- 18 Mayıs 2011
- 53.360
- 57.304
- 4.613
Okan Buruk: "Hoca olarak çok mutluyum. Gelen oyuncular, yönetim, taraftar. Sinerjiyi yakaladığımızı düşünüyorum. Yaşayacaklarımızı hayal edince, burada olmaktan çok mutluyum."
Okan Buruk: "Heyecanını, isteğini ve ruhunu ortaya koyan bir takım ortaya çıktı. Kulüpteki herkes çok yoğun çalıştı. Ben 4 gündür tesislerden çıkmadım ancak yoğun çalışmalarımız istediğimiz gibi gitti. Güzel bir sinerji yakaladık."
Okan Buruk: "Bu kadar ayrılık yaşanmasını ben de beklemiyordum. Mostafa Mohamed tekrar değerini bulsun istedik. Aynı şekilde Morutan, Cicaldau..."
Okan Buruk: "Basın mensuplarının ve sosyal medyanın hakkını vermek gerekiyor. Bazı transfer haberlerini sosyal medyada yayın yapan arkadaşlardan öğreniyorduk."
Okan Buruk: "Ömer Bayram, Taylan ve Oğulcan ayrıldı. Emre Kılınç ve Emre Akbaba gelip oynamak istedikleri için biz ayrılmak istiyoruz dediler. Ben kalıp forma savaşı vermelerini istedim ancak onların ayrılmak konusunda ısrarlı bir tavrı oldu."
Okan Buruk: "Biz her oyuncuyu buraya getirmeden önce karakter analizi yapıyoruz. Hem Mauro Icardi için, hem de Juan Mata için iyi şeyler duyduk. Onlara sorduğum ilk soru fiziksel olarak ne durumda olduklarıydı."
Okan Buruk: "Juan Mata uzun süre takımsızdı, bireysel çalıştı. Onun biraz süreye ihtiyacı var. Icardi sezon başı takımla kamp yaptı, sonra takımdan ayrı çalıştı. Son 1 haftada da transfer süreci yaşadı."
Okan Buruk: "Santrafor bizim için çok önemli. Şampiyon olmak isteyen takımlarda özellikle Galatasaray'da en az 3 net santrafor olmalı."
Okan Buruk: "Yusuf Demir gibi çok önemli ismi kadromuza kattık. Hücum oyuncularımız bize çok büyük kolaylık sağlayacak. Milot da bizim için çok iyi oldu, ön bölgenin her yerinde oynayabilen bir futbolcu."
Okan Buruk: "Stoper konusunda da niyetimiz vardı. Orda da Mathias Ross'u tercih ettik. Transfer konusunda ufak tefek yanılmalar olabiliyor. Kısa vadede çok şey bekliyoruz bu isimlerden. Oyunculara da sabır göstermek gerekiyor. Hoca da hata yapabiliyor."
Okan Buruk: "Transfer ettiğimiz oyuncuların hepsinden katkı alacağımıza inanıyorum. Futbolcularımız için biraz sabır gösterilmeli. Her oyuncu hata yapabilir, iç saha maçlarında bilhassa taraftarlarımızın sabırlı olmasını istiyorum."
Okan Buruk: "Çok kısa oyuncular transfer ettik. Kalite olarak 2000'li yılları hatırlatan transferler yaptık. Boy ortalaması, oyun tarzı olsun... Top ayağında olmadığında kazanmayı arzulayan takımı taraftarlar kadar ben de çok istiyorum."
Okan Buruk: "Bu sene biraz boy ortalamamız kısa oldu. Başkanımız Dursun Özbek, Erden Timur bey ve ben, bazen birbirimize 'Kendi boy ortalamamıza göre transfer yaptık' diyerek takılıyoruz."
Okan Buruk: "Puan kaybına tahammülümüz yok. Bir an önce kadroyu oturtmaya çalışacağız. Bizim için en büyük zorluk 3 Türk kuralı."
Okan Buruk: "Örneğin, Yusuf Demir yabancı statüsünde. Bir yandan bakınca her şeyi Türk olan bir oyuncu ama burada neden yabancı olarak oynuyor bunu anlamak zor. Bence bunun da değişmesi gerekiyor."
Okan Buruk: "Kural sebebiyle birçok şeyi denemek zorunda kalacağız. Hepsinde baştan hesaplamak gerekiyor. Orada da bazen hiç beklemediğin oyuncuyu bile sahaya koyamayabiliyorsun."
Okan Buruk: "Hoca hata yapıyor, oyuncular hata yapıyor. Hakemler de hata yapacak. Ancak hata yapılıyorsa da tek tarafa yapılmamalı. Bu biraz farklı anlaşılıyor."
Okan Buruk: "VAR sistemi düzgün kullanılamıyorsa sorun VAR koltuğunda oturanlardır. Hakem hatası oluyorsa her takıma olması lazım. 1-2 takıma hata yapılıyorsa orada kötü niyet vardır."
Okan Buruk: "Forma adaleti çok önemli. Şimdi biraz daha kadro kalitesi yükseldi. Bazen antrenmandaki çift kalede bile 7-8 oyuncu dışarıda kalacak. Gol yememek için oynamıyoruz, gol atmak için oynuyoruz. Ana felsefemiz bu."
Okan Buruk'tan genç oyunculara tavsiye:
Okan Buruk: "Birçok oyuncu altyapıdan bizimle birlikte. Hamza, Mete ve kalecilerimiz bizimle antrenman yapıyorlar. Antrenman sayımız normale göre yüksek ama ben bu oyuncuların bizimle beraber antrenman yapmasını istiyorum."
Okan Buruk: "Büyük oyuncular aldık, genç oyuncularımız onlarla birlikte olmalı. Oyuncunun yaşı yoktur, tecrübesi ve fiziksel olarak ne durumda olduğu vardır. Örnek oyuncuları buraya getiriyorsak, bizim genç oyuncularımıza örnek oluyorlar."
Okan Buruk: "Hoca her zaman saha içinde lider oyuncu arar. 45-50 bin kişi içinde sesinizi duyuramazsınız. Saha içinde de hocalarınız olması çok önemli. Son maçta Mertens'in yaptıkları çok önemliydi. Hata yaptığı arkadaşını tribünlere alkışlattı. Bunlar çok önemli şeyler."
Okan Buruk: "Önemli olan oynamayan oyuncuları mutlu etmek. Oynayan oyuncu zaten mutlu oluyor. Şunu da düşünüyorsunuz, mutsuz olmasa o da kötü. Oynamadığından rahatsız olması gerekiyor. Özellikle oynamayan oyuncuları hazır tutmak bundan sonra daha önemli."
Okan Buruk: "Şimdiden bir sonraki yılların programı yapılıyor. Galatasaray'ın geleceğini şimdiden oluşturmak gerekiyor. Çok genç oyuncumuz var kadromuzda. 4-5 tane yaşlı oyuncumuz var ama 10-12 tane çok genç oyuncumuz var."
Okan Buruk: "Oyun felsefesi olarak Mertens ve Torreira'yı 2000 dönemindeki oyunumuza benzetiyorum."
Okan Buruk: "Cumhuriyet'in 100. yılında tek hedefimiz 23. şampiyonluğumuz."
Okan Buruk: "Sonuçlara göre hem hocayı hem yönetimi yıpratmak isteyenler olacak. Hem içerden, hem dışardan... Galatasaray'ın başarısı için birlik olmalıyız. Herkes fikrini söylesin ama sosyal medyada gerçek hesaplarından söylerlerse daha iyi olur."