GSC Haber Okan Buruk: "Genel olarak iyi değildik. Oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor"

Okan Buruk: "Maça iyi başlamadık. İlk bölümde iyi bir form ortaya koyamadık. Devre arasında takımla bunu paylaştım. İkinci yarı rakip alana daha yakın oynamaya başladık. İlk yarıda kaleden çok uzak oynamamız, iç koridor koşularını yapmayışımız bizi bozdu. İkinci yarı hatalarımızı düzeltmeye ve değişmeye çalıştık. Günay'ın kurtarışı çok kritikti. Rakip 10 kişiyken onlara gol pozisyonu verdik. Kendi oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Daha konsantre oynamamız gerekiyordu. İkinci golü geç bulduk. Karagümrük'ü tebrik etmek gerekiyor. Hem 11'e 11, hem de 10 kişi kaldıklarında çok çok iyi mücadele ettiler. Maçın büyük bir bölümünü hem bireysel hem takım olarak çok iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Tam olarak mutlu musunuz derseniz tabii ki mutluyum ama bu oyunun çok daha üstüne çıkmamız gerekiyor."

Okan Buruk: "Icardi'nin ilk maçında golle buluşması bizi mutlu etti. Icardi'nin sürelerini yavaş yavaş artırmamız gerekiyor. Bu coşkusu, bu heyecanı çok değerli. Osimhen de bugün görev aldı. Oyuncularımızın sürelerine ve formalarına azami dikkat ediyoruz"

- Osimhen, Icardi, Sane üçlüsü birlikte oynayabilir mi?

Okan Buruk: "Adım adım gitmeliyiz. Tüm oyuncuların bir arada oynadığı maçlar da olacak. Bunu da zamanla geliştireceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde de rakibe göre kadro oluşturacağız."

Vallahi şaşırdım. Çok objektif tespitler. Aferin hocam, çok faideli açıklamalar bunlar, sana da benden bi tebrik.

Bravo hocam benim bok gibi takım oynattınnnnn.

Açıklamalar çok güzel, özellikle ŞL'de rakibe göre kadro oluşturacağız demesi güzel ama oyun çok sıkıntılı.

Çok açıklarımız var, çok kendimizi yorduğumuz ve sonuç almak için fazla yıprandığımız bir oyun tarzımız var.

- Galatasaray 10 numara eksikliği hissediyor mu? 10 numaraya oyuncu düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: "Şu anda hedefimiz kaleci ve savunma. 16-17 gün vaktimiz var. Tabii ki oyuncu satmamız da gerekiyor. Her zaman oyuncu almak güzel tabii. Keşke devamlı alsak... Elit oyuncu alacaksanız fiyatlar çok yüksek."

Okan Buruk: Oyuncularımızın da zeminle ilgili serzenişleri oluyor. Bazı oyuncularımızı korumaya çalıştık. Düzeleceğini düşünüyorum. Hava sıcaklıkları çok yüksek.

Hoca iyi hoş konuşuyorsun da geçtiğimiz sezonun son 7-8 haftasındaki şampiyonluk modunu açmış takım gibi takımı görmek istiyorum ben sezonun tamamında demiyim ama genelinde özellikle CL'de. Son 3 sezonun şampiyonuyuz, oturmuş ve kendine güvenli takım olma avantajımız var, psikolojik avantajımız var. Icardi, Osimhen, Sane gibi dünya yıldızlarımız var. Davinson, Torreira, Barış isminde taş gibi kemik gibi takım oyuncularımız var.

3 sene üst üste şampiyonluktan sonra geldiğimiz şu fiziksel ve psikolojik üstünlüğü hakkıyla değerlendirelim artık. Bunun için de öncelikle CL'de başarılı maçlar çıkarmamız ve sonuç almamız gerekiyor. Bunun içinde öncelikle en az 4 tane transfere ihtiyacımız var. Kaleci, sağ bek, sol stoper ve orta saha.... Lütfen bir önceki sezon şampiyon olmuş olma ve CL'ye katılma avantajımızı heba etmeyelim artık. 5 yediğimiz süper kupa maçı gibi Young Boys maçları gibi Rigas, Malmö, Dinamo Kiev, Az Alkmar maçları gibi kepazelikler yaşamayalım artık.

Bir de TR liginde mevcut oyun anlayışı iş yapabilir ama Avrupa'da daha dengeli bir oyun anlayışına ihtiyacımız var. Ligde oynadığın gibi Avrupa maçı oynamaya kalkarsan hemen cezasını kesiyorlar. Mesela kendi evinde 3-1 öne geçtiğin maçı, hiçbir şey yapamıyorsan kitleye bilmelisin ve maçı öyle bitirebilmelisin (Dinamo Kiev). Tottenham maçı bile neredeyse 3-3 bitiyordu.

1 ay önce gelmedin birader takımın başında 4. yılın!!

güzel konuşmuş. Bizim topçularda ciddiyet sorunu var rakip on kişi kalmasa daha rahat oynardık. Rakip bitti heh dediler en düşük viteste gevşek gevşek takıldılar bir ara 30 dakika filan grbici yere bile yatırmadılar. Kamil kamil top gezdiriyorlar ya da son pasta sıvıyorlar.

Havadan oyna,eren ve sallai tek pas atmasin saneye.Saneyi de ye bitir afiyet olsun

Okan Buruk dan daha iyi Futbol beklemeyin, isterse Ilkay girsin bu takima isterse Messi, oyun olarak verebilecegi bu kadar, sirf bizden daha güclü takimlara karsi hos futbol izleyebiliriz, onlarda daha acik futbol oynadigi icin ama sonuca gidemiyoruz öyle takimlara karsi da. CL de hic bir beklentim yok, ilk 24 girelim kafi cünkü senin TD Okan Buruk. Takim Ferrari hocan Haci Murat seviyesinde.

Geçen sene topu kaldırmayın diyoruz ama ileride Osimhen'i görünce uzun vuruyorlar filan demişti.
Şimdi de Barış'ı görünce uzun vuruyorlar herhalde.
Yoksa hocam örgüyle kaleye gider heppppp.

İndirin şu topu kardeşimmm.

Okan Buruk dan daha iyi Futbol beklemeyin, isterse Ilkay girsin bu takima isterse Messi, oyun olarak verebilecegi bu kadar, sirf bizden daha güclü takimlara karsi hos futbol izleyebiliriz, onlarda daha acik futbol oynadigi icin ama sonuca gidemiyoruz öyle takimlara karsi da. CL de hic bir beklentim yok, ilk 24 girelim kafi cünkü senin TD Okan Buruk. Takim Ferrari hocan Haci Murat seviyesinde.
takımda hem oyuncu kalitesi iyi hemde topçular birbirini seviyor uyumlu şu ortamda Avrupa'da başarının gelmemesi tuhaf olay. Standart Avrupalı takımların oynadığı oyunları birebir kopyalasa zaten ilk 24'e girer bu takım. Maç maç rakip analizi kasacaklar uygun oyun seçecekler bu ya. Napim ben 180 dakika Bayern futbolunu, o bayernden kopenhag depte 1 puan aldı gruptan ikinci çıktı biz yapamadık.

Kötü oyunun farkında olması güzel bir gelişme ama hocam bu dördüncü sezonun artık neyi bekleyeceğiz biz 10 sene sonra mı oturacak oyun şablonu. Valla madara ederler bizi şampiyonlar liginde azıcık çalışalım ya şu setlere, defansif hatalarımıza. Kurgu hep hatalı, azıcık koşan mücadele eden ayağı düzgün her takım bizi harcar bu net görünüyor. Ligi ölçü alıp iyiyiz biz dersek daha çok küskü yeriz Avrupa’da

Hocam güzel konuşmuş. Daha iyi maçlar çıkaracağız elbette.

Geri
Üst Alt