde ben kastetmedim onu.Biz bazen Avrupai bir takımmış gözüyle bakıyoruz Galatasaray'a.Fakat değil.Bir dönem olabilirdi doğru 1998-2002 arası falan,Atletico'ya yakındık şimdinin.Fakat devamı gelmedi ve orada kaldı.Devamlılık olmadı yani.Eninde sonunda Türkiye'de faaliyet gösteren bir organizasyon olduğumuzu unutmamamız gerekiyor bu noktada.Bence yönetime olan tepki abartılıyor artık.
Birkac sene önce madridi eleyip yari finale cikiyorduk clde nerdeyse

Biz kesinikle avrupa takimiyiz ama devamlilik istiyorsan bir düzen kurup o düzende senelerce devam etmek lazim, yoksa zirt pirt td degistirirsen birsey olmaz

Bu topraklarda dediğin zor işte.Buranın sosyokültürel iklimi vb. sistemle başarıya uygun değil.Çok sabırsızız.Fb'de görüyoruz 3 Haziran'da sabır yeminleri edenler,başkana hocaya 5 sene kredi verenler 7 maç sonunda asıp kesiyor.Galatasaray cidden bu ülkedeki bir takıma göre çok başarılı bir kulüp.Mesele bu değil zaten.Ama Avrupa takımıyız olayına katılamıyorum,olabilecekler değil olanlar önemli.Lokal ölçekte büyüğüz ama Avrupa'da değiliz.Avrupa'da Fb+Bjk toplamından iyi oluşumuz Avrupa takımı olduğumuz anlamına gelmez bence.Schalke ayarında bir takımız işte.

Fosillerin düşmanı GS sevdalısı 1 mümin

Bu topraklarda dediğin zor işte.Buranın sosyokültürel iklimi vb. sistemle başarıya uygun değil.Çok sabırsızız.Fb'de görüyoruz 3 Haziran'da sabır yeminleri edenler,başkana hocaya 5 sene kredi verenler 7 maç sonunda asıp kesiyor.Galatasaray cidden bu ülkedeki bir takıma göre çok başarılı bir kulüp.Mesele bu değil zaten.Ama Avrupa takımıyız olayına katılamıyorum,olabilecekler değil olanlar önemli.Lokal ölçekte büyüğüz ama Avrupa'da değiliz.Avrupa'da Fb+Bjk toplamından iyi oluşumuz Avrupa takımı olduğumuz anlamına gelmez bence.Schalke ayarında bir takımız işte.
Rekabet ortami var bizim ligde ve her sene malesef sirf bir takim direk gidebiliyor CLye bu yüzden CLde kalici olamiyor hicbir takim...Senin bu dediginin cevabini en iyi avrupalilar verir, ben ne zama bir almanla futbol hakkinda konussam bizim ne kadar büyük bir avrupa takimi oldugumuzdan bahsederler ve bizi tanimiyan yoktur...bu diger ülkelerdede böyledir bence

Dursun neyimize yetmiyordu 2 yıl men mis gibi
Şu saf saf bilmeden eleştiri yapanlara ayar oluyorum

Rekabet ortami var bizim ligde ve her sene malesef sirf bir takim direk gidebiliyor CLye bu yüzden CLde kalici olamiyor hicbir takim...Senin bu dediginin cevabini en iyi avrupalilar verir, ben ne zama bir almanla futbol hakkinda konussam bizim ne kadar büyük bir avrupa takimi oldugumuzdan bahsederler ve bizi tanimiyan yoktur...bu diger ülkelerdede böyledir bence

2. olup önelemeleri geçecek gücü olmayan Avrupa takımı olur mu?Sonrasında ise ben objektif verilere göre bunu diyorum bu benim kendi düşüncem değil.Yoksa Avrupa takımı diyenler olduğu gibi bize Katar muamelesi yapan,hiç önemsemeyen de yüzlerce binlerce insan var.Burada kabul noktamız falan şunu dedi filan şunu dedi değil.

2. olup önelemeleri geçecek gücü olmayan Avrupa takımı olur mu?Sonrasında ise ben objektif verilere göre bunu diyorum bu benim kendi düşüncem değil.Yoksa Avrupa takımı diyenler olduğu gibi bize Katar muamelesi yapan,hiç önemsemeyen de yüzlerce binlerce insan var.Burada kabul noktamız falan şunu dedi filan şunu dedi değil.
Biz ne zaman 2. olup clde önelemeleri gecemedik? Ya sampiyon oluyoruz yada 4-5inci, iste bu yüzden ligdeki devamlilik cok önemli. Kabul noktamiz o degilse katar muamelesi yapanlara niye deginiyorsun? Burda nasil ispanyada futbol deyince insanlarin aklina direk Barca, Madrid geliyorsa Türkiye diyincede ilk biz geliyoruz...Simdi bu konuyu avrupada yasiyanlardan dahami iyi bileceksin?
Sunuda ekleyim, Terim en az 4-5 sene kalirsa CLde en az bir yari final görecegimize adim kadar eminim...

Bir forvet alamadınız, hala sinirliyim. Keşke Ozan bey seçilseymiş. Dil bilen bağlantıları olan insanlardı, bulurlardı bir forvet.

Bir gerçekle yüzleşmemiz lazım şuan aday olacak adam var mı karşısında diğer seçimdekiler hariç.Mevcut adaylar içinde en makul olanı olduğu kanaatindeyim.Bu adam gidince biryerlerden F.Perez türemeyecek yine korkut,dursun,fatin aday olacak.Umarım daha az hata yapar.

Korkut şey değil mi seçim yaklaşırken taraf olduğu adama rakip olup oy bölme riski doğuran adam

3CD552F8-5D67-49F2-8663-2E6F9D6D42D7.webp

Dursun geri gelsin , asansor takima donelim ahbablar (altan nickli arkadasa ait hitaptir , tarafimca calinmistir)

Boş yapmayın ozan ne hükmü var hangi projesine baktınız da başkan olsun diyorsun
Aglakligi birakin

Yahu konuyu uzata uzata ne yaziyorsunuz Allah askina.
Sen sadece Türkiye´de basarili olabilecek bir takim isen bile bu yönetim planlama hatasi yapmistir.
Bunun Dursun ile, Ozan ile, bir seyi bilip bilmemek ile, ki bunu yazan kisi daha dün FFP ile ilgili alinan karar hakkinda malum yerinden salladi ya neyse, bütün bunlar ile alakasi yok.

Evet Galatasaray icin Avrupa´da büyük basarilar pek mümkün görünmüyor ama Galatasaray icin o Avrupa´ya gidebilmek önemli.
Avrupa dedigim ise herkesin malumu CL, cünkü bizim oradan gelecek gelire asiri derece de ihtiyacimiz var.
Yapilan planlama hatasi bariz bir hatadir, cünkü yönetimin iki gün degil üc ay kadar vakti var idi.
Büyük bir hata olup olmadigini ise sezon sonu görecegiz.

Eger bu gruptan cikamaz isek her ne kadar yuvarlak hesap 20 milyon euro gibi bir para ucup gidecek olsa da bir nebze olsun kabul edilebilir, bizim icin cok büyük ve muhtesem bir para olsa bile, ama eger sampiyon da olamaz isek, iste o zaman bu hata büyük bir hataya dönüsür.
Cünkü o zaman Ercan gibi bir halttan anladiklarini sanip, elestirenlere denk Transfer bütcesi üzerinden sallayanlar, UEFA´nin bize sadece denk transfer bütcesi ile ilgili degil, komple gelir gider dengesi ile ilgili de kriterler getirdigini belki, bakin kesin demiyorum cünkü söz konusu Ercan gibiler, belki bizim icin cok daha zor bir dönemin baslayacagini anlarlar.

Sen sampiyon olamayip CL´e gidemezsen, asiri derece de ihtiyacin olan bir gelirden olacaksin ve FFP cercevesinde konulan diger kriteri, genel bütce ile ilgili getirilen kriteri yerine getirmek kuvvetle muhtemel mümkün olmayacak.
Eger buna yapilan bu planlama hatasi sebep olur ise, iste o zaman su an sadece bariz bir hata olan durum büyük bir hataya dönüsmüs olacak.

Kimse de kalkip bosuna masal anlatmasin, dogru bir planlama ile, son bir iki güne birakilmasa idi gereken hamleler, elzem olan eksikler denk transfer bütcesi ile halledilirdi.
Bu yüzden elestiriler hakli, elestirilen daha da yüksek doz ile yapilmasinin sebebi ise cektigimiz kura ile alakali.
Cok güzel bir kura cektik ve eger bu hata yapilmasa, hem bu gruptan cikma sansimiz daha yüksek olur , hem de sampiyonlar ligi yüküne ragmen sampiyonluk ihtimali daha yüksek olur idi.

Her ikisi de mümkün ama iste mevcut kadro ile her ikisi de cok daha zor, taraftarin serzenisi, bazen dozu cok sert olsa bile bu yüzden.
Ercan gibi malum yerlerinden uyduranlar, daha dün FFP ile ilgili alinan karari bile anlamayanlar ise bos yapmak ile mesgul olmaya devam edebilirler, cünkü serzeniste bulunan taraftarlar yönetimi degil Galatasarayi düsünüyorlar ve Galatasaray icin bu iki hadise gerceklesmez ise, gruptan cikma ve/veya sampiyonluk, kaybedilen o gelirlerin ne tür zararlar verecegini biliyorlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt