Neill Avustralya'da!

Cevap: Neill Avustralya'da!

Neill'e karşı fikirlerim hep aynıydı bana hep normal bir stoper olarak geliyor.Yeni yönetimle hedeflenen başarılara Neill ile ulaşacağımıza inanmıyorum o kadar.Ali Turan'da geldiğinde Gökhan Zan Ali turan bumu bizim tarnsfer vizyonumuz diye konu açmıştım.Oradaki yorumlar hala aklımda.

Yerli kalitesi artsin diye yerli transferi icin yalvariyoruz...

- Galatasaray tarihinin en kötü dönemini geciriyor ve nerdeyse tüm taraftarlar ARDA'YA küfür ediyor (sakat oldugu halde, hemde normal degil ameliyat oldu)

her futbolcunun kariyerinde bir feci sezonu olabilir buda Ardaninkiydi... Seneye BOMBA gibi bir takim olsa arda yine sol kanadi otoban gibi kullanir...

- Takimda BAM varken Cana'ya olan nefret neyin nesidir anlamiyorum ? Yine iyi bir takimda belkide Cana ortasahanin degismezi olabilir...

- Lucas Neill gitsin diyenler birdaha bukadar ucuza bukadar teknik bir Stoperi nerden bulacagiz diye soruyorum ?... Servet'le ve Gökhan'la Neill'i bir tutanla zaten futbol tartismam.

Türkiyenin en Teknik ve arkadan oyun kurabilen TEK Stoperi olmasina ragmen neden gitsin ? Neill, Hakan Balta ve Serkanla ayni blokta oynadigi icin eziliyor sadece. Koy oraya Nestay veya Puyol'u inanin daha iyi sonuclar alamayiz...

Takimda kalmasi gerekenler bence...

- Servet (malesef yerli stoper yok ülkede)

- Neill

- Sabri (S.Balci veya G.Gönül alinmadiktan sonra degisilmez)

- Cana (1 sene daha denenmeli bence)

- Stancu (17 macta, 13 gol atmis.. Hernekadar kalitesiz bir lig olsada 10 küsür gol boru degil.. 1 kez olsun Santrafor oynamadi Lorik Cana gibi 1 sene daha denenmeli bence)

- Baros (sakat degilse kimsenin onu kesmesi mümkün degil)

- Arda (dedigim gibi seneye güzel bir takim kurulursa Arda yine Asistlerini siralar ve tekrardan gözdemiz olur.. ama gitmeyi kafasina koymus)

Hagi benim futbol ilahımdır lakin Hagi'nin yapı da böyle değil miydi? Ona tapıyorsun ya?

Hagi ve Neill mı? Ben Haginin takım arkadasının uzerine kinli bir suratla yurudugunu hic hatırlamıyorum. Hagi delikanlı gibi cıkar hic cekinmeden hakemler Fenerbahceyi tutuyor derdi. Hakeme saldırırdı, rakip oyunculara hareket cekerdi ama bunları yanlısın oldugu yerde yapardı. Haginin kisi hirsdı Neillın ki asabiyet ve kin. Arada fark var.

Ha ama Neill koca sezondan geriye kalmıs tek hedefinde Fenerbahceye sacma sapan bir serest atıs hediye ederek macı cevirmelerini sagladıgında suc Haginin oluyor, Neillın degil. O'da ayrı bir mevzu elbette.

Hagi bu kulube tarihte hic bir futbolcunun vermedigi katkıyı ve sevincleri yasattı. Terime cıkıp kufur etseydi, ki bunu asla yapmaz, Galatasaray tarafından hic kimse cıkıpta Hagiye birsey demezdi. Hagi bu Hagi.

Takımın omurgasını toptan değiştir bakalım. Neill, Kewell gibi adamlar her türlü alıcı bulur kendilerine, kaçıp giderler. Ama Servet gibi adamlara senelik 3-4 milyon € para vermedin mi hiçbir yere gitmez. Buranın kralı oldu çünkü adamlar. İstedikleri zaman hoca yollayıp, maç satıyorlar falan. Neill kalitesinden Servet kalitesine düşeriz sonra.

Gir bak bir kac mesajıma, Serveti mi tutuyorum, G.Zanı mı tutuyorum, Mustafa Sarpı mı tutuyorum acaba. Takımın iyi bir omurgaya sahip olamamasından o saydıgın futbol ilahları takımdan ayrıldı. Aaa bak bunu bilmiyordun degil mi?

Neill Galatasarayın hedefleri dahilinde eksik kalacak bir futbolcudur. Servet ve digerleri onunda gerisindedir. Demedigim seyleri iddia ediyomusum gibi gosterme.

Zaten başımıza ne geldiyse ''yerine daha iyi bulunur yaeee'' mantığından geldi. Teknik direktör olarak Skibbe gibi bir ilah harcandı. Gerets gibi bir üstadı kovduk, şimdi seçim kozu olarak kullanıyoruz. Keita yollandı, ''ahh reiiiss'' oldu. Lincoln yollandı, Elano rezil, Lincoln üstaddı dendi.

Skibbe'ye ilah demek cehaletin onde gidenidir. Icerideki Steaua macında 5 tane saf defans oyuncusuyla cıkan hoca Gerets miydi? Veya kume dusmemeye oynayan Anadolu kuluplerine karsı (ki bunlar kapanan, gol atmadan evvel yememeyi hedefleyen takımlardır) 3 defansla cıkıp sacma sapan puan verdiren hoca Rijkaard mıydı?

Geretse kimse birsey demiyor, gittigindede gitsin diye bir baskı yoktu taraftar bazında. Zira ne sartlarda takımı oynattıgını bilmeyen yoktu.

Keitayı bir kac gerizekalı dısında (ki bu yaklasık taraftarın %0.001'i bile degil) istemeyen yoktu.

Elano haklı olarak gonderildi. Hala diyorum, mac secen yaramaz bir karakter.

Lincolnu de Bulent Korkmaz takımın basına gelmeden evvel yorumculuk yaptıgı yayıncı kurulusunda zikrettigi talihsiz bir yorum ve bunun getirdigi ego yuzunden bitirdi. Taraftarın bir cogu hala futboluna doyamadı.

Kısaca kendi kafandan uydurdugun bir kac seyi butun taraftara veya direk bana yıkmaya calısma.

Hep aynı cümle yüzünden ''ben Hagi, Pope, Jardel, Ergün, Bülent gibi isimlerle büyüdüm, Neill, Kewell, Cana, Baros kim ki?'' Hadi hayırlı küme düşmeler. Unutmayın, Servet yeni gelecek başkanı ve hocayı da sevmeyebilir...

Evet ben Hagi, Popescu, Jardel, Ergun, Bulent gibi isimlerle buyudum ve Galatasaray o zamanlar Avrupa devlerinin korkulu ruyasıydı. Fakat senin savundugun eksik ve asabi Neill, muzmin sakat ve bitik Kewell, yine eksik Cana ve son iki sezonda butun guvenleri bosa cıkartmıs Baros yuzunden Galatasaray degil Avrupa kuparına gitmek, kume dusmeye sadece 2 sıracık uzak. Aradaki farkı hala idrak edemediysen bilahare yazabilirim.

Kısaca senin kafandaki Galatasaray ile benim kafamdaki Galatasaray birbirinden cok farklı. Sen tip olarak sempatik, karizmalı oyunculardan kurulu, sakat olup Galatasarayı zarara koysada, evvelki sezonlarda yaptıgı katkılarla anılan, her 10 senede 1-2 sampiyonluk kazanan, bir kac kezde sampiyonlar ligine katılan bir Galatasaray hayalındesin. Ben ise formasına saygılı olan, kaliteli ayaklardan ve devamlılıgı olan futbolculardan kurulu, GALATASARAY hegemonyasının tekrar baslamasının pesindeyim.

Yerli kalitesi artsin diye yerli transferi icin yalvariyoruz...

- Galatasaray tarihinin en kötü dönemini geciriyor ve nerdeyse tüm taraftarlar ARDA'YA küfür ediyor (sakat oldugu halde, hemde normal degil ameliyat oldu)

her futbolcunun kariyerinde bir feci sezonu olabilir buda Ardaninkiydi... Seneye BOMBA gibi bir takim olsa arda yine sol kanadi otoban gibi kullanir...

- Takimda BAM varken Cana'ya olan nefret neyin nesidir anlamiyorum ? Yine iyi bir takimda belkide Cana ortasahanin degismezi olabilir...

- Lucas Neill gitsin diyenler birdaha bukadar ucuza bukadar teknik bir Stoperi nerden bulacagiz diye soruyorum ?... Servet'le ve Gökhan'la Neill'i bir tutanla zaten futbol tartismam.

Türkiyenin en Teknik ve arkadan oyun kurabilen TEK Stoperi olmasina ragmen neden gitsin ? Neill, Hakan Balta ve Serkanla ayni blokta oynadigi icin eziliyor sadece. Koy oraya Nestay veya Puyol'u inanin daha iyi sonuclar alamayiz...

Takimda kalmasi gerekenler bence...

- Servet (malesef yerli stoper yok ülkede)

- Neill

- Sabri (S.Balci veya G.Gönül alinmadiktan sonra degisilmez)

- Cana (1 sene daha denenmeli bence)

- Stancu (17 macta, 13 gol atmis.. Hernekadar kalitesiz bir lig olsada 10 küsür gol boru degil.. 1 kez olsun Santrafor oynamadi Lorik Cana gibi 1 sene daha denenmeli bence)

- Baros (sakat degilse kimsenin onu kesmesi mümkün degil)

- Arda (dedigim gibi seneye güzel bir takim kurulursa Arda yine Asistlerini siralar ve tekrardan gözdemiz olur.. ama gitmeyi kafasina koymus)

Hayır futboldan anlamayanlar Neill'i çok iyi stoper zanneder.

gecende bir oneri yapmistim

balta servet ayhan baris tarzi oyuncularin konularina en az 5 er negatif mesaj yazmadan

cana neill baros kewell arda sabri gibi adamlarin konularina 1 negatif mesaj yazama hakki olmamali

yani baltaya 10 kere sallarsan neille 2 sallama hakkin olacak

yapma demiyorum gene yap

Diyorsun ki, "ben bogaz koprusunden atlayacam arkamdan butun insanlar atlamalı". Hemde sırf begendigin oyuncuları millet begenmiyor diye. Gercekten komik.

adam sezonu kapatmis:(

hep izin aliyor diye sallayin anca

Ilk geldigi yarım sezondaki hırsını kaybetti. Mutavazilik nedir bilmeyen kendini cok fazla begenmis bir oyuncu. Galatasarayın boyle futbolculara ihtiyacı yok. Zaten suan ki futboluyla fazla abartılıyor.

stoper oynadığım kadrodaki tüm orta saha oyuncularından daha teknik ve kapasitesi yüksek olsaydım ben de kibirli olurdum.

tammam kabul diyelimki süper stoper degil ... iyide degil... ama peki kardesim Servetle ve fransiz gökhanla kiyaslarken hicmi icin sizlamiyor ?

Yahu ben Servet'le Gökhan'la kıyaslamadım onu sadece uyum açısından söyledim.Deportivo'nun Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadığı sezona bak stoperlerini gör gülmekten ölürsün.

baslik bana "turist ömer yamyamlar arasinda" filmini hatirlatti :D

Geri
Üst Alt