Ofsayttan Yediğimiz Gol Nedeniyle Puan Bıraktık

Öncelikle belirtmeliyim ki Pozisyon cok net bi bicimde OFSAYT.

Aciklamasina gelince:

Muslera topa hamle yaptiktan sonra Top Titanin önüne düsüyor. O arada Diarra da Semihle hemen hemen ayni hizada fakat Semih bu durumda Kaleci olarak sayiliyor, cünkü son adam. Titanin kaleye dogru vurdugu Top tam auta cikacakken, Alex Pozisyonun heycaniyla gelisi güzel topa vurup, gol olacak sandigi topu bi nevi Kaleci gibi cikarmak istiyor. Top gidip Diarranin önüne düsüyor. Hangi Diarranin? Titanin vurus aninda son adam semihle ayni hizada olan Diarranin. Dolayisiyla Ofsayt Cizgisini Semihin hizasinda degil de, Semihin 3-4 metre önünde ayni hizada bulunan 2 oyuncu'nun (Burdisso, Alex) hizasinda cizmek gerek. Aynen @Serkan Şakrak kardesimizin anlattigi gibi.

Simdi gelelim Topun Alexten Diarra'ya gelmesine. Evet Top Alexden geliyor, fakat pozisyon hala ayni pozisyon. Yani Alex orada topu istop edip, kontrol altina aldiktan sonra Diarraya top gitse, Ofsayt olmaz cünkü top rakipten gelmis olur. Fakat bu Pozisyonda durum farkli. Alex can havliyle bos olan kaleye yetisiyor ve büyük ihtimal disari cikacak olan topa pozisyonun heycaniyla gelisi güzel vuruyor ve bu top gidip Diarranin önüne düsüyor. Bu ayni suna benziyor: Örnegin bir hücum oyuncusu kaleye sut cekiyor. Sut cektigi an bi takim arkadasi ofsaytta. Top kaleciden dönüyor ve ofsaytta olan oyuncunun önüne düsüyor. Bu durumda aynen böyle.

Uzun Lafin Kisasi:

DIARRA EN AZ 3-4 METRE OFSAYT.

KILIT bu konuya neyin kafasini yasiyosunuz kardesim bu ne ya ne ofsayti bari tekrarina bakin tellesden gitti o top diarra ya

Telles'den gidiyor da kaleye girdiğini düşündüğü için yaptığı rastgele bir vuruş (goal line clearance). Ortada bir pas hatası yok. Çünkü ortada bir pas yok. Net ofsayt. Ha puan kaybının* tek sebebi bu mu? Değil belki. Defansta çok sıkıntılar yaşadık sonucunda 2 gol yedik. Büyük takımsan ya yemiceksin ya 1 tane yiceksin. İkiyi yersen böyle kalırsın berabere.

ofsayt görülmesi zordu tv başında bile karar veremedim. Ama Çok kötü rezil ve ruhsuz bir oyun vardı sahada.

Benim asil tuhafima giden, Alexin ilk vurdugu top degil de ikinci vurup da Ceyhun'a degen Top. Alex gibi bir oyuncu orada ters kademeye girmisse, o topa biraz futbol oynamis her kisi sag ayagiyla vurur. Fakat Alex ilk pozisyonun aksine o pozisyonda sol ayagiyla cok tuhaf bir vurus yapip, bi nevi gole sebep oluyor. Halbuki normal bi sekilde sol taraftan gelen topa sag ayaginin iciyle (sag ayagi ne kadar kötü olursa olsun) vursa belki de kendi kalemize gol atmayacagiz. Hemde psikolojik olarak cok önemli bir dakika'da. Ha bu oynadigimiz oyun icin mazeret midir? ASLA. Bugün Takim rezilin ötesindeydi. Bir yigin Arena Topcusu vardi sahada. Sampiyonlugun kacmasi da Deplasmanda oynadigimiz lesh oyundan ve dolayisiyla aldigimiz sonuclardan kaynaklaniyor.

Gol çok net ofsayt, bunu tartışmanın anlamı yok. Ama o 2.golü nasıl yersin arkadaş, 4 tane adam etraflarında tek Antalyalı bile yokken bir topu çıkaramadılar. Yani o Telles neler saçmaladı orada akıl alır gibi değil.

Gol çok net ofsayt, bunu tartışmanın anlamı yok. Ama o 2.golü nasıl yersin arkadaş, 4 tane adam etraflarında tek Antalyalı bile yokken bir topu çıkaramadılar. Yani o Telles neler saçmaladı orada akıl alır gibi değil.

tamamen yanlis ayakla topa vurdu. Yillarca Stoper oynadim amatör liglerde. Rakibin sol kanadindan gelen topa normalde sag ayaginin iciyle vurulur. Böyle daha dengeli bir vurus yapabilirsin. Alex kalkip sol ayaginin dis üstüyle vurmaya kalkti, sonuc malum. Aslinda cok amatörce bi hata. Inanamadim mac esnasinda.

tamamen yanlis ayakla topa vurdu. Yillarca Stoper oynadim amatör liglerde. Rakibin sol kanadindan gelen topa normalde sag ayaginin iciyle vurulur. Böyle daha dengeli bir vurus yapabilirsin. Alex kalkip sol ayaginin dis üstüyle vurmaya kalkti, sonuc malum. Aslinda cok amatörce bi hata. Inanamadim mac esnasinda.

İnanılacak gibi değil ki zaten, normalde pozisyon bile yoktu belki. Hatta Muslera'dan seken topa adam vurduğunda kimse değmese top dışarı gidiyordu galiba. Zorla topu içeride tuttu Telles ve en sonunda golü attırdı. Çok saçma goller gördüm ama bunun gibisini görmedim. Futbol komedi programlarında izleriz bu golü ilerleyen yıllarda.

Uzaklara ucma kusum diye bir sarki geldi aklima senin bu kadar israrindan dolayi troll seni

Sana noluyor kardesim. Galatasaray taraftari bunlarlami avunacak bunlari bahane gorstermesine gidiyor benim bu davranisim, bu konuda israr etmem.

Ha simdi markus merkin aciklamasini dinledim aciklik geldi ve Serkanin ayni sekilde anlattigi gibi.

Benim gozumde Ofsayt degildi o pozisyon. Cunku bizim oyuncumuzdan rakip takima gelmis ve rakipe kaptirilmis bir top olarak goruyorum.

Boyle markusun anlattigi gibi oldugunuda bugun duyuyom. Bugun de yeni bisey ogrendik, hadi bakalim.

Oyle kuslu muslu da bidaha konusma bana.

Bence rezalet oyndigimiz ve aptalca goller yedigimiz icin 3 puan biraktik.

İnanılacak gibi değil ki zaten, normalde pozisyon bile yoktu belki. Hatta Muslera'dan seken topa adam vurduğunda kimse değmese top dışarı gidiyordu galiba. Zorla topu içeride tuttu Telles ve en sonunda golü attırdı. Çok saçma goller gördüm ama bunun gibisini görmedim. Futbol komedi programlarında izleriz bu golü ilerleyen yıllarda.

aynen Futbol Komedi'lik gol. Fakat Puan Kaybini sadece bu Pozisyona baglamak büyük haksizlik olur. Zira Takim olarak cok kötüydük, hatta karsimizda eli ayagi düzgün bi Takim olsaydi, 3-4 yiyebilirdik. Cok Daginik bi görüntü sergiledik son 3957023958 deplasmanda oldugu gibi. Fener deplasmanda 15 Puan kaybetsin, biz 20 Puan kaybederiz. Cok Net. Dolayisiyla sampiyonluk bu saatten sonra Söz konusu degildir benim icin. Anca Arena'da kazaniriz. Arena'da dedem bile kazanir.

aynen Futbol Komedi'lik gol. Fakat Puan Kaybini sadece bu Pozisyona baglamak büyük haksizlik olur. Zira Takim olarak cok kötüydük, hatta karsimizda eli ayagi düzgün bi Takim olsaydi, 3-4 yiyebilirdik. Cok Daginik bi görüntü sergiledik son 3957023958 deplasmanda oldugu gibi. Fener deplasmanda 15 Puan kaybetsin, biz 20 Puan kaybederiz. Cok Net. Dolayisiyla sampiyonluk bu saatten sonra Söz konusu degildir benim icin. Anca Arena'da kazaniriz. Arena'da dedem bile kazanir.

Yok zaten puan kaybını o gole bağlamak yanlış. Dediğin gibi fener deplasmanda kaybetse bile bizde kazanamadıkça anlamı olmuyor. Anca fener kendi evinde garip puan kayıpları yapacak ki bir şansımız olsun. Benim anlamadığım, ilk 15-20 dakika çok iyi götürüyorduk maçı, ondan sonra ne oldu da bu kadar kötü oynayabildik? Maç içinde bile performansımız bu kadar değişebiliyorsa çok zor bizim işimiz. Kaldı şunun şurasında 13 maç.

Yok zaten puan kaybını o gole bağlamak yanlış. Dediğin gibi fener deplasmanda kaybetse bile bizde kazanamadıkça anlamı olmuyor. Anca fener kendi evinde garip puan kayıpları yapacak ki bir şansımız olsun. Benim anlamadığım, ilk 15-20 dakika çok iyi götürüyorduk maçı, ondan sonra ne oldu da bu kadar kötü oynayabildik? Maç içinde bile performansımız bu kadar değişebiliyorsa çok zor bizim işimiz. Kaldı şunun şurasında 13 maç.

Biz bugün Sampiyonluk adina resmen Havlu attik. Bunu 6 Puan icin söylemiyorum. Benim icin bu mac cok önemliydi. Kendi Kendime "Tamam Bursa'ya güzel oyunla 6 attik, Eskisehir'e de hemen hemen pozisyon vermeden 3 tane salladik, fakat Deplasmanda cok kötüyüz, orada da toparlarmiyiz" derken Antalya'da lesh bir oyunla 1 puan zor kurtardik. Ben Takimdan Deplasmanda artik ümidimi kestim. Ikinci olup Sampiyonlar Ligine gidersek kafidir. Onu da bi zahmet basarsinlar. Biktim artik Mac secen Futbolculardan.

7 Mac icerde

6 Mac disarda

kaldi.

7 Ic Saha macinda 21,

6 Deplasman macinda 6 Puan toplarsak hic sasirmam.

Biz bugün Sampiyonluk adina resmen Havlu attik. Bunu 6 Puan icin söylemiyorum. Benim icin bu mac cok önemliydi. Kendi Kendime "Tamam Bursa'ya güzel oyunla 6 attik, Eskisehir'e de hemen hemen pozisyon vermeden 3 tane salladik, fakat Deplasmanda cok kötüyüz, orada da toparlarmiyiz" derken Antalya'da lesh bir oyunla 1 puan zor kurtardik. Ben Takimdan Deplasmanda artik ümidimi kestim. Ikinci olup Sampiyonlar Ligine gidersek kafidir. Onu da bi zahmet basarsinlar. Biktim artik Mac secen Futbolculardan.

Valla bu sene bazı oyuncular kendilerinden acayip nefret ettirdiler. Seneye bu takımdan bi 10 kişi rahat gidecek zaten ama umuyorum ki esas gitmesi gerekenleri göndermemezlik yapmazlar. Yani kulübede veya tribünde oturanları göndermek marifet değil, bizzat ilk 11'de oynayan bazı adamların gönderilmesi lazım ki, bir çehremiz değişsin. Yoksa seneye de farklı olmaz bundan.

Valla bu sene bazı oyuncular kendilerinden acayip nefret ettirdiler. Seneye bu takımdan bi 10 kişi rahat gidecek zaten ama umuyorum ki esas gitmesi gerekenleri göndermemezlik yapmazlar. Yani kulübede veya tribünde oturanları göndermek marifet değil, bizzat ilk 11'de oynayan bazı adamların gönderilmesi lazım ki, bir çehremiz değişsin. Yoksa seneye de farklı olmaz bundan.

Ilk önce Drogba'ya katkilarindan dolayi tesekkür edilip yollanmali. Tadinda biraksin. Suan cekilmiyor, chelsea maclarindan sonra iyice salar kendini, hic cekilmez. Bu takima Baba bir Stoper ve Baba bir Santrfor lazim. Insallah Vidic alinir ve Üst düzey bir Santrfor transfer edilir. Ayrica Kanat oyuncusu da sart oglu sart. Hajrovic insallah türk statüsüne gecer. Eger gecerse seneye ilk 11'deki yeri Banko. Selcuk da kendini toparlamazsa oraya baska bi yerli monte etmeliyiz ama aklima hic bir oyuncu da gelmiyor Inler disinda.

söyle bir kadro fena olmaz seneye

Muslera

Veysel Semih Vidic Alex

Melo Selcuk

Hajrovic Sneijder TRANSFER

TRANSFER​

Haftaya bjk ezerek yeneriz 2.lik cepte olur herkes kendine gelir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Toplamda 30 dakika iyi oynadık deplasman maçı için çok yetersiz.Ama ilk 25 dk 2'yi bulabilecek pozisyonlar vardı harcadık.Sağlık olsun.

Sen orda pasin diarraya atildiginimi goruyosun topun kaleye gittiginimi?

Selam kardeş ne anlatıyon? Futbolu bilmiyosak yorum yapmayalım lütfen, topun kaleye gitmesiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir hadise.

Bir örnekle yardımcı olayım hatta. Misal; Sneijder ceza yayından topa vuruyor, o esnada Burak Yılmaz altı pasta ofsayt durumunda bekliyor. Sneijder'ın vurduğu top defansa veya kaleciye çarpıp Burak'ın önünde kalıyor, Burak vuruyor gol oluyor. Ama bu pozisyonda gol geçerli sayılmaz, zira Burak pozisyon başlangıcında ofsayt pozisyonundadır.

Bu pozisyonda da Telles'in müdahelesi aynı şekilde (oyuncuya çarpma) olarak değerlendiriliyor.

+ Bana inanmıyosan yıllarını futbola adamış bir hakem olan Markus Merk'e inanabilirsin.

Konu hakkındaki yorumum: Ofsayttan yediğimiz gol nedeniyle değil de hıyarlığımızdan dolayı 2 puan bıraktık.

Geri
Üst Alt