Okan Buruk: "Bu yıl herhalde aleyhine en çok penaltı verilen takım bizizdir"

Mehmet Mehmetoglu

Süper Moderatör
Yönetici
Süper Moderatör
1731267803252.png

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig’deki Samsunspor galibiyetimizin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Hocamızın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Üç gün bile dolmadan yeni bir maça çıktık. Bugün maçımız 16.00’ya koyulmuştu. Maç planlama bu zamana kadar yaptığı her şeyde Galatasaray en kısa zamanda oynasın diye hareket ediyor. AZ Alkmaar’a karşı deplasmanda perşembe günü oyuyoruz. Öteki hafta maç olmamasına rağmen yeniden pazar gününe maç koydular. Bu sene maç planlamadan mutlu değiliz. Maç 16.00’daydı. Neden biz 19.00’da oynamıyoruz? Onu da anlamıyorum. O zaman herkes 19.00’da oynasın. Bu anlamda şikayetimiz var. Onu dile getirerek başlayayım."

"Oyuna iyi başladık. Motivasyonumuz ve konsantrasyonumuz iyiydi. Golle başladık. İyi bir takıma karşı oynadık. Ligin başarılı bir takımı. Onlar bize göre daha dinlenerek ve motive olarak maça hazırlandı. Kazanarak moralli şekilde geldiler. Maçın genelinde daha üstün olan, gole yakın olan taraf bizdik. Öne geçtiğimiz dakikalar oldu. Penaltılar için bir şey demeyeceğim. Tabii ki değerlendirilecektir. Bu sene 6. kez aleyhimize penaltı veriliyor. Bunların çoğu yanlıştı zaten. Bugün de hangisi yanlı, hangisi doğru tam olarak göremedik. Karar veremedik; ama penaltı kararlarının biraz ağır olduğunu düşünüyorum. Hakemin ve VAR odasının takdiri. Bir şey demeyeceğim ama sezon başladığından beri bize verilen sadece bir penaltı var. Bu kadar hücum oynayan ve ceza sahasında oynayan bir takıma karşı bir penaltı attı. Rakipleri 6 penaltı attı. Bu anlamda aleyhimize kolay penaltılar verildiğini söyleyebilirim."

"Kazanmak için gerekli oyunu ortaya koyduk. Pozisyonlara girdik. İyi bir takımız, iyi oyunculara sahibiz. Karakter olarak saha içinde hep galibiyet odaklıyız. Taraftarımızın da desteğiyle iyi bir galibiyet aldık. Samsunspor ligin ikincisiydi ve aramızda üç puan vardı. Bugün 6 puana çıkardık. Bu anlamda da sevinçliyiz. Beşiktaş, Tottenham ve Samsun gibi zorlu üç maçın üçünü de kazanarak geçtik. Bu anlamda sevinçliyim."

"İlk yarı hem üçlü hem dörtlü oynadık. Top rakipteyken üçlü savunduğumuz bir oyunla oynadık. Devamında Jakobs’un tendonda bir ağrısı oldu. Çok önemli bir şey değil. Sahamız biraz sert, iyi değil. O anlamda da zorlanıyoruz. Bu da sakatlıkların artmasına neden oluyor. Onu oyundan çıkararak Nelsson’u aldık. Barış ve Yunus’u kanat beki olarak kullandık. Daha sonra Roland Sallai’yi kanat beki yaparak bir tarafa Barış’ı aldık. Yunus’u daha önde kullandık. Birçok diziliş yaptık. Hakim Ziyech ile birlikte Batshuayi’nin girmesiyle 3-4-1-2 gibi bitirdik. Genel olarak iyi işler çıkardık. Bu yoğun fikstürde oyun olarak ve pozisyon olarak da iyi işler yaptık. Çok fazla gol attık ve pozisyona girdik. Bu yoğun tempo içinde iyi işler çıkardık. Oyuncularıma bu anlamda teşekkür ediyorum."

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Tottenham maçında sakatlanan Mauro Icardi'nin kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu belirten Okan Buruk, şunları kaydetti:

"Icardi'nin sakatlığı bizi üzdü. Oyunculuğunun yanında karakter olarak da sahada bizim için çok güçlü bir figürdü. Bugün tribündeydi. Taraftarımız ve takım arkadaşları ona sevgisini gösterdi. Saha içinde de böyle bir oyuncuyu aradık. Bazen oyuncular sahada olmadığında değeri daha fazla anlaşılır. Özellikle Tottenham maçıyla Osimhen-Icardi ikilisinin çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Bugün saha içindeki eksikliğini hissettik. Bizim için önemli bir futbolcu. İnşallah önümüzdeki sezon güçlü bir şekilde döner."

ICARDI'NİN DÖNÜŞ TARİHİNİ AÇIKLADI

Buruk, Icardi'nin sahalara dönüş zamanıyla ilgili soru üzerine, "En doğrusu onun en sağlıklı şekilde sahaya dönmesi. Kolay değil. Zor ve uzun süren bir sakatlık. Eskiden 5-6 ayda dönenler oluyordu ama şu anda 6-8 ay arasına uzadı. Bu sakatlıkların nüksettiği için süre uzadı. Dönüşü, bir sonraki sezonun hazırlık kampı gibi gözüküyor. O hep yanımızda olacak, desteğini hep hissedeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Soru: "Beğenmeyenler Manchester City ya da Real Madrid tutsun dediniz, şu an ne düşünüyorsunuz?"

Okan Buruk: "Ben onu kendi taraftarımıza değil, soruyu soran arkadaşıma söylemiştim. 2 senede 4 maç kaybetmiştik, 18 maç kaybetmiş gibi onları saymıştı. Provokatif olarak algılamıştım o soruyu. Cevabım o arkadaşaydı. Bazen provokatif sorular da güzeldir. Hep aynı sorular hep aynı cevap sıkıcı olabilir. Bu işin bir parçası da iletişim. Bazen sakin kalmamız gerekirken aceleci cevaplarımız olabiliyor. Herkese tavsiyem Galatasaray'ı tutmaları, Manchester City son 4 maçını kaybetti."

Tuhaf bir sakatlık. Hopluyor zıplıyor ama hocada bu sene için yok diyor

Milli takıma göndermeyin tam iyileşsin
Geçen milli arada göndermek istemedik ama son maç 90 dakika oynadığı için sakatlığı yok deyip çağırmışlar ve mecbur göndermek zorunda kalmıştık. Bu sefer 45'te sakatlıktan çıktı deyip yine göndermek istemeyeceğiz bence bakalım bu sefer de zorluk çıkartacaklar mı?

Milli Takım'da 2Maç'ta da oynar büyük ihtimalle.İyi oyuncu ama sırf bu olaydan dolayı başka 1 oyuncu alma hakkımız varsa alalım bence..

devre arası boey'in keşfedilmemiş hali tipi bir sol bek almalı. jakobs iyi topçu ama devamlılığı yok.

fatih hocan gelmeyecek
okan hocayı hiç tebrik ettin mi
Beşiktaş Maç'ı öncesine kadar hep destekledim.Önceki mesajlarda orda duruyo.Sparta Prag Maç'ında bile suçu yönetime attım Boey'i satıp yerine oyuncu almadılar diye.Beşiktaş Maç'ına hâla sinirliyim.O kadro öyle Fark yiyecek 1 kadro değildi.Ki Oyun ve kondisyon anlamında rakip iyiken Skor 2-0 olunca o tarz risk alınması saçmaydı ve normal değildi..

Beşiktaş Maç'ı öncesine kadar hep destekledim.Önceki mesajlarda orda duruyo.Sparta Prag Maç'ında bile suçu yönetime attım Boey'i satıp yerine oyuncu almadılar diye.Beşiktaş Maç'ına hâla sinirliyim.O kadro öyle Fark yiyecek 1 kadro değildi.Ki Oyun ve kondisyon anlamında rakip iyiken Skor 2-0 olunca o tarz risk alınması saçmaydı ve normal değildi..
e yani 1 maç sonuçta
6 yiyen hocana laf olmaz ama değil mi

neyse üzülmeye devam et
gs şampiyon olduğunda da mümkünse kutlama

hocaya kızıyorum ama kızdıgım tek nokta sahayı okumadaki eksikligi fakat şu da gerçek 2 yıl bizi şampiyon yapan ve böylesine iyi güclü bir kadronun
rezil oglu rezil bir yönetime denk gelmesi hem hocanın hem camianın şanssızlıgı

güclü yönetim güclü hoca takım eşleşmesi olmasını cok isterdim

keşke biraz yönetimi taraftarın önüne atmayı denese

Okan Buruk benim için ilk günden beri müthiş işler çıkarıyor ama bazı Terimsporlu arkadaşların hevesini kursağında bıraktığında daha bir seviyorum. Galatasaray tarihinin en iyi futbolunu oynatıyor. Allah seni başımızdan eksik etmesin hocam. Yerli Guardiolam benim
20241111_002956.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt