okanın rize performansı hariç şamp olurken dahi hiçbir takımda ne oynadığını nasıl oynattıgını bilmiyorum. cl ve avr performansları yaşlı topcularla her ne kadar genelde ilk yarı ezilip ikinci yarı toparlamaya calıssa da razıyım, fena değildi. ama bizim takım, camianın ve taraftarın geldiği bu nokta hiç kolay değil, her daim uçurum kenarını yaşayacak. apo hunterin tsye ilk geldiği dönem 1-0 olsun benim olsun yemişim iyi topu diyip o şekilde oynatmasını istiyorum yoksa hem kendisi için hem kurulan kadro için yazık olur. taraftara iyi futbolu bi kenara koyup bu sene pragmatik takılmalıyız

Bu kadro yanlış hocaya teslim edildi. İçeride Giresuna yeniliyorsun. Şimdi üstüste umraniye-ts deplasmanlarından nasıl çıkıcan.

bir fenerbahçeli olarak yazıyorum bu başlığa ancak asıl kimliğim akhisarlı olmamdır. bu da konumuzla alakalı*

8 sene şampiyon olamadıktan sonra cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon olup bir yıldız takmak; bir taraftar olarak isteyebileceğim en büyük şeylerden biriydi. jesus gibi hedefe yönelik bir hoca ve geçen seneden miras kalan çok iyi oyuncularla tamam demiştim. bu sene şampiyon fenerbahçe, o sene bu seneymiş.

ancak galatasaray şampiyon olacak bu sene. bunun sebebi de okan buruk’tur. siz galatasaraylılar onun oyunculuğunu biliyor, hocalığını ise pek bilmiyor olabilirsiniz ama biz akhisarlılar çok iyi tanıyoruz okan hoca’yı.

link veremem ifşa olmamak için. inanıp inanmamak size kalmış. okan buruk, başakşehir’in hocası olduğunda kimsenin aklından bile geçmezken başakşehir şampiyon olacak demiştim bir yerde. hatta kehanetlerim iyidir, sezon ortası abdullah avcı trabzonspor’un hocası olduğunda bir programda gelecek sene trabzonspor şampiyon olacak demiştim. sergenli beşiktaş uçup kaçıyordu o zamanlar, fenerbahçe ve galatasaray çok iddialıydı.

inanmayabilirsiniz ama bu basit öngörülerim modern ve doğru futbol dinamikleriyle alakalıydı. okan buruk, akhisarspor’u çalıştırırken aldığı kupalar sebebiyle bu tahmini yapmıyorum. çok büyük başarı tabi büyük takımları tek tek yenip kupa almak. hem de öyle mütevazı bir kulüple.

ben oynattığı ve gözlerimle şahit olduğum futboldan bahsediyorum. oyunculardan alınacak en maksimum ve optimum verimi alarak inanılmaz bir takım yaratmıştı. fenerbahçe’yi çalıştıran zico’da görmüştüm bunu. büyük küçük demeden içeride dışarıda galibiyet, yenilmemezlik serimiz var ki akhisarla aman aman. hiç aklımdan çıkmaz. takip etmediğiniz için sizin dikkatinizi çekmemiş olabilir ama biz takip ediyorduk. nasıl yaptı hala tam anlayamıyorum o kısıtlı kadro ve imkanlarla.

işte bu yüzden başakşehir şampiyon olacak demiştim okan buruk geldikten sonra. o kadar emindim. akhisarspor gibi kısıtlı kadro ve imkanlarla gözlerimizle gördüklerimizi yapan başakşehir ile neler yapmazdı ki. bir fenerbahçeli olarak tek korkum okan buruk’un galatasarayla anlaşmasıydı. hiç olmazsa cumhuriyet’in yüzüncü yılında bu sezon olmasın diyordum. ama oldu. dün akşam ne olursa olsun antalyaspor’u 17 maç sonra hem de deplasmanda yenen takım olacaklarını o kadar iyi biliyordum ki. ama muslera ya! demeyin. muslera neredeyse bitmişti son yıllarda. neden bir anda bu sene geri döndü sanıyorsunuz bu formla? evet doğru tahmin ettiniz. daha ne oyuncular için neler diyeceksiniz az bekleyin.

ayrıca galatasaray’a bu sene şans verilmemesi, okan buruk’un küçük görülmesi asıl şanstır onun adına. göz önünde olmadan, baskı hissetmeden takımını kuracak ve makinesi yakın zamanda tam kapasite işlemeye başlayacak. herkes duruma uyanınca ilk yarı bitmiş olur. zaten o saatten sonra medya ve taraftar baskısı işlemez galatasaray’a. avantaj derken kastettiğim budur.

okan buruk’un şu an yaptıklarını, yapacaklarını teknik anlamda detaylı uzun uzun yazardım ama gerek yok. doğrusu bir taraftar olarak bu isteğim yok*

trabzonspor yine mi şampiyon olacak, fenerbahçe bu sene kesin şampiyon, beşiktaş hiç hafife alınmamalı vs. derlerken galatasaray 2022/2023 sezonu şampiyonudur. hayırlı olsun.

üzgünüm ama biz fenerbahçeliler üzgün olmaya, hayal kırıklıklarına alıştık diyelim öyle avutalım kendimizi.

Böyle bir yazı yazılmış Ekşisözlük'te Okan Hoca ile ilgili. Doğru ise sabretmek gerekir sanki.

Hocayı tanıyan ve Akhisar, Rize dönemini bilen herkes oyuncudan nasıl verim alınır, ne yapar bilir zaten. 2019 başlarında askere gidecektim, burada Rize'nin muhteşem top oynadığını, Muriç'in müthiş bir adam olduğunu yazmış arkadaş ortamında da söylemiştim. O Rize kısa topla çıkıyor, oyunu genişletip, daraltıyor, rakibi kitlemeyi de açmayı da çok iyi yapıyordu. Bedelli falan da askerdeyken Rize - Başakşehir maçı oynanmıştı, ben kaçırsam da herkes hayran olmuştu.

Mesela Seferovic kötü başladı ama Okan zamanla ondan maksimum verimi alacaktır zira ilk geldiği dönem Muriç'in yürüyecek hali yoktu, iki metre top süremiyordu. İkinci yarı ise ligin açık ara en formda oyuncusu oldu bir anda.

Ama ki asıl mesele de bu ama.

Baskı ortamını kaldırabilmek zordur. Hep demişimdir bir hoca getirecekseniz en kötü oyunculuk döneminde şampiyonluk yaşamış o baskıyı görmüş olmalı; aksi durumda işin sıkıştığı dönemleri kaldıramaz o hoca. Ismael mesela öyle, Avcı da öyle bakmayın geçen sene kazandığına.

Son düzenleme:
bu sezon boyunca sabredilmeli destek olunmalı çok çok kötü bi performans sergilemediği sürece

Bu başlığa yazmak için üye oldum. Emreyle birlikte 5 krş bonservis ödemeden intere kaçtığından beri sevmiyorum okanı. Ben ads'nin hocası montella gelsin istemiştim. Okanın GS teknik direktörlüğünün ağırlığını kaldıracak biri olduğunu düşünmüyorum. geç olmadan montella ile anlaşılmalı.

En az 10 maç hatta belki devre arasına kadar sabredip görmek lazım ama daha ilk maçında övüp ikinci maçında yerin dibine sokan taraftar olduğu sürece zor.

Okan hoca gittiği her takımda yavaş başlayıp sonradan açılmış da bizim takımda bu kredi verilir mi zor duruyor.O yüzden futbol şansının yanında olması lazım 7-8. hafta zirveden fazla uzaklaşmamış olursak götürürüz ligi.

Bize maval okumasinlar mutevazi kadroyla basarili olabiliyorsa bunu akhisar da degil galatasaray da bu baski altinda yapabiliyorsan gercek basaridir akhisar basarisini kucumsemiyorum sadece arada baya fark var.

Galatasarayin koltugu tatlidir birakmamak icin cok seyler denersin ama sonunda bir sekilde elinden o koltugu alirlar zaten oyle olmasaydi f.t mezara kadar koltukta kalirdi

Galatasarayin basina gelen nadir hocalar var eric gerets mircea lucescu feldkamp ve hamza hamzaoglu

Bu adamlar kisitli kadrolarlar bu kulube kupalar basarilar kazandirirken kadrolarin da mutlaka genc oyuncu bulundurdu ve ellerinde ki kadrolar hep kisitliydi yani bu adamlardan tarhana corbasi istediler ama tarhana almadilar bu adamlar tarhanayi yoktan var etmeye ugrasirken bir yandan kupa kazandilar

Hazirlik maclari dahil oynadigimiz iki lig macinda da hala gecen sene ki takimi izledigime yemin edebilirim

Okan bu isi toplar diye cok umut ettim hala da ediyorum ama soru isaretleri gunden gune artiyor

IBB ile sampiyon oldugu sezon ilk 10 haftada 4 galibiyet almis. Hatta lige 2 maglubiyet ile baslamis.

okan.webp

11-12 sezonuna da 3 maçta 4 puanla başlamıştık.Melolu,selçuklu,elmanderli kadrodan bahsediyorum.İyi futbol için zaman kredisi var ama bi şekilde ümraniyeye karşı falan kazanmanın yolunu bulmak zorunda.

Çok sabırsız taraftar grubumuz var, bu hoca için de bu şekilde oyuncular için de bu şekilde. Taraftar bu sabırsızlığı gösterdikçe yönetim ne hocaların arkasında duruyor ne de futbolcuların.Kadro yeni kurulmuş son maçta 6 tane oyuncu bu yıl transfer olmuş en az bir yarım sezon beraber oynamaları lazım ama hemen X gitmeli, Y gelmeli.

IBB ile sampiyon oldugu sezon ilk 10 haftada 4 galibiyet almis. Hatta lige 2 maglubiyet ile baslamis.

Ekli dosyayı görüntüle 174280
Biz süper finalin olduğu sezona da ilk hafta 2-0 İBB yenilgisi ile başlamıştık. 3. hafta Karabük'de Muslera'nın atıldığı maç da 1-1 bearabere kalmıştık. Yine ilerleyen haftalarda içeride bir Antep faciası vardı 2-4.

Nedense herkse de sanırım geçen seneden kalam 7-8. haftalarda havlu atma endişesi var ama bence olmaz. TS ve FB'nin Avrupaları var, bir tek BJK'nin yok ana şu an onlarda bizim gibi daha tam oturabilmiş değil.

Bu lig de daha çok şeyler olur.

2005-2006 sezonu Eric Gerets ile anlaşmışız. Sezon başlamış ilk 5 maç 4 galibiyet 1 beraberlik ile başlayıp 5. haftadan sonra ilk Avrupa maçımıza Tromso deplasmanında çıkıyoruz ve 1-0 mağlubuz. 1 hafta sonra içerde 1-1 beraberlik ile takım Avrupa macerasına son veriyor. Eleştiriler had safhada ama yönetim hocanın arkasında duruyor. Sezon sonu malum Denizli-Fb maçının bitişi ile şampiyon oluyoruz. O sezon 3 mağlubiyet var 1i Gençlerbirliği deplasmanı 2 de Fb maçları. İçerde Fb ile berabere kalmış olsan zaten son haftaya 81 puanla başlayacaksın rakibin ise 79 puanla başlayacak ve Denizli maçını beklemeden kazanarak şampiyon olacaksın.

1660903669504.webp

O sezon sadece 11 hafta liderlik koltuğunda oturmuşuz, Fenerbahçe ise 22 hafta liderlik koltuğunda oturup sonunda şampiyonluğu bize kaptırmış.

Geri
Üst Alt