Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

Cevap: Nasıl Galatasaray'lı Oldunuz?

Babadan oğuladır bizde. Kendimi bildim bileli bu renklere aşığım.

Süper kupadaki galibiyetten sonra oldum. Çok etkilendim :bayrak:

9 yaşındaydım. İlkokulda çevremdeki herkes Galatasaraylı'ydı.Ailem de Galatasaray'lı fakat fanatik değillerdi. Amcam Fenerli'ydi. Aslında bu yüzden Galatasaray'a sempatim vardı sadece. Sonra Arsenal maçı geldi çattı. Amcamlarda izledik. Kazanan tarafın Galatasaray olduğunu görünce ve spikerle birlikte evdeki herkes de ağlamaya başlayınca dedim ki Oytun ulan desteklenirse bu takım tam desteklenir, gurur duyulursa ancak bu takımla gurur duyulur, aşık olunursa anca bu armaya aşık olunur. İşte böyle fanatik bir Galatasaray'lı oldum. İşin güzel tarafı babam ve abim de benim sayemde fanatikler şu an. :D

Doğduğum andan sonra nasıl ilk nefes alıp verişimi,ilk kalp atışımı, ilk adımlarımı hatırlamıyorsam; galatasaraylı olduğumu anı da hatırlamıyorum. tıpçı arkadaşlar bilir insanı hayata bağlayan vital bulgular vardır: nabız, solunum, tansiyon gibi... Galatasaray işte benim vital bulgularımdan biri. eğer bir gün Galatasaray'la olan bağım kesilmişse işte o an vitallerim kötüye gidiyor, ölüyorum demektir...

Kendimi bilmeye başladığım zamanlarda amcam aşıladı bu sevgiyi bana. Cine 5'te karıncalı ekranda Hagi'yi, Hakan Şükür'ü, Arif Erdem'i takip etmeye çalışırdım. Bir de TRT'de UEFA finalini seyredince daha da bir bağlanmıştım takıma. Okula başlamadan önce aldığım ilk GS eşofmanını, 6 numaralı Arif Erdem formasını, o günkü Kuşadası ile yaptığımız hazırlık maçını ve Borussia Dortmund maçlarını hatırlıyorum. Zaten 5-6 yaşlarıma dair hatırladığım en net şeyler bunlar. Yalnız Süper Kupa maçını nasıl kaçırdım onu hiç hatırlamıyorum.

Valla bizim ailede sülalede futbola sevdalı takip eden yoktur yaşım 16 96 dogumluyum yaklaşık 6-7 yaşımda futbol diye gelecegim olacak bisey duydum ogrendim ögrendigim sırada en büyük kulüp galatasaraydı renklerini gösterdiler tutuldum cocukkenden Nefret ettim digerlerinden Dahada bu yasıma kadar gece gündüz galatasarayla yasıyorum

ablam Galatasaraylıydı kuzenlerim ve eniştem fanatik bjkliydi onlar misafirliğe geldiğinde bjkli normal zamanlarda Galatasaraylı olurdum belli bir yaşıma kadar :D bir yerden sonra sabitlemeye karar verdim bjkli olmak hiç içime sinmedi ve Galatasaray'ı seçtim iyi ki de seçmişim

88-89 daki 3-0 dan 4-3 kaybettiğmiz fener maçından sonra GALATASARAY lı oldum...

Teyzemin kocasi, yani enistem sagoslun.. Babam Fenerliydi.. 4-5 yasina kadar'da Fenerliymisimissim.. Enistem sana forma alacam sozu verip, formayi getirip giydigim gunden beri Galatasarayliyim..

Hatırlamıyorum ama 3 yaşındayken bana araba çarpmıştı onu hatırlıyorum :D

mahellede bir abi(5 yaş büyük) vardı 7 yaşında felan çok az hatırlıyorum o ne tutarsa bende onu tutardım. sonra nasıl gsli olduysam artık. galiba gs li olmamda en büyük etken Gheorge Hagi.çok popülerdi.

-Baba biz hangi takımı tutuyoruz?

+Galatasaray'ı oğlum.

Böyle baya bir süre sormuştum, sormuşum.

Ama 15 Mart 1989 tarihinde arabanın arkasından konfeti atma görevi bana verildiği zaman gerçek Galatasaraylı oldum.

23 yıldır hiç pişman olmadım, hep gurur duydum...

Hatırlamıyorum doğuştan sanırım :)

22 Yasindayim, 97 Yilinda Gs Maclarini Radyodan takip ettigimi hatirliyorum :)

allah uzun ömür versin babam beni ufacık çocukken ali sami yene götürürdü. gözümü orada açtım ben. şimdi de ben onu yeni stadımıza götürüyorum oğlumla beraber. inşallah ben yaşlanınca da oğlum beni götürür. beşikten mezara bu aşk...

Cevap: Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

2000 yılında başladı Aşk..

uefa kupası serüvenine başladığımız sene bologna maçı vardı o sıralar futbolla hiç aram yoktu sanırım 13-14 yaşlarındaydım.Bir şey çok dikkatimi çekerdi her gol attığımızda hemen babama bakardım.Çok ilginç bir gol sevinci vardı ve hala öyle sevinir.Evde küçük kardeşim korktuğu için bağıramazdı ama onun bir koltuğu var.Gol olduğu anda bağıramadığı için sıkıyordu kendini ve koltukta kaydırıp ellerini ve ayaklarını havaya kaldırıp aşağı yukarı sallayarak çok komik bir hal alıyordu.gülmekten 5 dk karnım ağrırdı...

Fakat ilginç ki bu sürekli devam ediyordu.İlgimi cekmeye başladı.Artık haberlerde falan gösteriliyordu başarımız.Ancak o zamanlar babam maç seyrediyor diye kızardım küserdim hep:).leeds united maçı öncesi babam bana söz verdi bu maçı izlersem ne istersem alacaktı kazanırsak daha güzel şeyler alacağını söyledi.

İçimi bir heyecan kapladı.Galatasaray için ilk defa 20 nisan 2000 günü heyecanlandım.İnanın sabah kahvaltısından ertesi güne kadar Ağzıma bir tokma yemek girmedi.maç başladı hop oturup hop kalkmaya başladım.Evdekiler şaşkın bir şekilde bana bakıp gülüyorlardı.Onlarda şaşırmıştı.Sana ne oluyor diyorlardı.Yalnız maçı kazandığımızda bana gelecek hediyeden haberleri yoktu:).Babamda bıyık altından gülüyordu tabi..

Ve Galatasaray Finalde..Ercan taner bağırıp haykırıyordu.Tüylerim diken dikey olmuştu şu an yazarken bile oluyor.Maç 2-2 bitti Baba niye seviniyor adam dedim.Babamın gözleri dolmuştu.O an çok tuhaf hissettim kendimi.Babamın gözlerinin o ana kadar dolduğunu hiç görmemiştim.Kazandık oğlum dedi kucağına aldı beni sıkı sıkı sarıldı.Müthiş mutlu hissediyordum kendimi.

Ertesi gün babam söyle bakalım ne istiyorsun şimdi dedi.İnanın o gün gece 3'e kadar tv başındaydım uykum gelmiyordu.Tv deki spiker tam hatırlamıyorum:-

Daha bitmedi bir maçımız daha var.O maçı alırsak Herşey mutlu sonla bitecek.. gibi bir şey söyledi..

Baba ma dedim ki baba daha kazanmadık bir maçımız daha var onu kazanırsak söylerim dedim.Şok oldu:)hiçbirşey demeden evden çıktı döndüğünde altlı üstlü Hakan Şükür'ün formasını almıştı bana.Hemen giydim.Hatta onlarla uyudum.

Babam a maçın hangi tarihte oynanacağını sordum.Oda takvimden 17 Mayıs 2000 tarihini işaretledi.her gün yırtıyordum yaprakları sayıyordum.Zaman geçmiyordu.

Ve sonunda 16 mayıs yaprağını yırttım.Gün gelip çatmıştı.Annemle çarşıya gittim.Her yer Sarı kırmızıydı.Müthiş heyecanlanmıştım.O zaman çıkmaz bir sokakta oturuyorduk.Kocaman bir TV hazırladılar.En Ön sırada yerimi aldım.Tabi Hakan Şükür formam ile...

İlk düdük çaldı.Hayat durdu sanki.Hiçkimse yanındakine bakmıyordu benden başka.herkes tv ye odaklanmıştı.Aklımda hediye falan kalmamıştı hop oturup hop kalkıyordum.O pozisyon Arif hakan a pası çıkarmayıp topu dışarı atınca heyecandan sandalye den düştüm.Dizim kanıyordu.Ne ben ne babam maçın heyecanından hissetmemiştik bile.

Uzatmalara gitti maç.Adams yaptı çirkefliğini Hagi kırmızı kart gördü.Maçı kazandığımızı ilk ben söyledim parlour un ortasında henry bomboş kafayı vurdu o anda ne oldu anlamadım.Gol olmadı hiç unutmuyorum o anda Tv den pozisyonun tekrarını seyrederken babamın gömleğinden çekiştirip ''Baba biz kazandık bak görürsün'' dediğimi hala hatırlatır

Penaltılar geldi çattı.Herkes ayakta ellerini açmış dua ediyor.Bende açtım ellerimi ama sadece etrafımdakilere bakıyorum:).ilk penaltıyı gole verirdik.Arsenal in topu direkten dönünce balon gibi havada buldum kendimi babam müthiş seviniyordu.

3-1 öndeyiz popescu topun başına geliyordu.herkes ayakta gol olmasını bekliyorduk.GOL OLDU GOL

İnanın ilk defa Galatasaray ın golüne seviniyordum ama nasıl

Babam bu şekilde tarif etti bana.Prekazi gibi seviniyordun dedi.Ben bu şekilde Aşık oldum bu takıma çokta geç kalmışım hatta.

Ha bu arada hediye yi merak ettiniz mi?Müthiş bir sarı kırmızı bisiklet ve önünde büyük bir Galatasaray bayrağı mahalleyi akşama kadar tur atmıştım.Şu anda yaşam biçimim Galatasaray ve hayatımdan çok memnunum

NE MUTLU GALATASARAY'LIYIM DİYENE

konuyu paylaştığınız için Allah razı olsun bütün anılarım canlandı.Umarım okursunuz ben yazdım şimdi baştan okuyacağım...

Cevap: Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

Hatirlamiyorum, dogustan olabilir. (17 Mayis 1991:ayatollah:)

Geri
Üst Alt