Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

Cevap: Nasıl Galatasaray'lı Oldunuz?

Babamdan Allah razı olsun kendisi fanatik ötesidir , zamanında Metin Oktay 'ı az izlememiş özellikle İzmirde sırf Galatasarayı izleyebilmek için göztepe , altınordu maçlarında azda dayak yememişler bir avuç insan ,

ben '80 doğumluyum ve beni Galatasaraylı yapan iki şeyden ilki '86 yazındaki namağlup kaçan şampiyonluğun evdeki hüznü ve bir sene sonra beynime kalbime ruhuma kazınan " 14 SENEDİR BU ÇİLE BİTSİN ARTIK BU SENE SEN ŞAMPİYON OLACAKSINNN SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN , ÖLSÜNN " yeminle şunu yazarken bile tüylerim diken diken oldu ,

Arkadaşlar sizlere çok sevdiğim bir abimin hikayesini anlatayım;

Temel Akyol abimizin hikayesi..

Anne ve çocuklar İstanbul'da Baba Almanyada gurbetçi olarak çalışıyormuş.. Temel abinin babasının adını hatırlayamıyorum ama tek unutmadığım Galatasaray aşığı bir insan olduğu. Babasının izin alıp İstanbul'a döneceğini öğrenen aile heyecanla yolunu bekliyormuş. Baba İstanbul'a dönmüş uçaktan inmiş arkadaşlarına ben Galatasaray'ın maçına gidiyorum demiş. Evine git çocuklarını, eşini özlemedin mi be adam diye yakınmış arkadaşları. Ama o çok sevdiği Galatasaray'ını belli ki daha çok özlemiş. Baba ALİ SAMİ YEN stadyumunun yolunda üzücü bir trafik kazası hayatını kaybetmiş. Aile haberi duyduğunda yıkılmış. Temel abi bana bunu anlattığında gözleri dolmuştu ve şöyle demişti.. Emrah babamın öldüğünü duyduğumda o acıyı anlayabilecek yaştaydım, ağlıyordum ve onu çok özlüyordum. Şimdi Galatasaray'ın her maçında aklıma babam gelir. Galatasaray'ı bana sevdiren de kalbime kazıyan da babam, ben Galatasaray'ı babamdan sevdim...

Şimdi yürüyüş zamanı, GS lisesi önüne renkdaşlar haydi...

Ne zaman Galatasaraylı olduğum değilde bugün futboldan iğrendiğimi çok iyi anladım.

Nasıl Galatasaraylı Oldunuz??

Başlık ilginç gelebilir ama vardır bi hikayeniz babanız zorlamıştır renklerini sevmişsinizdir simgesi aslan oldugu için sıcak v.b gelmiştir.

Ben 15 Mayıs 1998 tarihinde Galatasaray Beşiktaş macında Galatasarayı tutmaya basladım.Hayatımda izlediğim ilk futbol macıydı.Babamla izlemiştik.2-1 yenilmemize ragmen artık Galatasaraylıyım.ayrıca Nihatın golünü golden sonra yere yatıp elini kulağına koyması aklımdaki ilk gol sevinci.

https://tr.wikipedia.org/wiki/1998_Cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1_Kupas%C4 %B1

[video=youtube;py0hftUifeQ]https://www.youtube.com/watch?v=py0hftUifeQ[/video]

Cevap: Nasıl Galatasaraylı olduğunuz

Böyle bir konu vardı sanki.. :)

Cevap: Nasıl Galatasaraylı Oldunuz?

Grame Soones

15 nissan 1996 daki mac

o tarihden bu yana.

Monaco maçları-Prekazi-uğur-simoviç-mustafa denizli-büyük yusuf

Her ay standart olarak açılan bu başlıklar sayesinde doğru yolu buldum.

her zaman, her saniye, her salise, her bit cimbomluydum.. ve hiçde değişmedi..#

küçükken her çocuk gibi hep mahalle maçları oynardık.. bizden yaşça büyükler hep futboldan bahsederlerdi.

abime "peki biz hangi takımlıyız?" diye sordum. "tabiki gsliyiz sülalece,ailede herkes cimbomlu..fener zengin,entel,bozuk takım" dedi. takliden ben de gsli oldum :D şimdi ise aradaki seviye,kültür,adamlık farkını görünce iyi ki de cimbomlu olmuşum :)

93 yılında doğmuştum, tam 6-7 yaşlarımda falan Galatasaray Avrupa'da esiyordu, televizyonda maçlarını izleyeme başladığımda müthiş bir heyecan kaplıyordu içimi hele o Galatasaray marşını duyunca..

Bu ne biçim soru la. Görende herkes sonradan Galatasaraylı oluyo sanacak

Geri
Üst Alt