Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
En iyi zamanında bile ideal bir çift yönlü orta saha oyuncusu olarak görmedim, burada ''Çok abartıyoruz, yetenekleri bakımından asla bir Emre Belözoğlu çapında değil, insani ve sportif karakteri ayrı konu'' minvalinde bir söz ettiğimde ölçüsüz tepkilere maruz kalmıştım. Ancak yakın zamana kadar karakterinden ve sahada elinden gelen gayreti gösterdiğinden şüphe duymadım; formsuz olduğunu ve ilk 11 dışında kalması gerektiğini hemen herkes gibi dile getirdim sadece...
Ben karakter konusuna katilmiyorum, bana göre Selcuk Inan karaktersiz, Emre Belezoglu ise cok karakterli bir oyuncu. Benim gözümde futbolda karakter kelimesi farkli bir anlam tasiyor, ziya bir insanin iyi yada kötü karakterli olmasi futbolu alakadar eden birsey degil. Hollywood filimlerinde bile kötü adam rolünü oynayan aktrisler, basarili performanslarinda bu kötü karakteri güclü bir sekilde yansitmasini bilirler, okadar iyi yansitirler ki tiksinirsin o rolden, bazilari ise ona ragmen sempati duyar. Bu aktristin karketerini yansitmasina bagli.
Emre daima karakterini sahaya yansitmayi bilir, oyuncularini motive eder, atesleyici bir faul yapar, ve sahanin icinde hirsi ile mücadele der. Kötü oynasa bile Emre bunlari herzaman yapti, o kronik sakatliklarina ragmen.
Selcuk ise iyi bir adam olabilir, ama iyi bile olsa karakterini sahaya hic bir sekilde yansitamiyor. Morali bozuluyor, tarftardan cekiniyor, oyundan kopuyor. negatif enerjisi takim arkadaslarina sansitiyor. Bana göre esas böyle bir oyuncu, futbol deyimi ile karaktersizdir. Onun 12 KM kosmasi benim gözümde birsey ifade etmiyor, cünkü buna ragmen saha icinde mücadelesi yok.
Selcuk hic bir zaman anlatildigi kadar iyi bir futbolcu degildi, ama o attigi güzel goller daima taraftarin gözlerini boyadi. Ve bunun üstüne konsantrasyonu yerindeydi, ve rahat bir sekilde topunu oynuyordu. Ilk gelen tepkilerden dolayi, bu sekilde cökmesi bana göre güclü bir karakteri olmamasindan kaynaklaniyor... Bunlari Burak icinde söyleyebiliriz, ama Burak hic degilse hirsli. Burak´dan uzun vadede verim alabilmen icin, hirslandirmak adina bazen sebesiz bir sekilde benche oturtmak lazim, sonra zaten danalar gibi sahada mücadele etmeye basliyor. Ama bunu ne Mancini nede Prandelli yapabildi, o yüzden oda sahanin icinde uyur gezer gibi dolasiyor artik.
Son düzenleme: