NTV Spor Programları

Cevap: NTV Spor Programları

Spor programı ile alakası yok ancak az önce NTV'de şöyle bir olay yaşandı.

428463_242404695877745_636600979_n.jpg

Adamlara fener yanlısı falan dedik.Görünen o ki içlerinden biri sinirlenmiş :D

ya bu ntvspor ne kadar adi bi kanal ya. cüneyt çakır'a ingiltere ukrayna maçını vermişler. bunun haberini yaparken ekrana süper kupa finalinde kuyt'un bize attığı golü gösteriyolar üstüne spiker "çakır ingiltere ukrayna maçını yönetecek" diyor. sonrada engin cüneyt çakır olayını gösteriyor. şerefsizler

Geçen gün UEFA CL kura çekilişi sırasında Güntekin Onay ile beraber bir spor yorumcusunu izledim. Yorumları, konuşma tarzı hakikaten takdirlikti. Kendisi Zeki Önder Özen'miş. Fenerbahçeli antrenörmüş. Açıkçası gönül verdiği takım beni ilgilendirmez, bir futbol sever olarak yorumlarını tespitlerini gerçekten beğendim.

Aynı programda açıkcası (bazen saçmaladığını bilsem de) Güntekin Onayı da beğendim. Zaten beğenirdim de son zamanlardaki saçma sapan programları görünce Güntekin futbol bilgisiyle çöldeki gibi vaha gibi geldi. Gerçi ekşisözlük'te son 5-6 sayfada ciddi bir şekilde Galatasaray taraftarı tarafından eleştirilmiş. CL kura çekimi sırasındaki Galatasaray Atletica Madrid karşılaştırması sebebiyle. Benzer cümleleri sanırım Super Kupa finalinde de yaptı, izlemedim gerçi ama... Yalnız kura çekimi sırasındaki programı izledim ve Önder Özen ile Türk futbolunun içinde bulunduğu durum hakkında çok güzel tespitler yaptılar. Söylediklerinin hepsine katılmamak mümkün değildi. Ülke katsayılarından bahsederken Galatasaraylılar Arda, Galatasaray'dan daha küçük takıma gitti ama katsayılara göre Arda sıralamadaki 8. takıma gitti, Galatasaray'ın ise şu sıralar 50 küsürüncü diyordu ki burada Galatasaray'a bir sataşma değil tespit vardı. Programın tamamı dinlense o cümlenin neden söylendiği daha da iyi anlaşılır. Gerçekten çok ilginçiz ekşisözlük'te resmen adamın tam olarak neyi niçin dediği anlaşılmadan linç kültürü oluşturulmuş. Çok tuhaf hakkaten...

Evet o adam cok mantıklı ve bilgili sekilde konusuyor tuttum bende Fanatizmden uzak futbolsever olarak güzel konusuyor

Önder Özen hakkında konuşmak için erken zamanla göreceğiz objektif olup olmadığını.

Türk futbolu içindeki yarışın Avrupa'da başarılı olmayı engellediği yönündeki vb. tespitlerine ben de katıldım ancak bu adamlar kendilerini biraz sevdirdikten sonra farklı konuşmaya başlıyorlar genelde o yüzden tespit yapmak için biraz beklemek lazım.

Kendisi zamanında Zico - Aragones ve Daum'un teknik ekibindeydi bu arada.

Önder Özen analitik bir insan tiplemesinde ve duygularını fazla dışarıya vurmuyormuş gibi ama tabii ki o kanalda Fenerbahçeli olmazsa olmazından müteakip alınmış biri o kanala.

Güntekin'in tespitleri doğru olsa da hal ve tavırlarının bir laf sokma edası taşıdığı da aşikar gibi. O programda ne gereği var bu lafların ? Programda önce Galatasaray'a laf atılıyor,sonra dengelemek için Fenerbahçe de eleştiriliyor biraz. Ama bilmiyorlar mı ki Türk futbolunun bu kısır döngüye saplanıp,iç çekişmelerle Avrupa'dan uzaklaşmasının baş müsebbibi, çalıştığı kanalın sahibinin de fanatikliği tartışılmayacak şekilde tuttuğu takım da olan Fenerbahçe.

Galatasaray'ın Avrupa'da 80'lerin sonundan 2000'lerin başına kadar yakaladığı ivmenin futbol ile değil de, başka şeylerle bozulmasının nedenlerinden biri de Fenerbahçe...

Rekabeti yukarıya çıkmak değil de rakibinin paçasından aşağı tutup çekmek olarak algılayan da Fenerbahçe...

Şike yapıp Türk futbolun bataklığa iten de Fenerbahçe...

Yani maalesef Türk futbolu Fenerbahçe'ye çok şey borçlu (!)

90+ diye bi program var şu anda. mehmet demirkol metin tekin ve adını bilmediğim bi adam var. güzel ve seviyeli bi program. kaliteli yorumlar yapıyolar gerçekten. bi de lig maçları sonrası izlemek lazım tabi fenev yalakalığı var mı diye ama mehmet demirkolun o taraklarda bezi yok

90+ diye bi program var şu anda. mehmet demirkol metin tekin ve adını bilmediğim bi adam var. güzel ve seviyeli bi program. kaliteli yorumlar yapıyolar gerçekten. bi de lig maçları sonrası izlemek lazım tabi fenev yalakalığı var mı diye ama mehmet demirkolun o taraklarda bezi yok

Önder Özen

Kıl bir Fener fanatiği..

Aynen tamamını izleyemedim ancak milli maç ile ilgili on numara tespitlerde bulundu 3üde.Dırdır,vırvır yapmadan Mehmet Demirkol ben bunu anlayamadım dedi mesela Metin'e açıklarmısın falan dedi Metin'de güzel tespitlerle açıkladı,hoşuma gitti.

Önder özeni sevdim sanki bu adam bozulmuyacak tarafsız gördüm onu

Önder Özen

Rıdvan Dilmen

Kemal Dinçer

Mehmet Demirkol

Bağış Erten

bu adamlar en çok korktuğum tarzda Fenerbahçeli fanatik kişiler.Rıdvan aslında biraz o gruptan ayrılıyor,çünkü genel kültür olarak futbol konusunda çok daha geride onlardan.Ama bu adamların ortak noktası Fanatik FB'li oluşları ve bunu TV ekranında yansıtmayarak taraftarların gözlerini boyayıp arka planda lobi faliyeti olsun başka derin işler olsun sürdürüyor oluşudur.

FB YÖNETİMLERİNDE, TARAFTARLARININ %99'unda sahip olunmayan yegane özellik olan analitik düşünme,sabır ve SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTME ve LOBİCİLİK bu adamlarda var.

Ahmet Çakar

Erman Toroğlu

gibi çakallar ile

Selçuk Yula

Ebru Köksaldı

gibi fanatiklerin devri geçti.Şidmi bu tarz iş yapıyor

BU nedenle bu adamların dediği hiç bir şeyi abartmadan, programlarını da mümkün olduğunca izlemekten kaçınarak;

a-Sadece FB taraftarının izlediği prpgramlar haline getirmeye çalışmalıyız.

SONUÇ: Program yayından kalkabilir. Veya bu tarz kişiler gerçek yüzlerini daha çabuk gösterebilir.

EDİT : Bu isimler arasında aslında emin olmadığım ve güvenmek istediğim bir adam var o da Mehmet Demirkol.Ama kişilik olarak beğenmesem de Hıncal Uluç'un onun hakkında ilk çıktığı dönemlerde beraber program yaparken söyledikleri sözlerin doğru olduğunu düşünüyorum.İçimizde ki en fanatik Mehmet Demirkol, bir portre çizmiş tamamen ona göre oynuyor tarzı bir şeyler söyleyip, oyunculuk ile suçlamıştı onu.Kıskançlık'ta olabilir doğru da ama kuşku kalıyor tabi insanın aklında.

İster fenerli,ister bjk,isterse gsli olsun Mehmet Demirkol gibi yorum yapan,objektif olan,doğruları ve gerçekleri konuşan Uğur Meleke ile birlikte başka kim var ki memlekette?Öbürküleri bilmem de Mehmet Demirkolu her zaman izlerim de,dinlerim de.Katılmıyorum sana Demirkol hakkında.

14/16 programında Nuri Şahin'in açıklamaları varmış, spiker özellikle Galatasaray taraftarları kaçırmasın dedi.. bakalım neymiş

bu kanalda hic Galatasarayli bir yorumcu varmi?????

Geri
Üst Alt