Mustafa Sarp, Ayhan Sorunsalı

Cevap: Mustafa Sarp, Ayhan Sorunsalı

PEki hangi insiyatif ile Mustafa Sarp stoperlere press yapıyor ? Hiç bir önliberonun stopere press yaptığını gördün mü ? Pirlo mesela, Ceyhun G. mesela, Ayhan mesela, Baroni mesela, Necip mesela.. Mustafa Sarp kaç defa, geriden topla çıktı bu maçta ?

Geriden topla çıkmaması AMC oynadığından değil yeteneksiz olmasından kaynaklanıyor, o özelliği yok top almıyor. İkincisine gelince bir oyuncunun şuursuzca pres yapması onun forvet arkası oynadığını göstermez. Oynanan oyuna da bakılırsa Rijkaard ikinci yarıya baskılı başlayalım demiş olabilir, Sabri de bu tip hareketler yapıyor bazen o da mı forvet arkası oynuyor ?

Geriden topla çıkmaması AMC oynadığından değil yeteneksiz olmasından kaynaklanıyor, o özelliği yok top almıyor. İkincisine gelince bir oyuncunun şuursuzca pres yapması onun forvet arkası oynadığını göstermez. Oynanan oyuna da bakılırsa Rijkaard ikinci yarıya baskılı başlayalım demiş olabilir, Sabri de bu tip hareketler yapıyor bazen o da mı forvet arkası oynuyor ?

Geriden topla çıkmayan, stoperlere press yapan oyuncu hangi bölgelerde oynamıştır maç içinde.

Bana 2. bir stopere press yapan oyuncu gösterir misin.

Ben bir kaç tane stopere press yapan sağ-sol bek sayabilirim.

Mustafa Sarp yüzünden futboldan sogudum. Eskisi gibi heycan vermiyor artik bana Galatasaray'in maclarini izlemek.

Geriden topla çıkmayan, stoperlere press yapan oyuncu hangi bölgelerde oynamıştır maç içinde.

Bana 2. bir stopere press yapan oyuncu gösterir misin.

Ben bir kaç tane stopere press yapan sağ-sol bek sayabilirim.

Emre Belözoğlu. Ani presi ligde en iyi yapan futbolcudur, Mustafa Sarp bunun kötü örneği. Adam pres yaptı diye forvet arkası oynuyor diyorsun. Sen bana maç içinde iki veya üç defa stoperi çalımlayan futbolcunun kaleciyle karşı kalmasını engelleyen bir forvet arkası oyuncusu söyler misin ? Komik cidden. Sağbek - solbek rakip takım stoperine pres yapınca oluyor, ortasaha yapınca olmuyor mu şimdi.. Mustafa Sarp'ın forvet arkası oynamadığını kanıtlamaya çalışıyorum, bu anı hiç unutmayacağım =)

Edit : Alttaki mesaj aynen. Ben koşuyorum, mücadele ediyorum demeye getiriyor, forvet arkası mevkiinde oynuyor demek tamamen farklı bir olay. Bu örneğin hiç bir değer taşımıyor o yüzden.

M.Sarp, stopere yalancı pres yapıp taraftara oynuyor.

Emre Belözoğlu. Ani presi ligde en iyi yapan futbolcudur, Mustafa Sarp bunun kötü örneği. Adam pres yaptı diye forvet arkası oynuyor diyorsun. Sen bana maç içinde iki veya üç defa stoperi çalımlayan futbolcunun kaleciyle karşı kalmasını engelleyen bir forvet arkası oyuncusu söyler misin ? Komik cidden. Sağbek - solbek rakip takım stoperine pres yapınca oluyor ortasaha yapınca olmuyor mu şimdi..

Sen gerçekten yazdığım şeyi okumamışsın. AMC oynadı demekle AMC gibi oynadı demek arasında ki kinaye farkını anlayamıyorsan sana anlatabileceğim birşey yok. Bir futbolcu var, rakip kale sahasında daha çok gözüküyor, defanstan topla çıkmıyor, stoperlere press yapıyor ve istsatistikleri takımda 3. sırada. Bildiğin Amc gibi oynamaya çalışıyor işte..

Örneklerine, Lampart, İniesta, Gerrard, hatta ve hatta Guti..

Sen gerçekten yazdığım şeyi okumamışsın. AMC oynadı demekle AMC gibi oynadı demek arasında ki kinaye farkını anlayamıyorsan sana anlatabileceğim birşey yok. Bir futbolcu var, rakip kale sahasında daha çok gözüküyor, defanstan topla çıkmıyor, stoperlere press yapıyor ve istsatistikleri takımda 3. sırada. Bildiğin Amc gibi oynamaya çalışıyor işte..

Çok haklısın hocam.

---------------baros-----------

kewell-----misimovic-------arda

-------------------------------

----------ayhan--cana--------

-------------------------------

insua----servet----neill----sabri

bu dizilisi denemeliyiz... tabi tam kadro cıkabilirsek...

Orta saha da hayırlısıyla Cana adam gibi oynayabilseydi,

istekleriniz birbir gerçekleşecek.

Mustafa Sarp ve Ayhan denilen adamlar hayatlarının en iyi futbolunu oynasa kaç yazar?

Vasat futbolcular zaten.

Birader ben sana anlatamıyorum heralde, sen iyi anlıyorsundur. Mustafa Sarp, Ayhan ve Barışla beraber oynadığı sistemde defansla alakası olmayan sürekli golü kovalayan bir oyuncuydu. Bu yüzden istatistikleri iyi, oynadığı mevkiiden dolayı. Bu maçta oynadığı ve bundan sonra oynayacağı maçlarda Ayhanla veya Canayla beraber önlibero mevkiinde hücuma daha destek veren ama birinci önceliği savunma olan oyuncu olarak oynayacak. Hala istatistikleri iyi forvet arkası gibi oynuyor diyorsun. Öyle oynuyordu evet ama sistem farklı artık, Misimovic var önünde, anlatabiliyor muyum ? Artık her atakta arka direğe koşu yapmayacak yani.

Mustafa sorunsalı var takımda ama bu hücum oynamasından dolayı değil, topla çıkamaması, iki pası adam gibi yapamaması, çok kolay çalım yemesi, topu 2 sn. ayağıda tutup takımı rahatlatamaması, dikine gidememesi, gerektiğinde adam geçememesi, hedef pas atamaması, dönen topları alıp şut atamaması. Bunlar... Forvet arkası gibi oynaması takıma zarar veremeyecek artık o sistemde oynamıyoruz, artık görevi farklı. Bu eksik özelliklerinden dolayı zarar verecek.

Demek istediğimi anladın sanıyorum. Bu son mesajımdı, iyi geceler.

Bu nedenle Ayhan ile Mustafa 2-3 futbolcunun yerine koşmak zorunda kaldı.

Frank Rijkaard..

Yapma be hocam, yapma!

Sabri sağlam oynatmaz, yerine oynayacak adamlar varken bu adamları zulüm gibi oynatır bu yıl yine çekeceğimiz var Rijkaard ve 4-3-3 berbat futbolundan. Mustafa etkisiz eleman, Ayhan sağa-sola ve geri pastan başka birde isabetsiz ileriye şandelliyor başka bir filmi yok! Rijkaard bu sözleri maçtan önce hazırladı sanırım.

Elinde oyuncu yok, transferler henüz alışamadı vs. kesinlikle geçerli mazaret değil. Cana ve Barış'ı dene farklı bir kombinasyon dene, kimse sana bundan fazla öfkelenemez deneme yanılma yöntemiyle kadro belirlediğin için. Körkütük bir ısrarla Mustafa-Ayhan derse sene sonunda zararlı çıkan Rijkaard olur. Mustafa 30, Ayhan 34 yaşında bu mu geleceğe yönelik kadrolar yapan, gençlere önem veren hoca! Cana 26 yaşında Barış 24 yaşında belki birşey olur müthiş bir uyum yakalarlar olur ya ama böyle inatla Cana'yı oynatmamasının verdiği mesaj hiç hayırlı değil. Hocalar genelde kendi transfer etmedikleri, yönetimin istediği ve aldığı oyuncuları oynatmaz. Ya bu akşam penaltı olmasaydı? Böyle kör-topal yürümez bu iş sistem yok, oyun berbat futbol devrimi diye sayıklayanlar bu rezaleti izliyor mu acaba! Bu maç penaltı, bir daha ki maç bilmem ne bakalım nereye kadar.

Orta sahamızda Emreyle Ernst oynasa açık ara şampiyon oluruz

2 senedir bize Ayhanla Mustafayı izletenler utansın ne diyim

Açık ara geçen sene ilk 5 takımın en kötü Türk orta sahaları BAM.Lütfen devre arası forvet alıcaz diyen A.Polat Türk oyuncular kazandır bize.Ayhan zaten seneye bırakır Mustafa zaten yaşlı

Baskan suclu, Tercüman suclu, Arda suclu, Servet suclu, BAM suclu, Hakan Balta suclu, Elano suclu, bir tek Rijkaard sucsuz. Gecen sene BAM diye bir olay yoktu. Ortasahada Elano, Topal, Sarp oynuyordu. BAM degil MET vardi gecen sene. Yine de 5. olduk. Rijkaard'in oynattigi seyin adi futbol degil. Suursuz, anlamsiz, bilincsiz, koordinasyondan uzak, ne yaptigini anlamamis(kendisine anlatilmamis) oyuncular toplulugunun sahada bir seyler yapmaa cabasi olup biten.

Türkiye'de Emre Belözoglu da dahil Rijkaard'in carpik futbol anlayisiyla basarili olabilecek ortasaha oyuncusu yok. FR'nin hücum anlayisi 3 oyuncuyla abanmak, 4 stoper ve 2 bekle savunma yapmak ve öndeki 3'lüyle arkadaki 6'linin arasinda top alisverisi yapacak 1 joker kullanmak. Ayhan, Sarp, Baris, Elano, Topal gecen sezon ve bu sezon önlibero degil "kamikaze stoper" olarak oynadi. FR'nin oyun planina göre savunma 4'lüsünün önünde 2 tane de stoper(önlibero degil) koyarak rakip ataga kalktiginda savunmada kalabalik olup, takim ataga kalktiginda bu 2 "kamikaze stoper"i rakip cezasahasina salarak hücumu kalabalik tutma anlayisi var. Bu bindirmeler esnasinda bireysel yetenekleri yüksek olan forvet hattinin, yetenekleriyle skoru degistirmesini sagliyacagi bosluklar olusturmak hücum anlayisimizin temelini olusturuyor. Rijkaard'in 1,5 sezondur Galatasaray'da uyguladugu total futbolun özeti budur.Gecen sezon deplasmanda kazandigimiz Panatinakos macini, yada ilk 7 haftadaki galibiyetlerimizi iyice incelediginizde kolayca görebilirsiniz. Zaten Rijkaard'dan farkli olarak rakibi analiz edip, özel önlemler gelistirmeyi bilen TSL teknik direktörler bu maclari izledigi icin bizi durdurmanin ne kadar kolay oldugunu cok kisa zamanda anladilar. Zaten yukarda bahsettigim sey disinda uyguladigimiz baska bir varyasyon yada alternatif taktiklerimiz/oyun anlayisimiz yok.

3 senedir 50’ye yakın transfer yapıp hala savunmada ve ortasahada elle tutulur bir tane adam olmaması..Helal olsun size yönetim helal..80.dakikada Galatasaray kornere 3 kişi gönderebiliyor en fazla..Maç ise Nou Camp’ta Barca ile değil Sami Yen’de Antep ile...Padişahım çok yaşa!!!

DÜn Selçuk ile Colman'ı izledikten sonra bu adamları izlemek ızdırap..Üzülüyorum hakikaten..

Baskan suclu, Tercüman suclu, Arda suclu, Servet suclu, BAM suclu, Hakan Balta suclu, Elano suclu, bir tek Rijkaard sucsuz. Gecen sene BAM diye bir olay yoktu. Ortasahada Elano, Topal, Sarp oynuyordu. BAM degil MET vardi gecen sene. Yine de 5. olduk. Rijkaard'in oynattigi seyin adi futbol degil. Suursuz, anlamsiz, bilincsiz, koordinasyondan uzak, ne yaptigini anlamamis(kendisine anlatilmamis) oyuncular toplulugunun sahada bir seyler yapmaa cabasi olup biten.

Türkiye'de Emre Belözoglu da dahil Rijkaard'in carpik futbol anlayisiyla basarili olabilecek ortasaha oyuncusu yok. FR'nin hücum anlayisi 3 oyuncuyla abanmak, 4 stoper ve 2 bekle savunma yapmak ve öndeki 3'lüyle arkadaki 6'linin arasinda top alisverisi yapacak 1 joker kullanmak. Ayhan, Sarp, Baris, Elano, Topal gecen sezon ve bu sezon önlibero degil "kamikaze stoper" olarak oynadi. FR'nin oyun planina göre savunma 4'lüsünün önünde 2 tane de stoper(önlibero degil) koyarak rakip ataga kalktiginda savunmada kalabalik olup, takim ataga kalktiginda bu 2 "kamikaze stoper"i rakip cezasahasina salarak hücumu kalabalik tutma anlayisi var. Bu bindirmeler esnasinda bireysel yetenekleri yüksek olan forvet hattinin, yetenekleriyle skoru degistirmesini sagliyacagi bosluklar olusturmak hücum anlayisimizin temelini olusturuyor. Rijkaard'in 1,5 sezondur Galatasaray'da uyguladugu total futbolun özeti budur.Gecen sezon deplasmanda kazandigimiz Panatinakos macini, yada ilk 7 haftadaki galibiyetlerimizi iyice incelediginizde kolayca görebilirsiniz. Zaten Rijkaard'dan farkli olarak rakibi analiz edip, özel önlemler gelistirmeyi bilen TSL teknik direktörler bu maclari izledigi icin bizi durdurmanin ne kadar kolay oldugunu cok kisa zamanda anladilar. Zaten yukarda bahsettigim sey disinda uyguladigimiz baska bir varyasyon yada alternatif taktiklerimiz/oyun anlayisimiz yok.

Geç

Bu BAM'ın en kötü en vasıfsız orta saha olduğunu değiştirmez özellikle geçen sene ki zirvedeki 5 takım içinde

-------------------------Ufuk--------------------------

Sabri----------Servet------------Neill-------------Insua

---------------Cana-------------Barış------------------

Pino-------------------Misimovic-------------------Arda

------------------------Baros--------------------------

Kewell ilk 11'i hakediyor ama Arda da olunca ikisinden biri asıl mevkisini kaybedip, pasif kalıyor. Eldeki malzemeye göre sahaya çıkabilecek en iyi 11 yukardaki gibidir.. (Servet'in yerine Balta veya Turan da olabilir)

Geri
Üst Alt