Okan Buruk: "En iyi oyuncular, en basit oynayan oyunculardır"

Okan Buruk: "Bu arada oynayan sol beklerimden de memnunum (Gülerek). Onu da söyleyeyim, hepsi iyi oynadılar."

Mal olm bunlar basın böyle zekadan yoksun heriflerle dolu. Turalp ligde süre alacak mı diye soru soruyor.

Okan Buruk: "Hakim Ziyech 3-4 hafta içinde dönebilecek.

Yazıldığı gibi iki, iki buçuk aylık süreçler yok bunun bilgisini vereyim."

Kerem her topu aldığında büyü yapmaya çalışıyor Okan hocam
Kerem kendisini Ribery veya Sneijder sanıyor galiba ama hocanın bu duruma bakış açısını çözemedim henüz. Adam tercihlerini düzelteceği yerde daha da saçmalamaya başladı. Sezon planlamasında Kerem' i 10 numaraya yazdığı için hocadan da kuşkulanıyorum ister istemez...

Kerem kendisini Ribery veya Sneijder sanıyor galiba ama hocanın bu duruma bakış açısını çözemedim henüz. Adam tercihlerini düzelteceği yerde daha da saçmalamaya başladı. Sezon planlamasında Kerem' i 10 numaraya yazdığı için hocadan da kuşkulanıyorum ister istemez...
Kerem 10 değil 2. forvet oynuyor. Ne zaman orta sahaya gelip Mertens gibi top dağıttığını gördünüz Kerem'in.

O bölgede çevik ve hızlı oyuncuları seviyor Okan Buruk. Hem önde pres hem de 2. golcü olarak hızlı reaksiyon verebildiği için oynatmaya da devam edecek. Kerem savunma arkası koşuları yapabilen bir oyuncu. O yüzden rakip kapanmadığı sürece orada oynar. Manu maçındaki 3. gol gibi bir sürü golü var kariyerinde.

Ndombeleyi oynatma artık lütfen gözlerimiz kanıyor. Eyüp torreira götürür orayı ndombele nin hiç bir faydası yok arkadaş yooook

Kerem 10 değil 2. forvet oynuyor. Ne zaman orta sahaya gelip Mertens gibi top dağıttığını gördünüz Kerem'in.

O bölgede çevik ve hızlı oyuncuları seviyor Okan Buruk. Hem önde pres hem de 2. golcü olarak hızlı reaksiyon verebildiği için oynatmaya da devam edecek. Kerem savunma arkası koşuları yapabilen bir oyuncu. O yüzden rakip kapanmadığı sürece orada oynar. Manu maçındaki 3. gol gibi bir sürü golü var kariyerinde.
Öncelikle forumda Futbol bilgisine, görüşlerine ve üslubuna itibar ettiğim sayılı kişilerden biri olduğunu belirteyim...O yüzden, ikidir takıldığın ve fakat geçen defa üşendiğimden cevap veremediğim bu konuya dair düşüncelerimi ifade etmeye çalışayım...

İkinci forvet dediğin iki tipe ayrılır;

1. Alex de Souza gibi direkt 10 numara oynayabilecek özellikte ikinci forvet...Bunun için olağanüstü hücum ve organizasyon becerilerine sahip bir oyuncu olması gerekir. Böyle yetenekli adamdan azami verim almak için de başta orta saha oyuncuları olmak üzere, takımın geri kalanı 'pis işleri' rahatlıkla halledebilecek evsafta olmalıdır. Zor bulunan oyuncu tipidir; yerlilerden tek aklıma gelen Fatih Tekke' dir ki orijini 10 numaradır zaten, ihtiyaçtan dolayı santrfor oynamıştır; kendi ifadesidir. Tolga Seyhan öküzü ayağını parçalamasa muhteşem bir kariyer yapabilirdi; Şükür' ün partneri olmasını hep hayal etmişimdir...

2. Enerjik, hızlı, gezgin ikinci forvet tipi. TR den örnek vermek gerekirse Arif Erdem olabilir. Kerem bu kategoriye girebilir, doğrudur...Ancak bu tip biriyle çift forvet oynayabilmenin olmazsa olmaz şartı; rakip mevkidaşlarına her maç üstünlük kurabilecek, en azından üstünlüğü vermeyecek, 'canavar' bir orta saha hattına sahip olmaktır. Hem top rakipteyken sağlam presle kısa sürede geri kazanacak, hem de hızlı ve efektif pas yapabilecek bir hat yani. Bizim mevcut kadro bu bakımdan net yetersiz; bir Torreira yetmiyor, yetmez. Ayrıca forvet ikilisi de top rakipteyken takım savunmasına yüksek enerjileriyle katkıda bulunabilmeliler. Şükür-Erdem buna uygundu; İcardi-Aktürkoğlu totalde değiller...

Hocayı BJK deplasmanı gibi birkaç istisnai maç dışında net eleştirdiğim tek nokta burasıdır hatırladığım kadarıyla. Kerem' in 10 numara olarak, Mertens' in işlevini görebileceğini var saydı diye tahmin ediyorum ama özellikleri itibariyle ister istemez 4-4-2 ye döndürmüş oluyor dizilişi. Yahut hoca bile isteye 4-4-2 tasarladıysa da bunu hata olarak görüyorum. Adının ne konduğunun bir önemi yok; sonuç aynı yere varıyor. En başından beri 'olmayacak dua' tabirini söyleyegelmişimdir...

Okan Hoca elbette Futbolu hepimizden çok çok daha iyi biliyordur ama benim de bir görüşüm var ve belki bu defa o hatalı, ben haklıyımdır?!..Böyle düşünmeyeceksek forumda ne işimiz var? Sadece kulüp profesyonellerine tapınma ayinleri tertiplemek için toplanalım belli aralıklarla!..

Ayrıca çok sevdiğim ve başarısına sevinip, başarısızlığına üzüldüğüm Kerem' in başlığında yazdığım son mesajı tekrar edip uzatmak istemiyorum. Maç başına 70 kez topla buluşup, 30 unu kaybetmeye devam ettikçe diye başlıyordu...Böyle devam ederse -mevkiden bağımsız bu takımda oynayamaz, oynamamalı...

(Bir ekleme: 4-4-2 diyip de Elmander' den bahsetmemek olmazdı. Sonradan aklıma geldi. Uğur Meleke tabiriyle ''Takımı 4-5-2 oynatıyor'' idi. Öylesi bir daha zor bulunur, takımın da ona göre kurgulanması gerekir. Burada keseyim çok uzadı...)

Son düzenleme:
Halil varkene teteye daha basit oynasa demek? Ne yaman celiski

Tedaviye yanıt veren hasta; Tete

Niye Halil yerine Tete'ye söyledi sebebi bu.

hocam senede bir maç oynayacak diye halil ve türevlerini yolla gözünü seveyim ya. şu takıma üstüne basa basa başlıkta da dediğin gibi basit oynayacak adamlar lazım. en büyük sorunsalımız çizgiye inememek bana kalırsa, çizgiye koşu var, sağ tarafta oynayan topu soluna çekiyor, soldaki oynayan sağına. bu kadar zor olmamalı şu basiti oynamak. gol atacağım diye pas atmayan karaktersizlere hiç girmiyorum. geçen sene niyhe şampiyon oldu bu takım? basiti oynuyorduk. icardi dahil attırmaya oynuyordu. bu sene o yok.
valla yeterince net değilsin bence bu konuda. eşşeğe anlatır gibi bu salaklara basit oynamayı öğretemezsen sene sonunu zor görürüz. bu kupa maçı vs farketmez. karşısındaki takımda da 11 kişi oynuyor. küçümsemeyecekler rakiplerini. halil gibi her topu yiyen adam 90dk kaldı ya. bunu nası izah edeceksin şu açıklamanın üstüne?? anasını belledi oyunun ya. bu tarz kupa maçları oyununu yedeklerle birlikte yedirebilme onları 11 e hazırlayabilme maçın olmalıyken bize oyun oynatmayan adamı çıkarmadın ya. ayıp. 17 yasındaki geleceği olan cocuklara ayıp.

Bizim takımın bence en büyük sorunu organize bir atak planımızın olmaması yada varsa da islememesi.Kanat beklerimiz çizgiye inmiyor inemiyor ne zaman çizgiye İnsek tehlike yaratıyoruz gol atıyoruz burada kanat oyuncularının acik olanlardan bahsediyorum etkisi büyük fener eğer şuan şampiyonluk yarışında ise tadic ferdi ikilisi sayesinde .
Zamanında mariano feguli belhanda üçgeni nasıl işliyor ise şuan fener de tadic ferdi irfancan ile işliyor o tarafı.
Bizim de acil şekilde kanatları kullanıp orta sahalardan birini rakip ceza sahasına sokmamiz gerek

Geri
Üst Alt