Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

Siz böyle babam şunu yaptı, dedem şöyleydi deyince bir olay geldi aklıma. Babam, polis olduğundan maçlardan toplanan meşale , borazan, çakmak, bayrak sopası falan bizde çok olurdu . UEFA kupası finalinde son penaltı atılacak işte hepimiz bekliyoruz heyecanla tabi Pope'nin geldiğini öğrenince babam daha kullanılmadan ''tamam atar o atar hadi bir tane meşale getir'' dedi, Seyrantepe polis lojmanlarının en uçta kalan binasının 4.katının balkonunda meşale yakmıştık tabi hemen akabinde bir çok daireyi etkileyen acayip bir ortam oluştu ama çok güzeldi :asd:

Kupa sonrası okulda marşımız çalınıp, tören yapılmıştı. Ne günlerdi ya..

Geç olsun güç olmasın. :D Hala Konya'da değilsen söyleyim, o meşhur kutlama yaptığımız cadde yürüyüş yolu oldu. :) (En az 6-7 yıl olmuş gerçi.)

artik konyada yasmiyorum :D

bizim konyada yureyecek yol kalmadi artik

heryere bina apartman ve yol yaptilar

en cok uzuldugum sey, cocuklarin oynayacagi bir park olmamasi

bir cay bahcesi ve zafer var baska gideek yer yok hahaaa

Aynen, onemli olan kotu gundede takimina sahip cikmak ve iyi bir taraftar olmak

Kupa sonrası okulda marşımız çalınıp, tören yapılmıştı. Ne günlerdi ya..

Çok farklıydı ya nasıl bir şey olduğunu tam olarak anlayamadığımız için belki olması gerekenden daha az tepki vermiş bile olabiliriz ama Leeds deplasmanına gidişimizi unutmam , çok fena korkmuştum. Yenileceğimizden değil , bizimkilere bir şey yaparlar falan diye düşündüm o çocuk halimle. Hani geçen sene Fener, o rakiplerle bile kıç zoruyla bir şeyler yaptı diye UEFA artık leş, kimse iplemiyor diyenler türemişti . Bizim maçları izleseydiler o kupanın ne mücadeleyle alındığını görüp , kupayı küçümseyen en yakınındaki Fener'in ağzına tokadı geçirirlerdi. Ayrıca ne güzel bir lütuftur ki milenyumun ilk kupası bizim oldu. Yıl 2000, yer Kopenhag.

[attachment=10004:karikatur222.jpg]

Ali Poyrazoğlu da eski filmlerinden bir replikle olayı özetlemiş

Haydar Dümen de yine şahlandıracak bir şeyler bulmuş. :asd:

Ekli dosyalar

• uefa1pc.gif
    uefa1pc.gif
    559,3 KB · Görüntüleme: 92
  • milliyetgelis(1).webp
    milliyetgelis(1).webp
    163,1 KB · Görüntüleme: 93
  • radikal.webp
    radikal.webp
    127,7 KB · Görüntüleme: 91
  • nedediler.webp
    nedediler.webp
    97,8 KB · Görüntüleme: 93
1994 donemlerinde Galatasaray formasiyla konya caddelerinde geziyordum hehee

o donem futbol kartlari vardi, maclari izlemiyorduk ama GS hep kalbimizde vardi

Eric Gerets donemi o an tutku basladi, ondan once futbol maclarini izlemiyordum :)

O gunden sonra yemin ederim hergun Galatasarayi takip ettim

yani o aralar, futbolu ayda 1,2 defa takip ediyorduk

Ortamda kaynaklı olabilir , ben bildim bileli fanatik denebilecek ortamlardaydım , ilk okulda sınıfın yarısı fenerli yarısı bizdendi meşhur 3-4 lük maçın ertesi gününde okula gitmek istememiştim hala hatırlarım :( ,

2-0 dan 3-2 mağlup olduğumuz kargaspor maçında yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntü berbattı rahmetli dayım ne dalga geçmişti benle kızdırmak için ,

3-3 lük ManU maçının ertesinde üst komşu anneme sizi ayırmaya gelecektik demiş , o kadar bağırmışızki kavga ediyoruz sanmış !

İlk grup maçı olan ASY deki 0-0 lık Barça maçında Romario'nun Hayrettin ile karşı karşıya kaldığı ve aşırtma yaptığı pozisyonda topun Hayrettinde kalması sanki şu an gibi o anda kalbim duracaktı ...

94-95 sezonunda Türkiye Kupası yarı finalinde fenerle oynadığımız maçta bir an vardırki herhalde ölünceye kadar aklımda kalacak Stauce ye verilen bir geri pasta Stauce topu ıskalamıştı ve top tıngır mıngır kale direğinin dibinden auta çıkmıştı fenaydı ...

O sezon evimizdeki 3-0 lık antalya maçından sonra eve dönerken ağlamıştım hiçbirşey yiyemeden kimseyle konuşmadan ağlaya ağlaya yatıp uyumuştum ...

95-96 nın başında deplasmanda 3-1 yenildiğimiz Sparta Prag maçındaki taktiğimize , yerden ayağa pasla oynadığımız anlarda gol atıp pozisyon bulmuşken tekrar saçma salak havadan uzun toplara dönüşümüzü ve Souness'a ettiğim küfürleri ben bilirim ASY deki maçta 1-0 öne geçmiş iken maçın başında sonradan Juventus efsanesi olacak Nedved adındaki kılkuyruğun uzaydan vurupta Nezihiyi avladığı andada üzüntümü ve ettiğim küfürleri anlatamam ...

Daha 90 ların yarısını yeni geçmek üzereyim ama o döneme ait bir bu kadar daha yazabilirim sanırım , 90 ların 2. yarısı 2000 ler sonrası ise bambaşka duygular üzüntüsüylede sevinciylede ...

Çok farklıydı ya nasıl bir şey olduğunu tam olarak anlayamadığımız için belki olması gerekenden daha az tepki vermiş bile olabiliriz ama Leeds deplasmanına gidişimizi unutmam , çok fena korkmuştum. Yenileceğimizden değil , bizimkilere bir şey yaparlar falan diye düşündüm o çocuk halimle. Hani geçen sene Fener, o rakiplerle bile kıç zoruyla bir şeyler yaptı diye UEFA artık leş, kimse iplemiyor diyenler türemişti . Bizim maçları izleseydiler o kupanın ne mücadeleyle alındığını görüp , kupayı küçümseyen en yakınındaki Fener'in ağzına tokadı geçirirlerdi. Ayrıca ne güzel bir lütuftur ki milenyumun ilk kupası bizim oldu. Yıl 2000, yer Kopenhag.

Ekli dosyayı görüntüle 14139 Ekli dosyayı görüntüle 14140 Ekli dosyayı görüntüle 14141 Ekli dosyayı görüntüle 14142 Ekli dosyayı görüntüle 14144 Ekli dosyayı görüntüle 14145

Ali Poyrazoğlu da eski filmlerinden bir replikle olayı özetlemiş

Haydar Dümen de yine şahlandıracak bir şeyler bulmuş. :asd:

Neredeyse 15 yıl oldu hala tüylerim diken diken olur. Allah'ım en kısa sürede ŞL'de de nasip et, ne olur..

Ortamda kaynaklı olabilir , ben bildim bileli fanatik denebilecek ortamlardaydım , ilk okulda sınıfın yarısı fenerli yarısı bizdendi meşhur 3-4 lük maçın ertesi gününde okula gitmek istememiştim hala hatırlarım :( ,

2-0 dan 3-2 mağlup olduğumuz kargaspor maçında yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntü berbattı rahmetli dayım ne dalga geçmişti benle kızdırmak için ,

3-3 lük ManU maçının ertesinde üst komşu anneme sizi ayırmaya gelecektik demiş , o kadar bağırmışızki kavga ediyoruz sanmış !

İlk grup maçı olan ASY deki 0-0 lık Barça maçında Romario'nun Hayrettin ile karşı karşıya kaldığı ve aşırtma yaptığı pozisyonda topun Hayrettinde kalması sanki şu an gibi o anda kalbim duracaktı ...

94-95 sezonunda Türkiye Kupası yarı finalinde fenerle oynadığımız maçta bir an vardırki herhalde ölünceye kadar aklımda kalacak Stauce ye verilen bir geri pasta Stauce topu ıskalamıştı ve top tıngır mıngır kale direğinin dibinden auta çıkmıştı fenaydı ...

O sezon evimizdeki 3-0 lık antalya maçından sonra eve dönerken ağlamıştım hiçbirşey yiyemeden kimseyle konuşmadan ağlaya ağlaya yatıp uyumuştum ...

95-96 nın başında deplasmanda 3-1 yenildiğimiz Sparta Prag maçındaki taktiğimize , yerden ayağa pasla oynadığımız anlarda gol atıp pozisyon bulmuşken tekrar saçma salak havadan uzun toplara dönüşümüzü ve Souness'a ettiğim küfürleri ben bilirim ASY deki maçta 1-0 öne geçmiş iken maçın başında sonradan Juventus efsanesi olacak Nedved adındaki kılkuyruğun uzaydan vurupta Nezihiyi avladığı andada üzüntümü ve ettiğim küfürleri anlatamam ...

Daha 90 ların yarısını yeni geçmek üzereyim ama o döneme ait bir bu kadar daha yazabilirim sanırım , 90 ların 2. yarısı 2000 ler sonrası ise bambaşka duygular üzüntüsüylede sevinciylede ...

Harbi cimnbomlusun abi ozaman :)

Babam ve diger buyuklerimde aynisini diyor

1990dan sonra Galatasarayli sayisi artti

1985lerde 3kat daha cok fenerli vardi o donemlerde

Bugun dis ulkelerde 10milyon turk vardir

bunlarin 7milyonu cimbomlu en az!

turkiyede ise 25milyon var

adim gibi eminim 32milyon taraftarimiz var, 10milyon fenevlilden daha cok

bu 32milyon taraftar grunun 60% genc jenerasyondan (0-40 yas arasi)

Neredeyse 15 yıl oldu hala tüylerim diken diken olur. Allah'ım en kısa sürede ŞL'de de nasip et, ne olur..

Bu ülkeye gelecekse onu da biz getireceğiz zaten ama kolay değil elbet. Fenerliler daha katılmanın hayalini kurarken bizim kupadan bahsetmemiz Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösteriahahahah , küme düşseler de eğlensek :asd:

benim ailenin futbolla pek alakası yoktur, nasıl oldum bende bilimiyorum açıkçası,johnsonun 2000 senesinde ali sami yende bize frikikden gol attığı maçı tv den izlemeye çalışıyordum yayın şifreliydi ama anlaşılıyordu az çok,gol olunca sevinmiştim ama biz yemişiz golü sonradan farketmiştim:redface:

He ya o Teleon'un , Cine 5'in şifre koyması nasıl bir şeydi :asd: Yanına radyo koyup babalar gibi izlerdik Çok rezil bir çocukluk yaşıyor şu ankiler yani bazen acıyorum bomboş bir çocukluk resmen .Şu görüntünün keyfini ne burkay ne de gsvid veriyor :sad007:

[attachment=10005:101548_2_b.jpg]

[attachment=10007:sifreli_yayin.jpg]

Ekli dosyalar

• 101548_2_b.webp
    101548_2_b.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 66
  • gece-oldugunda-sozlugun-cine5-e-donmesi-durumu_453597.webp
    gece-oldugunda-sozlugun-cine5-e-donmesi-durumu_453597.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 65
  • sifreli_yayin.webp
    sifreli_yayin.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 65
Şöyle bi düşündüm de benim anım manım yok kendimi bildim bileli galatasaraylıyım, babam çok fanatik galatasaraylıdır. Uefayı aldığımız gün ben yatıyorum ayağına odaya girip hüngür hüngür ağlamıştı

SGPT12 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim ailenin futbolla pek alakası yoktur, nasıl oldum bende bilimiyorum açıkçası,johnsonun 2000 senesinde ali sami yende bize frikikden gol attığı maçı tv den izlemeye çalışıyordum yayın şifreliydi ama anlaşılıyordu az çok,gol olunca sevinmiştim ama biz yemişiz golü sonradan farketmiştim:redface:

CİNE 5 şifresi unutulurmu yahu gözlerimiz bozulmuştu :cigara:

:-)
CİNE 5 şifresi unutulurmu yahu gözlerimiz bozulmuştu :cigara:
:-) o unutulur mu yav cine 5 kutusuna anahtaı takıp yayın geldiğinde ev bayram yerine dönmüştü, herkes nedense şaşkına dönmüştü bir süre kendimize gelememiştik çok önemli bişey başardık hissi uyandırmıştı hahaha ulan ne günlerdi yav

SGPT12 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Harbi cimnbomlusun abi ozaman :)

Babam ve diger buyuklerimde aynisini diyor

1990dan sonra Galatasarayli sayisi artti

1985lerde 3kat daha cok fenerli vardi o donemlerde

Estağfirullah kimseden fazlam yok Galatasaraylılık ortak sevdamız paydamız bizler en şanslı nesiliz ,

harbi cimbomluluk dersen babam gibi 60 küsür yaşında olanlar ile , çocukluk ve gençliğini fener ve trabzonun şampiyonluklarıyla geçirmiş adamlar .

Türkiyede fenerlilerin fazla olduğu tek dönem 70 lerin ortalarına kadar olan dönemdir , tarihimizin en kötü dönemlerine denk gelse dahi dahi sonraki dönem taraftar sayısılarında dengenin sağlanmaya başladığı dönemdir gerisi ise fener medyasının yalanıdır ...

Sadece gözler olsa yine iyi abi şu an bir çok kişide çok daha derin yaralar bıraktı özellikle şifre öncesi 2 dakikalık beleş erotik yayını bir an önce değerlendirmek isteyen erkeaklerde :asd:

Allahtan yaşımız ufaktı ...:cigara: :nargile::melo: ,

birde aklıma colpo grosso ile tutti frutti geldi gizlice izlenen ...

Allahtan yaşımız ufaktı ...:cigara: :nargile::melo: ,

birde aklıma colpo grosso ile tutti frutti geldi gizlice izlenen ...

Colpo'yu hatırlamıyorum da tutti istesek de unutulmaz. Şimdiki gençler sadece bu konuda öndeler., her şey elinin altında hiç yokluk görmüyorlar. O dönemi hatırlıyorum da Nez diye bir şarkıcı vardı , onun meşhur kliplerini saatlerce bekleyenleri biliyorum öyle bir yokluktu işte :asd:

Şöyle bi düşündüm de benim anım manım yok kendimi bildim bileli galatasaraylıyım, babam çok fanatik galatasaraylıdır. Uefayı aldığımız gün ben yatıyorum ayağına odaya girip hüngür hüngür ağlamıştı

Bülent KORKMAZ'ın omzu sarılırkende ben ...

bende 2006 şampiyonluğun da denizliden gelen gol haberiyle hasan şaşı ağlarken gördüğümde ağlamıştım

Geri
Üst Alt