- 16 Haziran 2010
- 202.329
- 154.162
- 6.838
Okan Buruk: "Lig bitti ama bundan sonra transfer başlıyor. Transfer dönemine başlayacağız, oradaki hazırlıklarımız vardı tabii ki."
Okan Buruk: "10+4 yabancı kuralının doğru olduğunu düşünmüyorum.. Sözleşmeleri olan oyuncular var. Yabancı sınırına birçok kulüp hazır değil. 10+4 kuralı bizim gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak takımları zorlayacak şeyler. Genç oyuncuları almak istiyoruz ama Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaksanız özellikle hazır genç oyuncular almak istiyorsunuz, burda da o oyuncular ilk 5 ligdeki takımları tercih ediyor veya fiyat olarak yüksek rakamlar ödemek zorundasınız. Yeni gelen kural bence takımları maddi olarak zorlayacak bir kural. Yatırım olarak deneyebilirsiniz ama bizim gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takım için bu kural bizi zorlayacak. Hedeflerimize ulaşmak için bu kuralın kadro yapmakta bizi zorlayacağını söyleyebiliriz."
Okan Buruk: "Şu anda bizim 10 futbolcumuz var, sözleşmeleri biten futbolcularımız vardı, görüştüğümüz, yenilemeye çalıştığımız oyuncularımız vardı ama bu kural… Zaten her sene yabancı kuralı değişiyor. Yıllardır 10 kere değişti. Burda uzun vadeli plan olmuyor."
Okan Buruk: "Çok yoğun bir maç takvimi vardı. 12 Şampiyonlar Ligi, 5 Türkiye Kupası, 34 Süper Lig ve 2 Süper Kupa maçı oynadık. Son haftaya şampiyon olarak çıkmak bizim için önemliydi. Çok yoğun maç trafiği yaşayan oyuncuları kadroya almadık. Torreira’yı maçtan önce söylemiştim, Osimhen’in de cezası vardı. Buna rağmen iyi bir kadroyla sahadaydık. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. İlk yarıda gelen bir top gol oldu. Konsantrasyonumuz iyiydi, beraberlik golünü aradık ama bulamadık. Rakibimizin küme düşme hattında olması ve dirençli oynaması da beraberlik golünü bulmamızı engelledi."
Okan Buruk: "Hedef 5 sene üst üste şampiyonluk. Hayalimi yaşıyorum. Her şey Galatasaray için."
Okan Buruk: "Avrupa’da son 16’yı gördük. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Lig bitti ama transfer dönemi başlıyor. Bu konuda hazırlıklarımız var."