bir fenerbahçeli olarak yazıyorum bu başlığa ancak asıl kimliğim akhisarlı olmamdır. bu da konumuzla alakalı
*
8 sene şampiyon olamadıktan sonra cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon olup bir yıldız takmak; bir taraftar olarak isteyebileceğim en büyük şeylerden biriydi. jesus gibi hedefe yönelik bir hoca ve geçen seneden miras kalan çok iyi oyuncularla tamam demiştim. bu sene şampiyon fenerbahçe, o sene bu seneymiş.
ancak galatasaray şampiyon olacak bu sene. bunun sebebi de okan buruk’tur. siz galatasaraylılar onun oyunculuğunu biliyor, hocalığını ise pek bilmiyor olabilirsiniz ama biz akhisarlılar çok iyi tanıyoruz okan hoca’yı.
link veremem ifşa olmamak için. inanıp inanmamak size kalmış. okan buruk, başakşehir’in hocası olduğunda kimsenin aklından bile geçmezken başakşehir şampiyon olacak demiştim bir yerde. hatta kehanetlerim iyidir, sezon ortası abdullah avcı trabzonspor’un hocası olduğunda bir programda gelecek sene trabzonspor şampiyon olacak demiştim. sergenli beşiktaş uçup kaçıyordu o zamanlar, fenerbahçe ve galatasaray çok iddialıydı.
inanmayabilirsiniz ama bu basit öngörülerim modern ve doğru futbol dinamikleriyle alakalıydı. okan buruk, akhisarspor’u çalıştırırken aldığı kupalar sebebiyle bu tahmini yapmıyorum. çok büyük başarı tabi büyük takımları tek tek yenip kupa almak. hem de öyle mütevazı bir kulüple.
ben oynattığı ve gözlerimle şahit olduğum futboldan bahsediyorum. oyunculardan alınacak en maksimum ve optimum verimi alarak inanılmaz bir takım yaratmıştı. fenerbahçe’yi çalıştıran zico’da görmüştüm bunu. büyük küçük demeden içeride dışarıda galibiyet, yenilmemezlik serimiz var ki akhisarla aman aman. hiç aklımdan çıkmaz. takip etmediğiniz için sizin dikkatinizi çekmemiş olabilir ama biz takip ediyorduk. nasıl yaptı hala tam anlayamıyorum o kısıtlı kadro ve imkanlarla.
işte bu yüzden başakşehir şampiyon olacak demiştim okan buruk geldikten sonra. o kadar emindim. akhisarspor gibi kısıtlı kadro ve imkanlarla gözlerimizle gördüklerimizi yapan başakşehir ile neler yapmazdı ki. bir fenerbahçeli olarak tek korkum okan buruk’un galatasarayla anlaşmasıydı. hiç olmazsa cumhuriyet’in yüzüncü yılında bu sezon olmasın diyordum. ama oldu. dün akşam ne olursa olsun antalyaspor’u 17 maç sonra hem de deplasmanda yenen takım olacaklarını o kadar iyi biliyordum ki. ama muslera ya! demeyin. muslera neredeyse bitmişti son yıllarda. neden bir anda bu sene geri döndü sanıyorsunuz bu formla? evet doğru tahmin ettiniz. daha ne oyuncular için neler diyeceksiniz az bekleyin.
ayrıca galatasaray’a bu sene şans verilmemesi, okan buruk’un küçük görülmesi asıl şanstır onun adına. göz önünde olmadan, baskı hissetmeden takımını kuracak ve makinesi yakın zamanda tam kapasite işlemeye başlayacak. herkes duruma uyanınca ilk yarı bitmiş olur. zaten o saatten sonra medya ve taraftar baskısı işlemez galatasaray’a. avantaj derken kastettiğim budur.
okan buruk’un şu an yaptıklarını, yapacaklarını teknik anlamda detaylı uzun uzun yazardım ama gerek yok. doğrusu bir taraftar olarak bu isteğim yok
*
trabzonspor yine mi şampiyon olacak, fenerbahçe bu sene kesin şampiyon, beşiktaş hiç hafife alınmamalı vs. derlerken galatasaray 2022/2023 sezonu şampiyonudur. hayırlı olsun.
üzgünüm ama biz fenerbahçeliler üzgün olmaya, hayal kırıklıklarına alıştık diyelim öyle avutalım kendimizi.
Böyle bir yazı yazılmış Ekşisözlük'te Okan Hoca ile ilgili. Doğru ise sabretmek gerekir sanki.
bir fenerbahçeli olarak yazıyorum bu başlığa ancak asıl kimliğim akhisarlı olmamdır. bu da konumuzla alakalı* 8 sene şampiyon olamadıktan sonra cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon olup bir yıldız …
eksisozluk.com