huzur evinde sana bir oda hazirlamislar topla bavularini artik ve git

Ben şahsen başarılı buluyorum. Hamza'dan daha kötü olmakta büyük bir başarıdır...

Git İzmir'de yaz evinde torunlarını sev dede

Sent from my iPhone using Tapatalk

[h=1]Alzheimer hastalığı[/h] Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde yalnızca bilgi verme amaçlıdır.
Yazılanlar doktor uyarısı ya da önerisi değildir.
[TABLE="class: infobox, width: 22"]
[TR]
[TH="bgcolor: lightgrey, colspan: 2, align: center"]Alzheimer hastalığı[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: center"]Sınıflandırma ve dış kaynaklar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Hastalık Veri Tabanı[/TH]
[TD]490[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]ICD-10 kodu[/TH]
[TD]G[1], F[2][/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]ICD-9 kodu[/TH]
[TD]331.0, 290.1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]MedlinePlus[/TH]
[TD]000760[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]eMedicine[/TH]
[TD]neuro/13
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]OMIM[/TH]
[TD]104300
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Alzheimer hastalığı, günlük yaşamsal aktivitelerde azalma ve bilişsel yeteneklerde bozulma ile karakterize, nöropsikiyatrik semptomların ve davranış değişikliklerinin eşlik ettiği nörodejeneratif bir hastalıktır. Demansın en sık görülen tipidir. Bu hastalığı ilk olarak Alois Alzheimer tanımlamıştır.
Erken semptomlardan biri hafıza kaybıdır. Bu hafıza kaybı, geçmiş hafızanın korunduğu, hastalığın ilerlemesi ile birlikte sıklıkla telaffuz edilmeye başlanan küçük unutkanlıkların başlaması şeklindedir. Bozukluğun ilerlemesi ile bilişsel (kognitif) yeteneklerdeki kayıp, frontal ve temporal lob işlevleri ile ilişkili, dil alanlarında işlev kaybı (afazi), beceri gerektiren hareketlerde işlev kaybı (apraksi) ve tanıma fonksiyonlarında bozulmaya doğru uzanım göstermeye başlar.
Altta yatan patolojik sürecin yansıması olarak beyinde limbik sistem ile frontal ve temporal loblar arasındaki bağlantılarda kopmalar olur. Patolojik süreç temporoparietal korteksin yoğun bir şekilde tutulduğu fakat frontal lobu da etkileyen amiloid plak ve nörofibriler yumaklarla karakterize inflamatuvar cevabın birlikteliğinde nöron kaybı ve atrofisini içerir.
[h=2]Sebebi[/h]
Hastalığın kesin nedeni bilinememektedir. Alzheimer vakalarının %1-5'inin sebebinin Genetik faktörler olduğu bulunmuştur.[SUP][1][/SUP] Erken başlangıçlı Alzheimer hastaları ve az sayıdaki ailesel vakalarda üç farklı gende dominant mutasyon tespit edilmiştir. Daha sık görülen geç başlangıçlı Alzheimer hastalarında ApoE'nin duyarlılık genlerinden biri olduğu gösterilmiştir.
Hastalığın sebebine ilişkin birkaç hipotez vardır. Bu hipotezlerden birine göre hastalığın sebebi prionlardır. Bu hipoteze göre alzheimer hastalığına sebep olan bu prionlar ameliyat aletleri, kan nakli ya da diş tedavisi yoluyla insandan insana geçebilir.[SUP][2][/SUP]

Büyük mustafa istifa et tvye geri dön .senden kötüsü gelmez.

K012_2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hoca adamsan istifa edip gidersin. Yok adam değilsen, ki adam olduğunu artık zannetmiyorum, kalırsın. Ama seni adam yerin koymadılar. Hala miden kaldırıyorsa kalabilirsin.

dede uyumuş ilk yarı öyle diyor senin futbol mantalitene balgam atayım

İlk yarı tuzağa düştük ne demek lan !!!

Biz o tuzağa düşmeyelim diye sana 4m veriyoruz...

Her gelen td bu kadar olur mu arkadaş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Istifa! !!!!!!!! Hiç bir çözüm bulamıyor . Ya onu geçtim bu umutu nasıl oynatır bir hoca arkadaş? Adam resmen rakibe fayda sağlıyor.

NKFVaklınaK

Bilmiyorum aradaki maddi fark ne kadarda yani Tv'de yorum yaparak kolay para kazanmak yerine şu stresin altına girilmez ya.

Denizlinin futbol bilgisi 90 larda kaldi.

Denizliden kurtulmak kolay, onemli olan onu getiren capsiz dangalaktan kurtulmak!!

Kusura bakmayın da en son kızılacak adama sayfalarca eleştiri yapılmış.Bu adam gidecek yönetim kalacak mı?Leş gibi kadro var sayelerinde.Bir de 6 aylık sözleşme yapılacak adama 1.5 yıllık sözleşme yaptılar.Yazın mutlaka iyi bir Alman bulmalıyız ve çok iyi yabancı futbol direktörü bulmalıyız.Kadro leş,kondisyon leş.

yılda 2.5 milyon euroyu bu bunağa verdiler hemde kulübün giymeye kıçında don yokken. bunun yarı parasına gelecek yabancı hocalar bulurduk. geldiğinde açıklamalarıyla yinede bir umut vermişti ama meğerse dedenin pili bitmiş beyni durmuş.

Sene sonu birakir o yonden sikinti cikarmazda hic degilse takimi temizleseydi bi bok yapmadi ustune takim daha da geriye gitti

Geri
Üst Alt