Naklen Maç Yayınlarına Reklam Yasağı

bir karar cikar yillar sonra uygulanir, bakniz aziz hala disarda

Hadi ATV yi falan anlarim sonucta acik ekrandan mac veriyorlar ama tonla para verdigimiz Ligtvnin her firsatta reklam koymasi terbiyesizlik.
Aclar.

Valla ben reklamdan çok 75 punto ile şifre çıkmasına uyuz oluyorum

Son düzenleme:
dün Anadolu Efes maçını izlerken
ntv sporun çok önemliymiş gibi
son dakika bjk nin Liverpool 11'i
Liverpool'un bjk 11'i diye ekranın yarısını kaplaması nedeniyle
neredeyse maçı 1 çeyrek küçük ekran seyrettik
buna da bir çare bulsunlar.

prezervatif reklamlari dönüyor ligtvdeki her fener macinda

Top Sturridge a geldiğinde Şahin sucukları reklamı çıktı dün.

Lig tv bu konuda aştı pozisyon oluyor adam bize orta sahada reklam gösteriyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ATV spikerlerine de dizi reklamı yapmayı yasaklasınlar nefret ediyorum lan izlemiyorum da ne zırt pırt sevilen dizi diye tanıtıyonuz izleyen adam biliyor zaten...

havuz medyası istediği kadar reklam verir ceza falanda çıkmaz

reklam hala var ligtvde

Bu konuyu TT yaparak gelecek sezon lig maçlarını reklamsız izlemek için adım atmalıyız.

15/16 Sezonundan itibaren maç esnasında bant reklamlar yasaklandı. RTÜK' ün hazırlamış olduğu kararla ilgili alınan yasak kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

'BANT REKLAM, PROGRAMLARDA OYUNCU VE SUNUCULARIN GÖRÜNTÜLERİNİ KAPATMAYACAK''
Söz konusu yönetmeliğin ''Reklam ve tele-alışveriş yayınlarının biçim ve sunuşu'' başlıklı maddesinde yer alan, ''Bant reklam yayınında reklam alanı görüntü alanının yüzde 20'sini aşamaz. Bant reklam teknikleri kullanılarak yapılan spot ve küçük ilanlar tarzındaki reklamlar, program bütünlüğü, değeri, etkinliği ve mesajın bozulmasını önlemek için sesli olarak yayınlanamaz. Spor karşılaşmalarında sporcuların ve yayınlanan müsabakanın, diğer programlarda oyuncuların, sunucuların ve konuşmacıların görüntülerini kapatacak şekilde yerleştirilemez'' ifadesinin son cümlesi şöyle değiştirildi: ''Bant reklam, programlarda oyuncuların, sunucuların ve konuşmacıların görüntülerini kapatacak şekilde yerleştirilemez.''
Yine aynı maddenin diğer bir fıkrasında yer alan ''Haber bültenleri ve çocuklara yönelik programlarda bant reklamlar yayınlanamaz'' ifadesi de ''Haber bültenleri ile çocuklara yönelik programlarda ve spor karşılaşmalarının bölüm, duraksamalar ve devre araları dışında, bant reklamlar dahil hiçbir türde reklam yayınlanamaz'' olarak değişti.
KANALLAR, ''BANT REKLAM'' YAYINLAYAMAYACAK
Bu değişikliklerle, ''Bant reklam'' kavramı ile ''Genel reklam'' kavramı arasındaki ayrım ortadan kaldırıldı. Bu sebeple televizyon kanalları, bugüne kadar spor karşılaşmalarının bölüm, duraksamalar ve devre araları dışında kesinlikle ''Genel reklam'' yayınlayamıyorsa, düzenlemenin Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesinin ardından, ''Bant reklam'' yayını da yapamayacaklar.
Avrupa 'daki uygulamaların da anımsatıldığı RTÜK tarafından yapılan düzenlemenin gerekçesinde, ''Avrupa ülkelerindeki uygulamaya bakıldığında da spor programlarında bant reklamlara yer verilmediği ve reklamların sadece bölüm, duraklama ve devre aralarında yayınlandığı görülmüştür''

Son düzenleme:
Digiturkun TMSF nin elinden cıkııp satıldıktan sonra bu kararın cıkmasıda ayrıca bir ironik :)

Duraksamalar ve devre arası dışında bant reklamı yasak ama digitürk yine şark kurnazı gibi tekrar pozisyonundan sonra da devam ediyor reklama.

Geri
Üst Alt