GSCimbom
Üye Görüşü Okan Buruk 5. Yıldızdan Sonra İstifa Etmeli!
Recep Buruk

Üye GörüşüOkan Buruk 5. Yıldızdan Sonra İstifa Etmeli! Sayfa 6

Recep Buruk ·

Cevap
442
Okunma
19,3K
Sayfa
6/23
Sezon içinde BJK depten sonraki çıkış ve stabil oyun bulunmasaydı daha büyük kitle bu görüşte olurdu.

benim kıstasım lig performansı değil TD için açıkçası - orası kolay değil tabi ama imkansız işte diyemem. Benim için kıstas Avrupa karnersi.

Okan hoca bu sezon direkt CL ile en büyük sınavını verecek. çünkü sezonlara bakınca ilk sezon zaten tek kulvar (ztk hariç konuşuyorum) - ikinci sezon prag sonrası - bu sezonda AZ sonrası rahatladı takım. 2025-26 bu açıdan en zorlu sezonu olacak hocanın.

dipnot: 3 sene şampiyonluk kazanan takımın hocası değişmez.

Ligdeki kalitesiz takımlar bizi son derece büyük bir yanılgı içine itiyor. Bunun farkında olarak yeni sezona hazırlanmak ve takım kurgusunu Avrupa'nın üst düzey takımlarını baz alarak yapmak lazım. Fener, bjk,trabzon, bunları geçip şampiyon olmak başarı kriteri olmamalı artık, bizim bu bütçelerle şampiyonlar liginde büyüklere kafa tutacak performanslar nasıl veririz, buna kafa yoralım. Domestik başarıların Avrupa'da bir yere getirmediğini iki s-sezondur görüyoruz. O yüzden Okan hocanın artık bu sene bu işe iyice kafa yorması gerekiyor bu son şansı.

Ligdeki kalitesiz takımlar bizi son derece büyük bir yanılgı içine itiyor. Bunun farkında olarak yeni sezona hazırlanmak ve takım kurgusunu Avrupa'nın üst düzey takımlarını baz alarak yapmak lazım. Fener, bjk,trabzon, bunları geçip şampiyon olmak başarı kriteri olmamalı artık, bizim bu bütçelerle şampiyonlar liginde büyüklere kafa tutacak performanslar nasıl veririz, buna kafa yoralım. Domestik başarıların Avrupa'da bir yere getirmediğini iki s-sezondur görüyoruz. O yüzden Okan hocanın artık bu sene bu işe iyice kafa yorması gerekiyor bu son şansı.
Aslında hiçbir şey yapmıyoruz değil.Yıllar sonra en önemli unsur ortasaha tandemini sonunda oturtabildik.İnanılmaz derecede bu konuda mutluyum.Torreira Lemina birçok şeyi "en azından "elemelerde değiştirecektir.Son şansmı ilk şansını bilemem ama yapmamız gerekenler eksikleri adam gibi kapatıp "acil tarafından" benchi tamamen yenileyip ,Okan Hocanında yanını kesinlikle kuvvetlendirerek Avrupa'ya bu şekilde gitmemiz farklı olacaktır diye düşünüyorum.Yıllar boyudur beksiz gitttik.ortasaha güdük gittik.Forvet güdük gittik .Hep bir tarafımız eksik başladık.Umalım ki bu yaz transfer dönemi çok bereketli geçsin ve nokta atışlarla Şampiyonlar Ligine ayaklarımız daha bir ayrı basarak gidelim.Bu sene diğer senelerden farklı olarak oyuncuların birbirleriyle sürekli oynamasından kaynaklı zevk alma duyguları beni benden alıyor. İnşallah hep te böyle devam etsin.Eninde sonunda başarı gelecek ama önceki yıllardan ders alarak.

Düşüş dönemlerimizde aşırı eleştirdim hatta BJK maçında Morata'yı solda oynatması gözümde bitirmişti hocayı ama oradan nereye getirdi yine adam. Bizden fazla para harcayan, parayı geçtim arkasına TFF desteğini ömrümde hiçbir takımda görmediğim kadar net şekilde alan FB'nin önünde şampiyon oluyoruz 3 senedir. Bunu takımda Davinson Torreira Osimhen var kim olsa şampiyon yapardı seviyesine düşürmek cahillik. Egosu yüksek bunca adamı en problemsiz şekilde idare etmek bile büyük hocalık. Bu sene de Avrupa performansı büyük belirleyici olur. Direkt katılacağız, saçma sapan elenme ihtimali yok. Bakalım hoca kadro planlaması işini düzgün yapıp hem ligi hem Avrupa'yı aynı anda götürebilecek mi göreceğiz.

Tjk isimli takıma 3 maçta 2 kez kaybedip bir de kupa vermek kabul edilebilir değil.
Konsantrasyon eksikliği , küçümsemek vs.vs adına ne derseniz diyin. Özellikle ilk kupa maçında 5 gol en hazır olmadığımız dönemde gelmişti. Sezon başları zaten bu 10 oyuncu gelir 10 oyuncu gider saçmalığından her zaman yaşadığımız birşey. Umalım ki bu senede yapacağımız transferlerle bu sürekli değişim son bulsun.1-2 ilave bize yetsin.Ve hala okadar transfere karşın elimizde sağ bek yok.

Konsantrasyon eksikliği , küçümsemek vs.vs adına ne derseniz diyin. Özellikle ilk kupa maçında 5 gol en hazır olmadığımız dönemde gelmişti. Sezon başları zaten bu 10 oyuncu gelir 10 oyuncu gider saçmalığından her zaman yaşadığımız birşey. Umalım ki bu senede yapacağımız transferlerle bu sürekli değişim son bulsun.1-2 ilave bize yetsin.Ve hala okadar transfere karşın elimizde sağ bek yok.
Osimhen + 3 doğru transfer yeter zaten. Üstüne potansiyelli yerli bakılır.

Ama yine beceremeyecekler.

Ben bu sene Kiev ve Alkmaar kepazeliğinden sonra kararımı vermiştim ve lokalde başarılı da olunsa hocayla devam edilmemesi gerektiği konusunda nettim. Dolayısıyla şampiyonluğun gazıyla fikrim değişmedi.

Avrupada kepaze olup, ligde şampiyon olmaya okey değilim…

Devam edecekse de ki öyle görünüyor, umarım artık 4. senesinde Avrupa oyuncu kaydını doğru yapabileceği ve bizi eksik bırakmayacak bir kadro planlaması yapmayı akıl edebilir.. Böylelikle her sene eksikliklerimiz vardı diye ağlamaz..

Tjk isimli takıma 3 maçta 2 kez kaybedip bir de kupa vermek kabul edilebilir değil.
Üstat 2. lig maçında ilk yarıda 10 kişi kalmasak yine yenilmezdik.
Süper kupa maçı ise şöyle: Bizim çok fazla milli oyuncumuz vardı, çoğu maçtan 10 gün önce falan idmanlara başlamıştı. Onlarda sadece kaleci Mert ile Semih vardı ki kaleciye kondisyon gerekmiyor, Semih olsa ne olur olmasa ne olur. Bir de onların ön eleme sayısı fazlaydı sanırım Avrupa'da. O yüzden sezonu da erken açtılar. Bizden çok daha hazırdılar. Bizim takımda Abdulkerim'in beli dönmüyordu, Nelsson'un kafa gitmişti. Icardi yok, Osi yok, Barış'ın karı kovalama dönemiydi vs derken o sonuç çok normaldi. Muhtemelen Başakşehir ile falan oynasak o kupayı yine verirdik.

Üstat 2. lig maçında ilk yarıda 10 kişi kalmasak yine yenilmezdik.
Süper kupa maçı ise şöyle: Bizim çok fazla milli oyuncumuz vardı, çoğu maçtan 10 gün önce falan idmanlara başlamıştı. Onlarda sadece kaleci Mert ile Semih vardı ki kaleciye kondisyon gerekmiyor, Semih olsa ne olur olmasa ne olur. Bir de onların ön eleme sayısı fazlaydı sanırım Avrupa'da. O yüzden sezonu da erken açtılar. Bizden çok daha hazırdılar. Bizim takımda Abdulkerim'in beli dönmüyordu, Nelsson'un kafa gitmişti. Icardi yok, Osi yok, Barış'ın karı kovalama dönemiydi vs derken o sonuç çok normaldi. Muhtemelen Başakşehir ile falan oynasak o kupayı yine verirdik.
Bence 5 yemenin de lig maçının da bahanesi yok.

Özellikle lig maçında kırmızı sonrası gol atıp 80 dk Morata’yı sol kanat oynatmak da saçmalıktı.

İki maçta yaptıkları da skandal.

Artik o ihtimal ortadan kalkti. Ancak bu sezon Avrupa'da basarili olmak zorunda, yoksa koltugu ciddi tehlikeye girer. Elinde kusursuza yakin bir takim var, kulubeyi guclendirmek gerek sadece.

Bence 5 yemenin de lig maçının da bahanesi yok.

Özellikle lig maçında kırmızı sonrası gol atıp 80 dk Morata’yı sol kanat oynatmak da saçmalıktı.

İki maçta yaptıkları da skandal.
Ya teknik taktik olarak eleştirilecek şeyler çokça var; misal bana kalırsa kupa diye yola çıkılan sezonda AZ'den 4 yemek, Ağustosta BJK'den 5 yemekten çok daha büyük skandal. Her Avrupa maçına aynı mantelite ile çıkmak gibi yanlışları çokça var. Gerçi Fatih Terim bile öyle yapmaması gerektiğini, Sinan Gümüş'ü forvet oynattığı CL Porto deplasmanına kadar bilmiyordu (bazen beklemeyi bilmek, oyunu geride kabul etmek vs açısından konuşuyorum)

Ben düzelteceğini düşünüyorum.

Ülke futbolundaki mevcut kaos ortamında yabancı bir teknik adamın başarılı olacağını düşünmüyorum. O kaosun getirdiği psikolojik, fiziksel handikaplar nedeniyle Avrupa'da da ekstrem işler yapacağını düşünmüyorum. Hatta Avrupada hocalardan, oyunculardan bağımsız; kendi ligimizde topun oyunda kalma süresinin 60 dakikaları bulmadan başarı geleceğini düşünmüyorum. Ya da biz kendi ligimizde o standartlarda oynayacağız ama Ziya Erdal Rams Park'ta 5 dakika yerde yatarken Barış Alper'e sen boş durma bu sırada düz koşu at diyemeyeceğimiz göre o iş de zor.

Önümüzdeki Avrupa macerası bütün kariyerine yön verecek gibi duruyor

Tekrar başarısız bir Avrupa serüveni yaşarsak daha da kalamaz

Ligdeki basarisina laf yok ama Avrupa‘da kabul edilmez rezillikler yasatti

Kalacaksa teknik ekibe takviye lazim. Bursa ve Erzurum‘un Atletik Performans Antrenörleriyle Avrupa‘da olmaz bu isler.

O fenerli sari gözlük yerine de adam gibi yardimci antrenör lazim hocanin yanlislarini örtecek olan

Okan Hocamın yanına yerli/yabancı teknik stuff konumlandırmak bu kadar zorlu olmasa gerek.Neden adım atılmakta zorluk çekiliyor anlam veremiyorum.Bunda gücenecek darılacak birşey yokki.En iyilerinden ,uyumlu çalışılabilecek birçok kişi olabilir.Olmalıda.

Avrupayı biraz daha ciddiye almalı, ben avrupa ligini ciddiye almadığını düşünüyorum, mesela fenere hazırlandığının çeyreğini az maçlarında yapmadı

Geri