Mustafa Kapı Kadro Dışı Bırakıldı

Terim biatçısı olmadığım mesajlarımla sabittir. Lakin alt yaş kategorilerinde sivrilen her futbolcu iyi kariyer yapacak diye bir kural yok. Bu durum ülkemiz futbolunda daha da belirgindir. Abdullah Avcı' nın TD lüğünde muazzam futbol oynayarak Avrupa Şampiyonu olan Genç Milli Takımdan bile ancak birkaç futbolcu iyi kariyer yaptı mesela (Akranları olan Portekiz-İspanya-Almanya oyuncularının tamamına yakını çok başarılı kariyer yapabildiler oysa). BJK lı solbek Sinan, bizde oynayan Seyfettin filan gayet de şans verilmiş olmasına rağmen üst düzey futbol piyasasında tutunamadılar...
Sence durum niye böyle ? Almanlarin olsun belcika olsun niye fabrika gibi oyuncu cikartabiliyor? Suc alt yapi sisteminde ! Yetenek var cocuklarda ama gerisi yok! Yani onlara sans veren yok futbolu ögreten yok fiziklerini gelistirme yok oyun zekasini gelistiren yok eee nasil bunlar pro oyuncu olacak? Herkes ozan gibi akili degil

Yaa adam 45 kilo. Sert rüzgar çıksa ayakta duramaz, adam seni 16 yaşında a takımda oynatmış. Daha ne olmasını bekliyosun? Biraz sebat edecek, fiziki ve teknik gelişimini tamamlayacak sonra isteyecek formayı.
Fizik gelismiyorsa (hepsi öyle) kimin sucu? Taknigi gelismiyorsa kimin sucu? Teknik ekip onlari hazirlayip o duruma getirecek yoksa niye para aliyorlar?

Bam bam la allah yardimciniz olsun la olacak islet degil bunlar

Bosuna avrupa gelen giden türk takimlarin üzerinden gecmiyor... anzi machakala yada bate borisov gibi takimlara karsi bile bütün takimlarimiz zorlanir oynasak

Bosuna moralimi bozuyorum.
Fatih Terim gitmedikce
Mustafa Cengiz gitmedikce
Sistem degismedikce bu böyle Devam eder !
Size iyi günler

Herkes gidebilir ama şu u17 de Bartuğ Elmaz var. O çocuk farklı gibi. Yaşına göre baya fizikli,boyu uzun. Hoca tahminen seneye kadroya alır.Çok iyi de frikik kullanıyor. Tam ofansif ön libero tanımına uygun bir kardeşimiz.

Mustafa Kapı ise belki hayalleri vardır. Gitsede kalsada farketmez. Belli bir potansiyeli var. Ama kendini geliştirmiyor. Yolu açık olsun.

Fizik gelismiyorsa (hepsi öyle) kimin sucu? Taknigi gelismiyorsa kimin sucu? Teknik ekip onlari hazirlayip o duruma getirecek yoksa niye para aliyorlar?

Suçtan çok genetik faktörlerde var. Örneğin Ozan 17-18 yaşlarında gayet fizikli ve fiziğini iyi kullanan bir oyuncuydu.

Sence durum niye böyle ? Almanlarin olsun belcika olsun niye fabrika gibi oyuncu cikartabiliyor? Suc alt yapi sisteminde ! Yetenek var cocuklarda ama gerisi yok! Yani onlara sans veren yok futbolu ögreten yok fiziklerini gelistirme yok oyun zekasini gelistiren yok eee nasil bunlar pro oyuncu olacak? Herkes ozan gibi akili degil
Mesajı yazdıktan sonra fark ettim. Okan Buruk' ların dönemi ile Nuri' lerin dönemini karıştırmış olabilirim. @Uğur İz e iş çıkmasın şimdi:)...Ancak ana tema değişmez...

Pierre Van Hoojdonk' un çok doğru bir tespiti var, kendisi tam bir futbol entelektüelidir; ''Genç takımların maçlarını seyrediyorum, hepsi çok çok yetenekli; ancak fiziken çok zayıflar. Daha büyük yaş gruplarına geçtiklerinde kaybolup gitmeye şimdiden mahkumlar maalesef''...Benzer şeyleri Hagi ve Alex de Souza' da söylemiştir ve zaman hep onları haklı çıkarmıştır...

Genetik faktörler, aileden gelen beslenme alışkanlıkları, mental yetkinlik, eğitim sisteminin getirdiği zorluklar, vs vs vs, uzar gider...

Bizde anca wonderkid cikarsa forma sansi buluyor. Onlarda zamaninda Arda ve Oza gibi heryerde formayi kapacak yetenekli oyuncular diye. Biz niye son zamanlarda dogru dürüz bizde iyi yedek/ilk 11e rotasyona girecek olacak adam cikartamiyoruz?

Taraftar Ozana mesela fazla penalti yapdirirken fazla yüklenmedi. Niye mesela Selcuka verilen dakikalari Atalaya vermiyordu hoca? Selcuk boktan oynarsa, herkes normal reaksiyon olarak baya sinirleniyor. Onun yaptigi yanlislar bari genc oyuncu yapsin ve o hatalarla kendini gelistirse daha mantikli degilmi?

Avrupaya gider ve cok basarili olursun umarım kardeşim.

Mesajı yazdıktan sonra fark ettim. Okan Buruk' ların dönemi ile Nuri' lerin dönemini karıştırmış olabilirim. @Uğur İz e iş çıkmasın şimdi:)...Ancak ana tema değişmez...

Pierre Van Hoojdonk' un çok doğru bir tespiti var, kendisi tam bir futbol entelektüelidir; ''Genç takımların maçlarını seyrediyorum, hepsi çok çok yetenekli; ancak fiziken çok zayıflar. Daha büyük yaş gruplarına geçtiklerinde kaybolup gitmeye şimdiden mahkumlar maalesef''...Benzer şeyleri Hagi ve Alex de Souza' da söylemiştir ve zaman hep onları haklı çıkarmıştır...

Genetik faktörler, aileden gelen beslenme alışkanlıkları, mental yetkinlik, eğitim sisteminin getirdiği zorluklar, vs vs vs, uzar gider...
Aileden gelen beslenme mi? Bunun aile lie pizza yada sulu börek yemek le alakasi yok. Hertha altyapisinda yada schalke de oyna bi bak bakalim nasil besleniyorsun... schalke nasil özil ler ahmet kutucu lar suat serdar lar cikartiyor? Yunus Mali ? Hakan calhanoglu? Ömer bayram nasil böyle göbek yapabiliyor?

Aileden gelen beslenme mi? Bunun aile lie pizza yada sulu börek yemek le alakasi yok. Hertha altyapisinda yada schalke de oyna bi bak bakalim nasil besleniyorsun... schalke nasil özil ler ahmet kutucu lar suat serdar lar cikartiyor? Yunus Mali ? Hakan calhanoglu? Ömer bayram nasil böyle göbek yapabiliyor?
Kimisinin genetik mirası kötüdür, kimisinin ailesi eğitimi öncelikli tutar, kimisi belli yaşa kadar kötü beslenmiştir. Dediğim bu idi; herkes 6 yaşında üst düzey kulüp altyapısına girmiyor. FB li Tuncay 17 yaşında lisansiye olmuş mesela; ideal şartlarda yetişse fizik ve fundamental yönden çok farklı seviyede olurdu muhtemelen...

Geri
Üst Alt