Şampiyonluk mantığınızda bill russel >mj

1746219199220.webp

Bill russel'la yaşımız yetmiyor heis.
Şampiyonluk sayılarıyla oyuncu seviyesini karşılaştırmak doğru değil bence. Çünkü Şampiyonluk doğru takım doğru hoca ile geliyor jokic'in 1 şampiyonluğu var ama adam nba'in son 5 yılının en önemli oyuncusu çevresine doğru adamları dizmedikleri ve rezalet bir hoca ile çalıştığı için 1 şampiyonlukta kaldı.
487450440_9784981638224969_2973545577232846203_n.webp

Şampiyonluk sayılarıyla oyuncu seviyesini karşılaştırmak doğru değil bence. Çünkü Şampiyonluk doğru takım doğru hoca ile geliyor jokic'in 1 şampiyonluğu var ama adam nba'in son 5 yılının en önemli oyuncusu çevresine doğru adamları dizmedikleri ve rezalet bir hoca ile çalıştığı için 1 şampiyonlukta kaldı.

Ekli dosyayı görüntüle 284734
İşte renktaş o açıdan karşılaştırıyorum zaten, baktığın zaman Curry, KD, Klay Thompson, Draymond Green ile 4/6 yaptı. Tabiki Curry pozisyonu itibariyle tek başına bir takımı şampiyon yapması zor ama gerçekten iyi bir kadro ve iyi bir sistem takımıyla oynadı.
Lebron'u zaten saymaya kalksan hiçbir superstar onun kadar iyi kadrolarla kariyer geçirmedi. Hadi doncic'i sayma sadece Heat dönemi kadro hangi takımda vardı. Üstüne irvingler Westbrook lar.. Ona rağmen koca kariyer 4/10.

Kobe'ye baktığımda ise Shaq ve Gasol (Gasol'da Lakers öncesi soru işareti) dışında gerçek bir yıldızla hiç oynanamadı ki ona rağmen 7/7 yapabilirdi. 2004 zaten kaos sezonu, birde üstüne 40 yaşında Malone sakatlanınca büyük şanssızlık oldu. Herşey yolunda gitse o fınal kaybedilmezdi. 2008 zaten Big3 ye karşı kaybedildi, Lakers'ın kadroyu kıyaslayamazsın bile ama ona rağmen intikamını sonraki finallerde aldı. Biraz fener kongre üyesi gibi görülebilirim ama ben Kobe'ye 7/7 yazıyorum.

O yüzden ben Kobe'yi her zaman 2'ye koyarım. Şuanki basketbolda saha içi istatistiğe inanmıyorum.

İşte renktaş o açıdan karşılaştırıyorum zaten, baktığın zaman Curry, KD, Klay Thompson, Draymond Green ile 4/6 yaptı. Tabiki Curry pozisyonu itibariyle tek başına bir takımı şampiyon yapması zor ama gerçekten iyi bir kadro ve iyi bir sistem takımıyla oynadı.
Lebron'u zaten saymaya kalksan hiçbir superstar onun kadar iyi kadrolarla kariyer geçirmedi. Hadi doncic'i sayma sadece Heat dönemi kadro hangi takımda vardı. Üstüne irvingler Westbrook lar.. Ona rağmen koca kariyer 4/10.

Kobe'ye baktığımda ise Shaq ve Gasol dışında gerçek bir yıldızla hiç oynanamadı ki ona rağmen 7/7 yapabilirdi. 2004 zaten kaos sezonu, birde üstüne 40 yaşında Malone sakatlanınca büyük şanssızlık oldu. Herşey yolunda gitse o fınal kaybedilmezdi. 2008 zaten Big3 ye karşı kaybedildi, Lakers'ın kadroyu kıyaslayamazsın bile ama ona rağmen intikamını sonraki finallerde aldı. Biraz fener kongre üyesi gibi görülebilirim ama ben Kobe'ye 7/7 yazıyorum.

O yüzden ben Kobe'yi her zaman 2'ye koyarım. Şuanki basketbolda saha içi istatistiğe inanmıyorum.
Lebron o kadar iyi kadrolarla oynamadı. Daha doğrusu özellikle ilk Cleveland zamanı ve Kyrie gittikten sonra. Lakers da Davis gelince adam akıllı kadroya sahip oldu.
Kobe örneğinle asla aynı fikirde değilim. Shaq Gasol arası haricinde gayet iyi kadrolar ile oynadı.

Kobe ilk 3 şampiyonlukta yanciydi, o takimin yıldızı tarihin en dominant adami olan shaqtı. Sonraki 2 şampiyonluğun birinde garnett sakatti yoksa o sene favori bostondu.

Ilk 3 sampiyonlugu kazandıkları dönemler basketbolun karanlık dönemleriydi. Birinde Allen iverson + 10 bakkal manavlı sixersı zar zor geçtiler, diğerinde kidd + 10 kasap terziyle oynadılar vs. O dönem tek yıldızlı takimlar vardı. Simdi 2, 3, 4 superyildizli takimlar var. Son 15 yılda nba yetenek egrisi uçtu gitti. Sampiyon olmak çok daha zor.

Ayrica King Currynin dandik torontoya kaybettiği finalde hem durant hem klay sakatti.

Lebronun kariyerinin ilk 10 senesinde ise beraber oynadığı en iyi adam mo williamsti. Bugün olsa herhangi bir takimda rotasyona giremez.

Kobe'ye baktığımda ise Shaq ve Gasol (Gasol'da Lakers öncesi soru işareti) dışında gerçek bir yıldızla hiç oynanamadı ki ona rağmen 7/7 yapabilirdi. 2004 zaten kaos sezonu, birde üstüne 40 yaşında Malone sakatlanınca büyük şanssızlık oldu. Herşey yolunda gitse o fınal kaybedilmezdi. 2008 zaten Big3 ye karşı kaybedildi, Lakers'ın kadroyu kıyaslayamazsın bile ama ona rağmen intikamını sonraki finallerde aldı. Biraz fener kongre üyesi gibi görülebilirim ama ben Kobe'ye 7/7 yazıyorum.

Lebron'un miami dönemi hariç çok da iyi kadroları yoktu. Clevland ilk dönemi zaten çöp o kadronun finale çıkması bile mucize ikinci dönem kadrosunda kronik ama oynadığı zaman star olan irving ve Kevin love vardı. Lakers döneminde 1 kere doğru kadroyu kurdular onda da şampiyonluk geldi sonra gittiler westbrook hıyarı uğruna takımı dağıttılar. Kariyeri kronik ve akıldan sorunlu irving ve bir diğer kronik davis ile geçti. Ama bu kadroların kurulmasında ki ana etken de lebronun ta kendisidir. Yakın arkadaşlarıyla aynı takımda oynama takıntısı yüzünden şampiyonlukları kaçırdı.

Kobe'nin en büyük şansı shaq ile oynamak yoksa o kadar şampiyonluğu kazanamazdi. Shaq nba tarihinin en dominant oyuncusudur rakipler durdurmak için özel taktikler geliştirdiler adama. Kobe hiçbir zaman takım oyuncu olmadı o bir katil rakipte kan kokusunu aldı mı geçmiş olsun özellikle o alt çenesi çıktığı zaman maçın bittiğini anlardın. Bende büyük bir kobe faniyim ama bence nba tarihinde maksimum ilk 5'e girebilir ama objektif bakışta ilk 10 sıralamada olur.

Farklı dönemlerde oynamış sporcuları karşılaştırırken oynadıkları dönemdeki kimselere karşı ne kadar dominant bir görüntü çizmişler ona bakmak gerek. Her spor teknoloji, bilim ve toplumun ilerlemesi ile gittikçe daha rekabetçi hale geliyor neticede

İstatistiklere bakınca seksenlerin sonundaki 3 yıllık periyotta Jordan'ın dönemdaşlarına karşı ortağa koyduğu dominasyonu başarmış bir oyuncu yok, eğer altmışlara dönmezsek

Fakat öte yandan Lebron'un on yıllık hatta on beş yıllık hatta belki de yirmi yıllık periyotta ortaya koyduğu dominasyonu koyan biri de yok, muhtemelen çok uzun süre de görmeyiz

Eğer bu işin sonu Barry Bonds hikayesine dönmezse Lebron bu sporun panteonundaki yerini çoktan edindi. Fakat Jordan'ın 87-89 arası performansı ve beyzboldan dönüp aldığı şampiyonluk hikayeleri gibi epik bir şey koyamadı ortaya. Çoğu insan da kısa dönem zirveleri sustained peaklere tercih ettiği için çoğunluk için Jordan > James olması normal. Ha bana kalırsa Death Lineup'ı osurtması baya epik olaydı ama Heat süreci çok insanın ağzında doğal olarak pis bir tad bıraktı

Geri
Üst Alt