GSC Haber Okan Buruk: "Gabriel Sara bugün takımla birlikte olacak"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1000145631.webp

Okan Buruk: "Bugün, dünyanın en büyük taraftar grubu olan ultrAslan'ın kuruluş yıl dönümü. Bizi dünyanın her yerinde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum."

Okan Buruk: "Formda bir takıma karşı oynayacağız. Özellikle Sörloth'un formu yüksek. Haaland performansının da üstüne çıktığı dönemde."

Okan Buruk: "Gabriel Sara bugün takımla birlikte olacak."

Okan Buruk: "Osimhen döndü, bize olumlu yansıdı. Jakobs bu gece ya da yarın sabah İstanbul'da olacak."

Okan Buruk: "Çok motive olmamız gerekiyor. Çok dinamik, çok mücadeleci bir takım. Birbirine çok benzeyen iki takımız ama bize göre daha dinamik bir takım. Bu dinamikliği öndeki oyuncularımızla fırsata çevirmeliyiz. Rakibimizin, son maçlarda yüksek şiddetli pres yapan ve ön alan baskılarını, adam adama baskılarını çok iyi uyguluyorlar. Avantajlarını, dezavantajlarını kullanmak için plan yapacağız. Bireysel yetenek, kalite ve özellikle hücum oyuncularının bireysel yetenekleri, orta saha oyuncuları için de geçerli, öndeki oyuncuların yeteneklerini sergileyecekleri oyunda... Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol yediler. Atletico Madrid, maç başına 2 gol yedi, çok yüksek. Duran toplardan çok gol yediler. Kaliteli takımlar, Atletico Madrid'e gol atabiliyor durumunu gösteriyor bu. Biz neler yapabileceğimiz üzerinde durduk. Yarın her şeyin dışında bireysel yetenek ve kalite çok öne çıkacak."

Okan Buruk: "Rakibimiz 3 gün sonra bir maça çıkacak. Bazı oyuncularını dinlendirdi ama fiziksel olarak çok dinamik. La Liga'nın 115 km ortalamasıyla en çok koşan takımı. Türkiye Ligi'nde ise topun oyunda kalma süresi çok düşük. Hakemlerin ve rakiplerin çok durduğu, arada çok büyük fark var. Liverpool maçında konsantrasyonu ve maçı doğru yönetmeyi gösterdik. Bu maçta da doğru yönetmeliyiz, rakibimize cevap vermeliyiz."

Okan Buruk: "İlerde insanlar baktığında 'Galatasaray bir Atletico Madrid maçı oynamıştı' dedirtmek için bence bizim için büyük bir şans. Takım olarak en iyisini yapacağız. Karşımızda çok önemli bir takım ve çok önemli bir teknik direktör var."

Okan Buruk: "Wilfried Singo, bu maçta bizimle olmayacak."

Okan Buruk: "Singo'nun durumunu Yener hoca açıklayacak. Dünyada ilk sakatlanan oyuncu Singo değil. Her takımda sakatlıklar oluyor. Önemli olan doğru döndürebilmek. O da çok istiyor, çok profesyonel oyuncu. En kısa zamanda dönecek ve bir daha da sakatlık olmayacak diye düşünüyorum."

Okan Buruk: "Osimhen dün idmana çıktı. İsteğini ve konsantrasyonunu gösterdi. Güzel de bir antrenman oldu. Jakobs da yarın kadroda olacak. Sara bugün antrenmana çıkacak, kendisini deneyecek, planımız onu da kadroya almak."

"SAHA DIŞINDA NELER OLUYOR BAKMAK GEREK!"

Okan Buruk: "Benim 4. senem burada teknik direktör olarak, hem futbolcu hem öncesinde taraftar olarak hep Galatasaray'ın başarılarını gördük. 30-35 yıla baktığınızda Galatasaray çok başarılı. 3 senedir şampiyonuz. Beklentiler hep yüzdek bizden, biz de buna cevap vermek istiyoruz. Doğrular yanlışlar var. Bu benim için de geçerli. Galatasaraylı futbolcuların, teknik heyetinin, yönetiminin her şeyi verdiğinden emin olsun taraftar. Onların başını hiç yere eğdirmedik. Bunun için yine çabalayacağız. Bu dönem, daha çok birlikte olmamız gereken bir dönem. Galatasaray, son 3 yılın şampiyonu olarak bu sene şampiyon olmasın diye saha içinde mücadele var ama saha dışındaki mücadeleye de gözleri açıp bakmamız gerekiyor. Neler olup neler bitiyor saha dışında, bakmak gerekiyor. Galatasaray başarısına odaklanmalıyız biz. Transfere çok odaklandık, saha içindeki konsantrasyonu kaybettik. Transfer tabii ki olacak ama yarın motivasyonu yüksek tutalım. Oyunculara destek olalım. Maçın başı kötü oynayabilir, sonra iyi oynayabilirsiniz. Galatasaray taraftarı, her zaman oyuncularının moralini yükseltmiştir. Onların performansıyla bizim performansımızı yukarı çekmek. Yarın nasıl bir kulüp olduğumuzu gösterme günü."

Soru: “Hep hedeftesiniz. Hep siz gündemdesiniz. Psikolojik olarak nasıl hissediyorsunuz?"

Okan Buruk: "Bu sorunun yeri değil. Futbola odaklanalım. Zaten Galatasaray'ın teknik direktörüyseniz psikolojik olarak bu güçte olmalısınız. Bu güçteyim. Oyuncularıma güveniyorum. En başta, her şeyin sorumlusu benim. Bir eleştiri olacaksa bana olmalı, oyuncularımdansa benim eleştirilmem beni mutlu eder."

1000145632.webp

Lucas Torreira: "Biliyoruz ki takımımız tam olduğunda çok güçlüyüz, bunu Liverpool maçında gösterdik. Yarın yine hep beraber olacağız. Zorlandığımız bir dönemdeyiz belki ama beraber mücadele etmeliyiz. Galatasaray'ın iyiliği için hareket etmeliyiz."

Lucas Torreira: "Sakin olmalıyız, her zamankinden daha da birlikte olmalıyız. Taraftarımızla birlikte çok önemli bir takım olduğumuzu da biliyoruz. Son şampiyonuz, Türkiye Kupası'nın son şampiyonuyuz. Bunları unutmamamız gerekiyor. Ligde lider devam ediyoruz. Yarın da önemli maçımız var. İlk hedefimiz ilk 24'de olmak."

Lucas Torreira: "Son zamanlarda geleceğimle ilgili çok konuşuldu ama ben gerçeklerle yönettim kendimi, kalbimden konuştum hep. Geldiğim ilk andan itibaren adanmış şekilde bu formayı giydim. Son zamanlarda babam bazı sağlık problemleri yaşadı. Ben de takıma yeterince konsantre olamadım. Okan Buruk'a, takım arkadaşlarıma ve Türkiye'deki tüm insanlara destekleri için teşekkür ederim. Ailenizden uzak bu tür durumları yönetmek zor. Galatasaray'a konsantre olmak istiyorum, şu anda önemli bir dönemden geçiyoruz. Buradan gitmek istediğimi kendim söylerim zaten. Ben bir şey söylemediğim sürece buradayım. Her zamanki gibi hayatımı sahaya koyacağım her topta. Galatasaray'da olduğum her gün böyle olacak. En önemlisi Galatasaray, hiçbir oyuncu Galatasaray'dan önemli değildir."

Lucas Torreira: "Galatasaray'dan gitmek istemiyorum, Galatasaray'da mutluyum ve bu takıma aşığım. Bir gün ayrılırsam bunu ilk benden öğreneceksiniz."

Hiç sakatlanmadı

Yav bu ne iletişimsizlik. Medya 1,5 ay yok diye haber pompaliyordu

Sara ve singo il sınırlarında olacakmış bu akşam

sara var hemen döndü, singo halen yok te allahim

Bizimle birlikte olacak diyorsa kesin olmaz yarın da doktor çıkar iyileşt ama erken filan der.

Oynatıp yine sakatlayacak, Singo'da ki gibi artık 4 aya anca döner.

Döndü ama nasıl döndü acaba?

yine saha dışı vs konuşuyor, gerek yok ya bunlara

Geri
Üst Alt