Kobe ilk 3 şampiyonlukta yanciydi, o takimin yıldızı tarihin en dominant adami olan shaqtı. Sonraki 2 şampiyonluğun birinde garnett sakatti yoksa o sene favori bostondu.

Ilk 3 sampiyonlugu kazandıkları dönemler basketbolun karanlık dönemleriydi. Birinde Allen iverson + 10 bakkal manavlı sixersı zar zor geçtiler, diğerinde kidd + 10 kasap terziyle oynadılar vs. O dönem tek yıldızlı takimlar vardı. Simdi 2, 3, 4 superyildizli takimlar var. Son 15 yılda nba yetenek egrisi uçtu gitti. Sampiyon olmak çok daha zor.

Ayrica King Currynin dandik torontoya kaybettiği finalde hem durant hem klay sakatti.

Lebronun kariyerinin ilk 10 senesinde ise beraber oynadığı en iyi adam mo williamsti. Bugün olsa herhangi bir takimda rotasyona giremez.
Renktaş tamam Shaq evet en dominant uzundu, rakiplerin verecek karşılığı yoktu ancak, 2000 şampiyonluğu dışında Kobe'ye yancı demek haksızlık olur. Ayrıca Kobe, Shaq dışında Gasol'de dahil hiçbir zaman superstar diyebileceğin bir oyuncuyla oynamadı. Onun dışında en iyi kadro 12-13'tü onda da ne Howard ne Gasol, ne Nash sakatlıktan dikiş tutturamadı üstüne aşil sakatlığı gelince zaten ondan sonrasını saymaya bile gerek yok.
Shaq'a bakarsak 2000 öncesini çok bilmiyorum ama bireysel olarak çaylak sezonundan itibaren çok iyi olmasına rağmen takım başarısı yok. Sonrasında da tek şampiyonluğu Wade taşıdı yine. Kobe olmadan o kadro three peat falan yapamazdı.
Hadi sixers, Nets kötü diyelim Batı'da hiç mi takım yoktu bunlar konferans finaline nasıl çıktı Kings'i, Spurs'u görece rahat geçerek geldi bu takım.
10-14 Heat kadrosu gibi kaç tane kadro sayarsın 20 senede orası bile 2/4 ki, 13'te popovich sıçmasa, Ray allen şapkadan tavşan çıkarmasa 6. maçta orayı da kaybedeceklerdi.
Lebron evet çok uzun kariyerinde istikrarlı olarak superstar performansı sergilemiştir ama 4/10 adamın artık goat olamayacağını kabul etmek lazım. Daha hangi kadro olacak mesela paşayı şampiyon yapmak için, Doncic'li, Davis'li kadro, Lebron olmasa dahi ilk turda nasıl eleniyor aklım almıyor. Adamlarda başarı kazanacak mental yok.

Renktaş tamam Shaq evet en dominant uzundu, rakiplerin verecek karşılığı yoktu ancak, 2000 şampiyonluğu dışında Kobe'ye yancı demek haksızlık olur. Ayrıca Kobe, Shaq dışında Gasol'de dahil hiçbir zaman superstar diyebileceğin bir oyuncuyla oynamadı. Onun dışında en iyi kadro 12-13'tü onda da ne Howard ne Gasol, ne Nash sakatlıktan dikiş tutturamadı üstüne aşil sakatlığı gelince zaten ondan sonrasını saymaya bile gerek yok.
Shaq'a bakarsak 2000 öncesini çok bilmiyorum ama bireysel olarak çaylak sezonundan itibaren çok iyi olmasına rağmen takım başarısı yok. Sonrasında da tek şampiyonluğu Wade taşıdı yine. Kobe olmadan o kadro three peat falan yapamazdı.
Hadi sixers, Nets kötü diyelim Batı'da hiç mi takım yoktu bunlar konferans finaline nasıl çıktı Kings'i, Spurs'u görece rahat geçerek geldi bu takım.
10-14 Heat kadrosu gibi kaç tane kadro sayarsın 20 senede orası bile 2/4 ki, 13'te popovich sıçmasa, Ray allen şapkadan tavşan çıkarmasa 6. maçta orayı da kaybedeceklerdi.
Lebron evet çok uzun kariyerinde istikrarlı olarak superstar performansı sergilemiştir ama 4/10 adamın artık goat olamayacağını kabul etmek lazım. Daha hangi kadro olacak mesela paşayı şampiyon yapmak için, Doncic'li, Davis'li kadro, Lebron olmasa dahi ilk turda nasıl eleniyor aklım almıyor. Adamlarda başarı kazanacak mental yok.

Rts sans kısmet işi ya. Düşünsene draft ediliyorsun tak yanında prime shaq var. Diğer tarafta draft ediliyorsun yanında mo williamsla ilgauskas var. Mesela lebronun seçildiği sene 2. sırayı alan detroit kazara 1. sirayi almis olsa lebronun ilk 5 senesinde 5 sampiyonlugu falan olurdu.

Lebronun miami dönemi net başarısızlık. Kariyerindeki en büyük başarısı gswyi geçmesi oldu. Ki ilk sene hem kayri hem love sakatlaniyor onlar sakatlanmasa ilk sene de geçerdi. Lebron ikinci cleveland dönemiyle beraber bambaşka bir seviyeye çıkıyor zaten.

Ben o goat su goat da degilim. Kobe mi curry mi dedim sanki Kobe basketbol tanrisiymis da curry eurocup topcusuymus gibi tepki geldi o yüzden kobeye biraz çaktım. Oysa ikisi birbirine yakin kariyerler olarak dunyanin her yerinde karsilastiriliyor. Ve son sampiyonlukla curry biraz daha ustte goruluyor.

Sonuc olarak rts bütün karsilastirmalarda olay kimin kime daha fazla sempati duyduğuna geliyor. Saygılar.

Kerr'e koyandan allah razı olsun. Playoff serisinde üçünce çeyrekte maçı bırakan adam elenmeyi sonuna kadar hak ediyordur. Beşinci maçta fark çok nasılsa altıncı maçta kazanırız diye bakarsan böyle momentumu rakibe verirsin. Özellikle krize girmiş genç bir takıma karşı son 8 dakika as oyuncularına dönmemek serinin en önemli hatası.

Rts sans kısmet işi ya. Düşünsene draft ediliyorsun tak yanında prime shaq var. Diğer tarafta draft ediliyorsun yanında mo williamsla ilgauskas var. Mesela lebronun seçildiği sene 2. sırayı alan detroit kazara 1. sirayi almis olsa lebronun ilk 5 senesinde 5 sampiyonlugu falan olurdu.

Lebronun miami dönemi net başarısızlık. Kariyerindeki en büyük başarısı gswyi geçmesi oldu. Ki ilk sene hem kayri hem love sakatlaniyor onlar sakatlanmasa ilk sene de geçerdi. Lebron ikinci cleveland dönemiyle beraber bambaşka bir seviyeye çıkıyor zaten.

Ben o goat su goat da degilim. Kobe mi curry mi dedim sanki Kobe basketbol tanrisiymis da curry eurocup topcusuymus gibi tepki geldi o yüzden kobeye biraz çaktım. Oysa ikisi birbirine yakin kariyerler olarak dunyanin her yerinde karsilastiriliyor. Ve son sampiyonlukla curry biraz daha ustte goruluyor.

Sonuc olarak rts bütün karsilastirmalarda olay kimin kime daha fazla sempati duyduğuna geliyor. Saygılar.

Bravo Pistons ornegi guzel olmus ..

Alakasiz bir konu olacak ama detroitin o draftta Wallace 'lar - Memo -Rebraca gibi uzunlar varken ustune Milicici secmesi tam bir rezalettir.. Hadi lebron olmadi diyelim Wade Carmelo gibi benzer profil skorer kimlikli adamlar var ..
Hatta Milicic isini o donemki koclari Larry Brownin hic istemedigine dair bir yazi okumustum ..O yillar cok hasir nesirdik nba'le

Bravo Pistons ornegi guzel olmus ..

Alakasiz bir konu olacak ama detroitin o draftta Wallace 'lar - Memo -Rebraca gibi uzunlar varken ustune Milicici secmesi tam bir rezalettir.. Hadi lebron olmadi diyelim Wade Carmelo gibi benzer profil skorer kimlikli adamlar var ..
Hatta Milicic isini o donemki koclari Larry Brownin hic istemedigine dair bir yazi okumustum ..O yillar cok hasir nesirdik nba'le
Detroit en kötü Meloyu almış olsa şu anda Kobe mi Melo mu tartışması yapiyor olurduk. O kadar hazır bir kadroydu ve cuk diye oturacakti.

Olay şans ise hayatın kazığını en çok Carmelo yemiştir. Çocukcağızın minimum 2 yüzüğünü çaldılar. Tarihin en bariz hatası veya şikesi o çocuğun 2'den seçilmemesi

Milicic draft öncesi deneme idmanında 30-40 tane 3luk atınca detroitli salaklar etkilenip onu alıyorlar diye muhabbet hatırlıyorum. O dönem detroit sutor uzuna takıktı sanırım. Memo, rasheed, milicic.. Mantikli. Bu takinti yuzunden tarihin en malca hareketlerinden birine imza atıyorlar.

Akla gelen bir diger mallik da minnesota currynin olduğu drafta biz guard alacağız diye giriyor currynin üstünden iki tane guard alıyorlar. Biri rubio, digeri flynn.

Draftta en şansız takım da portland'dır. Hem mj hem durant'ın olduğu draft senelerinde ikinci sıradan seçtiler ikisi de uzundu ve basketbol kariyerleri kısa oldu.

Düzeltiyorum ben üstten seçildiler diye hatırlıyordum. En mal takımıymış hem jordon hem durant'i alabilmelerine rağmen almamışlar. Bundan büyük mallık yoktur.

Melodan bir bok olmazdi. Herif yaslandiginda bile, kendini oldugundan bir hayli iyi görüyordu ve acayip egolu biriydi. Yas olmus 33/34ken Oklahoma'da baya kötü sezon gecirirken (40% sahadan atiyordu) ve bir gazeteci buna, yedekten gelmek belki alternatif olabilir mi diye soru sormustu ve gülmüstü utanmadan.

Melo kendisi 35 puan yapip maci kaybetmeyi bence 15 puan yapip yenmeye tercih edecek tiplerden biriydi

Milicic draft öncesi deneme idmanında 30-40 tane 3luk atınca detroitli salaklar etkilenip onu alıyorlar diye muhabbet hatırlıyorum. O dönem detroit sutor uzuna takıktı sanırım. Memo, rasheed, milicic.. Mantikli. Bu takinti yuzunden tarihin en malca hareketlerinden birine imza atıyorlar.

Akla gelen bir diger mallik da minnesota currynin olduğu drafta biz guard alacağız diye giriyor currynin üstünden iki tane guard alıyorlar. Biri rubio, digeri flynn.
o kadar uzun takıntıları varsa chris bosh u alsalarmış.

o kadar uzun takıntıları varsa chris bosh u alsalarmış.

O donem sutor uzunlar yeni yeni turuyordu bir de Gasolun falan fundamentali gorunce bir Avrupali uzun hayranligi olustu..Hatta bir rivayete gore Utah ilk sirayi alsa Lebron yerine Milicici tercih edecekmis..

@Murat Kara

Billups- RiP - Lebron - Rasheed- Big Ben

Yedekte de Taysaun Prince - Memo- Bob Sura- Hunter

İnanilmaz bir dominasyon olurmus yaw 3-4 sene

Lebron'un 1. sıradan seçileceğini uzaylılar bile biliyordu. Hatta Carmelo'nun 2. sıradan seçileceği %99 idi. Ne olduysa birden yeni Nowitzki diye pazarladılar. Gasol'dan değil, Nowitzki olacak diye aldılar.
Bu arada Carmelo da çok ünlüydü. Kolej şampiyonu olarak draftta yer aldı. Safkan skorerdi. Ne olacağı bariz belli olan biriydi. Onun için hata değil de %51 şike olarak görüyorum.

Geri
Üst Alt