Kankalari E.Belozoglu ve A.Bulut olan bir adam ne diyelim simdi hm ne diyelim yani

Neymis beles gitmis diye kizmisiz. Profesyonel dunyada var boyle durumlar gidebilir beles. Yoneticinin de eksikligi olmustur. Ama kontratli futbolcuyken salmak profesyonellige sigar mi?

O gidisin bir de donusu vardi onu da izah edin hele

Potensiyel boyle bir sey degil. Sana bir seyler gosterecek sen de bu suan boyleyse kendini gelistirirse suraya gelebilir diyesin.
Emrenin gosterdigi hicbir sey yokken okanda turkiye kupasi, sampiyonluk ve avrupada iyi performans var
Rts biri 9 yıldır teknik direktor. Digeri 1,5 yil oldu sanirim bu ise baslayali. Fenerbahcenin basinda iyi bi donem gecirdi. Bu sezon basaksehirde 1,97 msb yapmis adam ve oynattigi oyunu da begeniyorum. Benim gordugum potansiyeli en yuksek herif emre b. Sen begenmeyebilirsin saygi duyarim.

O potansiyelde iyice ortaya cikar ilerleyen donemlerde devam ederse eger.

İnter'e gittiğinde 28 yaşındaydı zaten okan kulüpte bir ton şampiyonluk yaşamış adam okana gelene kadar kimler var kimler. O dönem neler yaşandığını olayın içeriğini falan bilmediğimiz için çok dert etmiyorum bu mevzuyu siz de dert etmeyin.
Dert ettiğimden değil zaten. Soğuk bakıyorum Okan'a bu mevzudan dolayı. Performansına göre görüşlerim değişebilir.

Yalnız bir hatırlatma yapmak isterim renktaş

Bu kaçış olayını Terim'de 2 defa yaptı

Birincisi Uefa şampiyonu olduktan sonra bütün camianın ve taraftarın kal hocam demesine rağmen bizi bırakıp Fiorentina'ya gitti

İkincisinde de yine bizi bırakıp Milli takıma gitmişti
İkisi farklı olay. Terim teknik direktör Galatasaray'a kazandıracağını kazandırmış.

Okan futbolcu. Okan'ı futbolcu eden takım Galatasaray. Bonservis kazandırabilecekken kuruş kazandırmadan gitti. Yeni sözleşme imzalayıp güzel bir bonservis kazandırıp gidebilirdi.

Agabey anlatsana bu adami nasil bagrimiza basacagiz? Nasil arkasinda duracagiz? Ben bugune kadar hayatimda hicbir zaman Galatasaray hocasini Galatasaray hocasiyken desteklemekten yuceltmekten gocunmadim nasil edecegiz?

Bundan daha kotusu yalnizca irkci katil bucuru getirmek olur ama baksana ona bile sicak bakiyor forumun yarisi. Nereye gidecek bu isin sonu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Agabey anlatsana bu adami nasil bagrimiza basacagiz? Nasil arkasinda duracagiz? Ben bugune kadar hayatimda hicbir zaman Galatasaray hocasini Galatasaray hocasiyken desteklemekten yuceltmekten gocunmadim nasil edecegiz?

Bundan daha kotusu yalnizca irkci katil bucuru getirmek olur ama baksana ona bile sicak bakiyor forumun yarisi. Nereye gidecek bu isin sonu.
Sakin ol biraz renkttaş. Durmadan hakaret ediyorsun adama.

benim o kdr itirazım kalmadı kendisine olan oldu diye bakarak dransfere odaklanma zmnıdır, kendisi de inş tutar da bi kaç sene td arayışı olmaz.

Yeni hocamızdır, destek olacağız, inşallah büyük başarılar kazandırır
Ama yapacağı hareketlerde o geçmiş olaylardaki gibi olacak mı diye istemesem de istim üstünde olurum, kimse kusura bakmasın

O dönemi bilmeyen genç kardeşlerimiz biraz abilerini dinlemeli neler olduğunu anlamak için
Sözleşmesi bitmiş ve gidebilir tabi ki derken bugünün şartlarıyla düşünüyorsunuz
O dönem bosman kuralları daha yeniydi, avrupada birkaç anlaşmazlık dışında hala pek duymuyorduk
Öncesinde sözleşmesi bitse de bitmese de bonservis oluyordu
Ya da direkt kaçırıyordun oyuncuyu ve mafyatik yöntemler oluyordu
Yöneticilerde bunun alışkanlığı vardı ve güvenmekle hata yaptıklarını çok geç anladılar
Bir diğer taraftan da bunlar Galatasaray’ın çocuklarıydı
Altyapıdan gelmişlerdi ve o zamanlar kulüp elinden tutmuş, beslemiş, büyütmüş, meşhur yapmış mentalitesi vardı
Hatta Okan takıma ilk çıktığı yıl çok iyi başladı, çok yetenekliydi, çok çalışkandı ama trabzon maçında erman toroğlu çok sert hareketlere bile faul çalmayarak oyunun iyice sertleşmesine neden oldu ve galiba soner’di okanın ayağını kırdı
Günlerce okanın ayağını kıranın soner değil erman olduğu yazıldı çizildi falan
Sanırım 1,5 yıl falan hiç oynamadı, dönünce de bir o kadar o ilk performanstan baya uzaktı
2,5-3 yıla yakın faydalanamadı takım
O yıllarda o şekilde ayağı kırılan adamı da genelde kulüpler gönderirdi ve futbol hayatları biterdi veya alt liglerde devam ederdi
Oyuncuların değil yöneticilerin sınırsız borusunun öttüğü yıllardı
Valla ne emrenin ne okanın bu şekilde gideceği kimsenin aklına gelmemişti ve herkes büyük şok yaşadı
Günlerce yaptıkları doğru mu değil mi gazetelerde bu yazıldı çizildi
Galatasaray Uefa’yı alınca başarıyı paraya çevirmesi gerekiyordu
Ama kulüp dışında herkes paraya çevirdi
Başta hocamız hemen gitti
Bazı oyuncular para kazandırarak gitti ama bu ikisi gitmek istemediklerini söylediler ama başkana da para kazandırmadan gitmeyiz diye güvence verdiler, ama sözleşmeye de yanaşmadılar
Avrupaya gidecekleri brlliydi ama para kazandırmadan gidecekleri kimse aklına bile gelmezdi
O zamanlar serbest kalma bedeli, kiralık falan gibi şeyler yoktu, hatırlamıyorum hiç
Yani para kazandırmadan gitmek gibi bir mefhum pek yoktu
hakan-okan-emre
Bunlar en çok para edecek adamlardı
interle hakanın bonservis anlaşmazlığı için bir toplantı var, başkan o konudan sonra emreyi okanla birlikte vereyim diyor, adamlar da gülüyorlar, kendi röportajında var
Meğer inter bunlarla çoktan anlaşmış sezon sonu için
Burada başkanın da hatası büyük, sonradan söylüyor zaten bu ikisini asla affetmem, Galatasaray’ın kazanacağı parayı kendilerine aldılar diye
Döneceği zaman ise birden tekrar Galatasaray’lı oluverdi ama o dönem bu hareketi nedeniyle yönetim kabul etmedi
Bir anadolu takımına gideyim falan demedi, beşiktaşa gitti
Para arkadaşlar para, Galatasaray’lılık falan hikaye
Ha hoca olarak da başarılı falan diyorlar
Avcı’nın oturmuş takımı şampiyon yaptı kabul, ama sonraki sene küme düşürüyordu, gidince toparladı takım

Hadi o gidişi planlamış olsalar da hukuki haklarıydı diyelim emreyle okanın
Ama asıl mevzu 5. şampiyonluğa giderken yaptıkları
O sözleşmeyi boş boş dolduracakları sezonun ikinci yarısı, ikisi de sakatlanmamak için doğru dürüst oynamadı, yani ruh gibi
Buna rağmen öyle güçlüydük ki yine şampiyonluğa gidiyorduk
Ve 32. hafta lider giderken ve şampiyon olacakken, çok kolay olacak bir maçta 33. dakikada kırmızı görüp kendini attırdı
Biraz geç kalsa hoca değiştirirdi zaten, Lucescu’nun da bir demeci vardı sonradan tam öyle demedim falan dediği
Burada şöyle bir detay da var
Herkes kırmızı diyor da, o maçta 2. sarıdan atıldı arkadaşlar
2 sarıda da aynı hareketten, karşıdan koşarak gelip çok sert taban girerek gördü
10 dakika arayla maçta hiç varlığı yokken ikisinde de anlamsız yerlerde, ki ilki ortasahada taç çizgisi kenarıydı diye hatırlıyorum, karşıdan gelip çift dalarak önce sarı, 10 dakika sonra da aynı şekilde yine koşarak gelip taban girerek 2. sarıdan kendini attırdı
O maçı kaybettik, fener önümüze geçti, şampiyon oldu
Bu ikisi de çekip gitti
İşte asıl kızgınlık nedeni budur

Son düzenleme:
bizim sozlukte az once gordum - buraya eklemeyi uygun gordum - nostalji tandansli ;

mactan bir kare ; kewell versus okan https://gss.gs/jcY.png

sydney olimpiyat stadının resmi açılışı niteliği taşıyan uluslararası bir gösteri maçı. avustralya'nın 3-2'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştır.

kadrolar:
avustralya: mark bosnich (zeljko kalac 55), steve corica, harry kewell (brett emerton 56), stan lazaridis, paul okon, tony popovic (hayden foxe 72), alex tobin, mark viduka (aurelio vidmar 46), ned zelic (vincent grella 84), tony vidmar (kevin muscat 65), john aloisi

dünya karması: bernard lama (jorge campos 46), okan buruk(shaun bartlett 46), julio cesar, leonardo, lucas radebe (hany ramzy 46), rigobert song, taribo west (javier margas 46), ılya tsymbalar (wynton rufer 63), christian vieri, murat yakın (matthew le tissier 78), juergen klinsmann (marco branka 46)

goller:
avustralya: zelic 46, emerton 57, margas 66 kk
dünya karması: murat yakın 9, rufer 89.

macin ozet vidyosu ;

kaynak ; 12 haziran 1999 avustralya dünya karması maçı
* ilovedonut nickli renkdasimiz.

O zamanlar çocuktuk tabii de Okan'ın her maç, maçın oyuncusu olduğunu hatırlıyorum hep, çok özel bir yetenekti. Güncelde bulunamayan mezzela rolünün karşılığıydı hem sağ iç hem kanatı kapatır, kısa boyuyla kafa golleri atardı.

Emre'yi de çok severdim Okan'ı da. Emre'nin yaptığının onda birini yapmadı Okan; o yüzden kendisini destekliyorum. Şunu da unutmamak lazım Bülent Korkmaz ve Hasan Şaş gibi olamadı kimse, bu iki oyuncu, bağlılık anlamında tabii ki daha önde.

Oyuncuğuna ve kalitesine laf etmemek lazım. İyi bir oyuncuydu ki bizde henüz genç yaşta ayağı kırılmış çalışarak bomba gibi geri dönmüştü. Ortada yaptığımız presin ve hücumdaki organizasyonların en önemli isimlerinden biriydi. Ancak iyi oyuncu != iyi hoca. Ben bize çok birşey verebileceğini düşünmüyorum. Yanılmak çok isterim.

Geri
Üst Alt