GSC Scout # Oğuz Aydın

Bugünkü oyuna bakmanın falan bi anlamı yok geçen sene alınacak yerli adam buydu işte bugün sıçsa ne fark eder her türlü yanlış idi alınmaması. Rakip almasın diye bile alınırdı hadi ihtiyacı falan geçtim onu bile hesap edemiyoruz

Okan hoca sağolsun kanat fazla diye aldırmadı sonra bütün kanatları yolladı

İsmi geçen her yerli oyuncuyu ezbere boklamayı marifet sanan bir güruh var. Eskiden farklıydı; daha iyi yabancıyı 1-2 milyona almak yerine, yerli diye olmadık adamlar için 5-8 milyon gibi dehşet paralar ödemek zorunda kalıyordu bizim kulüpler. Şimdi ise Futbol piyasası anormal yükseldi; Avrupa' da az buçuk piyasası olan yabancı futbolcular için bile ciddi bonservis ve maaş ödemek zorunda kalıyorsun artık.

Rastgele oyuncular alınsın demiyorum. Yaz transfer döneminde alınması yönünde net görüş bildirdiğim iki futbolcu vardı; Oğuz Aydın, Yasin Özcan. Bir de son KP maçında bizim orta saha hattını ezen Gökhan Gül' ün rotasyon için düşünülebileceğini, genelde beğenilen Emirhan Topçu için 'nötr' olduğumu söylemiştim.

Bu sezon ise daha az maç izledim ve dikkatimi çeken yeni bir yerli oyuncu göremedim. İşe yaraması muhtemel yerli oyuncu için risk almak da gerekiyor. Unutulmasın ki üç yıl önce Abdülkerim bize gelmek yerine FB ye gitseydi onlar şampiyon olurdu; omurgayı oluşturan futbolculardandı, FB ise o sezon saçma sapan stoperlere milyonlar saçıp, en çok da o mevkiden azap çekti...

Morinyo Turk futboluna iki tane oyuncu kazandırdı.

sezon başında ilk 8-10 maç oynamadığında iyi ki gelmedi falan bik bik konuşuyolardı
Bize transfer edilip tutmayabilirdi de; yerli-yabancı hiçbir futbolcunun iyi performans vermesinin garantisi yoktur. Her sezon dikkat çeken birkaç yerli futbolcu ya çıkıyor, ya çıkmıyor. Rekabette tepede kalmak istiyorsan, bunlardan işine yarayacağını düşündüğün bir oyuncu söz konusu ise denemek zorundasın. 2000-2010 arası dönemde mali durum nedeniyle bunu yapamadık; şampiyon olduğumuz sezonlarda bile kadro zaafiyeti yaşadık...

Bu adam fbye gittiğinde hakkaten elimizde tonla kanat vardı o yüzden suç bulamıyorum. Keremin transferi daha erkenden bitseydi %100 alırdık Oğuzu

3 tane adamı kaptırdilar fenere bu herifle beraber skriniar kostic ve bu 3 ünüde kaptırmasak şampiyonduk şimdi bu çalım işleri bu sefer fenerin işine iyi yaradı
Sağa sola kaptırdığımız adamlarla Cl kadrosu kurulurdu

Bir şeyi de atlıyoruz yalnız bu adamlar benzer performansı bizde verir miydi? Mesela irfan geçen sene 30+ gole etki yaptı bu sene yok.

Gedson ile başlıyor final skriniar ile bitiyor. Bu arada bazı isimlerin menajerlerin oyunu olduğunu da unutmayalım. Fb ile anlaşıp durun düşünüyoruz diyip gs ye öneriyorlar. Ya da tam tersi. Bu para artısı yaptırmak için.

Bir de, atıyorum Oğuz fb ile anlaştıktan sonra gs nin hocasının ağzını arayıp evet isterim dedirttikten sonra fb Muhabirlerinin algı operasyonları da olabiliyor. Sonra Okan istedi fb aldı diye haber yapacaklar. Masa oyunları bunlar tam olarak.

Skriniar şu GS'da asla olmazdı.

Fb ve Gs birbiri ile alakası olmayan iki futbol oynuyorlar.

Dolayısıyla onlarda perform veren oyunculara dilenip durmanın bir anlamı yok.

Geri
Üst Alt