- 16 Haziran 2010
- 208.740
- 162.430
- 6.838
Okan Buruk: "Çok iyi şeyler yapmadan çok fazla pozisyona girdik. Bir Avrupa maçında girebileceğiniz pozisyonlara girdik. Net pozisyonlar kaçırdık. Ajax takımı 5.30 gol beklentisi vermişti rakiplere, biz bugün 2.70'e ulaştık. Bu kadar fazla pozisyona girip gol atamıyorsanız ve saçma goller yiyorsanız bu tür maçları kaybedersiniz."
Okan Buruk: "Avrupa Ligi'nin en çok pozisyon üreten en fazla gol atan takımıyız ama genel olarak çok fazla gol yedik. Buradan ilk 8'e girememe nedenimiz yediğimiz goller."
Okan Buruk: "İyi kadroya sahibiyiz, iyi oyunculara sahibiz. Üç oyuncumuz katılacak Avrupa listemize. Bugün üç tane de cezalı oyuncu verdik sonraki maç için. Onu da düşünerek, eksiklerimizi de düşünerek transferin son günlerde takviyeleri yapacağız."
Morata ismi konuşuluyor?
Okan Buruk: "Hücuma bir oyuncu düşünüyoruz, evet. Tottenham maçında Icardi ve Osimhenli oyunun tadı damağımızda kalmıştı. Üçlü dizilişte, iki forvetle daha dominant olduğumuzu düşünüyorum. Icardi'nin sakatlığı sonrası bundan sonra da o iki sistemi oynamaya çalışacağız. Yapacağımız transferler önemli."
Okan Buruk: "Ana sorunumuz; yediğimiz goller. Maçları kazanmasını bilmedik. Aslında elimize çok fazla şekilde 8'e girmeye yönelik maçlar geldi, Kiev maçı da aynı şekilde 3-1 olduktan sonra kalemize gelen iki gol de gol oldu. Ama oyun olarak hep üstün olduk."
Okan Buruk: "Avrupa Ligi'nde en kötü şey 3 yeni oyuncu yazabilmek. Bu bana kural olarak hiç mantıklı gelmiyor, saçma geliyor. Bu kuralı doğru bulmuyorum. Daha fazla oyuncu eklemek istiyorum."
Okan Buruk: "Transfer döneminin bitmesine az kaldı. Ancak transfer yapacağız. Burada taraftarımız hiç merak etmesin; bu zamana kadar onlar için en iyisini hep yaptık, yine yapacağız. Onların isteklerine zaten saygı duyuyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda gerekli transferler ve takviyeler takıma yapılacak."
Okan Buruk: "Eren Elmalı ile son haftalarda net bir şeyimiz yok "
Soru: "İlk 4 maçın sonunda puan tablosunda çok farklı bir yerde olan Galatasaray vardı. Son 4 maçı ayırmak gerekiyor. Sizin buradaki değerlendirmenizi merak ediyorum. Biz burada Galatasaray'ın bu durumda ilk 4 ve son 4 olarak mı ayırmalıyız, yoksa bu son 4 maçın her birinin farklı bir hikayesi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hani genel bir form düşüklüğü mü yoksa maç maç mı bakmalıyız? Bunu sormak istiyorum."
Okan Buruk: "Evet, yani aslında ana sorunumuz bu maçta olduğu gibi pozisyonlara girip atamadığımız goller. Belki Avrupa liginde en çok gol atan takımıyız, hala bugün öyle mi bilmiyorum. Maçtan önce öyleydi, en çok pozisyona giren ve en çok gol beklentisi üreten takımız.
Ama bunun yanında çok fazla gol yedik. Bence ana sorunumuz yediğimiz gollerdi ve maçları kazanmasını bilmedik.
Aslında elimizde çok fazla şekilde ilk 8 içerisinde olma şansı vardı, puan durumu olarak.
Kiev maçı da bu şekildeydi; 3-1 kaldıktan sonra iki tane kalemize gelen top ikisinde gol oldu. O yüzden bu kadar çok gol yerken, daha az attığımızda hep kazandık. Ama daha sonra atamadığımızda da bugünkü gibi kaybettik. Ana sorunumuz bu oldu aslında ama oyun olarak hep üstün olduk bütün maçlarda, bu oyun üstünlüğünü ele geçirdik.
Yani Tottenham maçında da, bugünkü maça baktığımızda büyük bölümde oyun üstünlüğü bizdeydi. Kendi istediklerimizi yaptık ama bunu sonuca yansıtamadık.
Bunu sonuca yansıtmak aslında bir yetenek. Bunu daha iyi yapmamız gerekiyor bundan sonraki turlarda ve özellikle ülkemizde oynayacağımız lig maçlarında da bunu yapmamız gerekiyor."
Soru: "Onlara karşı çok iyi sonuçlar almadınız ama tekrar Hollanda takımlarıyla eşleşmek ister misiniz?"
Okan Buruk: "Bence şu anki formatın kötü yanlarından biri, aslında çok hesaplanmayan yanlarından biri; Türk takımlarının Hollanda takımlarına karşı bütün maçları deplasmanda oynaması.
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş; bütün takımlar aslında Hollanda ile burada sıralamada çekiştiğimiz, belki de bizim üstümüzdeki ülkelerden biri. Ama bu formatın belki de yanlış yanı, bütün maçları Hollanda takımlarına karşı deplasmanda oynamış olmamız.
Onlar hiç bizim ülkemize gelip oynamadı. Tabii ki eşleşmelerde iki maç olacak, hem Türkiye'de oynanacak hem de burada oynanacak. Bunlar da daha adil bir çekişme olacak o zaman. Hollanda ve Türk takımlarını bu anlamda karşılaştırabiliriz."