- 16 Haziran 2010
- 199.599
- 151.681
- 6.478
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk:
“Yeni sezona çok hızlı adapte olmamız lazım. Oyuncularımın çoğu, uzun tayil yaptılar. Sadece Sane turmuva geçirdi. Geçen seneye göre çok daha fit geldi oyuncularım. Geçen seneye göre bu sezona daha iyi başladık izlenimi vermenin sebebi de bu. Bu sene daha iyi geçiyor hazırlıklarımız. Programımıza göre her şey yoluna gidiyor. Başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Ekonomik olarak Galatasaray’a çağ atlatıyorlar.”
“Yönetim ekonomik anlamda da Galatasaray’a çok destek oluyor. Taraftarımız da üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.”
“Şampiyonluğu garantiledi ama sezonu son iki maçında kazanmak istemiştik. Bazen Avrupa’da çalışmak istiyor musunuz diye soruyorlar ancak Galatasaray zaten herkesin çalışmak istediği bir kulüp oldu. Avrupa’nın en değerli kulüplerinden biri olma yönünde önemli adımlar atıyoruz. Eskiden oyuncuları ikna etmek için daha fazla çaba sarf ediyordunuz . Oyuncular Türkiye’ye sıcak bakmasa bile Galatasaray’ı duyunca gelirim diyorlar. İlk hedefim uzun yıllar başarılarla birlikte devam etmek.”
“İnsanlar, tribünde ve sokakta sizden başarı bekliyorlar ve gözlerinizin içine bakıyorlar. Bu beklentiyi karşıladığınızda, derin bir “ohh” çekiyorsunuz. Bu çok farklı bir gurur.”
“Çok değerli iki oyuncuyu kaybetmedik aslında. (Muslera-Mertens) Hala ailenin içindeler. Çektikleri videolarla yeni transferlere destek bile verdiler. Muslera yıllarca burada oynadı onun yerine kaleci getirmek zor oluyor. Birinci şansımız Günay gibi bir kalecimizin olması.”
“Biz Osimhen gibi önemli bir transferi bitirdik. Maliyeti tabii ki çok yüksek. Bu hedeflere ulaşmak için bir stratejimiz var. Transfer politikası çok hızlı değişebiliyor. Görüştüğümüz oyuncular tabii ki var ama bir süre bekleyeceğiz.”
"Alisson'un Liverpol'dan ayrılacağını düşünmüyorum. Ederson ayrılır ayrılmaz mı diye bir şey var. Manchester City bir kaleci transfer yaptı. O da (James Trafford) bizim listemizdeydi. Maliyet olarak çok yüksekti. Oradan bir gelişme olur mu? Oynayan oyuncular tabii. Kesin bir şey yok. Beklediğimiz, durumunu öğrenmek istediğimiz kaleciler var. Bekliyoruz. Bir kulübe bağlı olduğu zaman sadece sizin elinizde olmuyor.
“Transferde hep Osimhen’i bekledik ve sonrasını planlarız stratejisi üzerinden ilerledik.”
“Osimhen’e çalışma programını, karar verdikten, Galatasaray’a geleceğim dedikten sonra yani üç hafta önce verdik. Bizim stadımıza gelip bizim atmosferimizi yaşayan oyuncuların Galatasaray’a karşı ekstra bir sevgisi oluyor. Bayern’e karşı ilk 60 dakika muhteşem bir oyun oynamıştık taraftarımızla birlikte. Sane transferinde ve diğer transferlerde bu çok önemli bir etken oldu. Kendisiyle görüntülü konuşma da yaptık”
“Victor giderken kimseyle vedalaşmadı. Herkes “Osimhen’i alma şansları yok” derken Abdullah bey ve başkanımızın vizyonuyla çok önemli bir transfer oldu. Ligi her sene kazanmak istiyoruz çünkü lig şampiyonluğu bir lokomotif sizi gelecek sene Şampiyonlar Ligi’ne taşıyor.”
"Bize karşı oyuncuların Galatasaray'a karşı ekstra ilgisi oluyor. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. FaceTime yaptık Sane ile. Gardi, Abdullah Kavukcu, hep beraber görüşmelerimiz oldu. 2-3 defa Sane'ye 'Onu istediğimizi ve beklediğimizi' söyledim."
"Osimhen transferi artık bitti. Şimdi diğer transferlerde hızlanacağımızı düşünüyorum..."
"Osimhen sevgiyi hissetti. Burada sevgi var. Bizimle çok mutlu. Çok önemli teklifleri reddetti. Galatasaray'ı seçti. Antrenmanlara başlayacak, testini yapacağız, ondan sonra ne durumda olduğunu göreceğiz. Yorgundu bugün, antrenmana da çıkartmadık."
- Osimhen ilk hafta oynayacak mı?
"Çok erken. Maça başlaması için. Belki durumunu görüp kadro içinde değerlendirilebilir. İyi idman çıkarıp belki o maçın kadrosunda olabilir diye düşünüyoruz."
"Avrupa'da bu sene ödenen paralara bakınca Osimhen'i ucuza mı aldık diye düşünüyorum. Evet, çok büyük bir para ama Osimhen'in seviyesinde olmayan oyuncular için bu sene transfer döneminde 65-70-80 milyon euroluk satışlar oldu."
"Nelsson kesin olarak bizimle olmayacak."
"Zaniolo bizimle tekrar başladı. Onu da maçlarla birlikte tekrar görmek istiyoruz. Geri döndü. Bizim oyuncumuz. Kaliteli bir oyuncu. Hücumda rotasyonda önemli katkı verebilecek oyuncu. Yabancı sayısına göre karar vermek gerekecek."
- Beşiktaş'ın Shakhtar'a mağlup oluyor olması
"İlk maça bakınca ümidimiz azdı Beşiktaş maçında. Shakhtar'da Arda hoca olması, bir yandan Beşiktaş'a üzülürken diğer yandan Arda hocanın başarısı sevindiriyor (Gülerek)."
"Her mevkide iki tane iyi oyuncumuzun olması gerekiyor. Bu sene Avrupa'da iyi sonuçlar almak istiyoruz."
“Mauro Icardi, 2-3 haftaya hazır hale gelir.”
“Victor Osimhen yorulduğu an çıkmak istiyor ama Mauro Icardi 90 dakika sahada kalmak istiyor.”
"Mauro Icardi, bir nesli Galatasaraylı yapan bir oyuncu. Futbolu sevdiren bir oyuncu. Onu yükleyerek hazırlayacağız. O tabii ki hemen oynamak istiyor. İlk maçta oynamak istiyor."
- "Hocam taraftar çıldırdı, Avrupa'da yarı final istiyor."
"Ben bir hemen başkanımızı arayayım transferlerle ilgili (Gülerek)."
"Eleştirilere takılmıyorum. Kendime, ekibime ve oyuncularıma çok güveniyorum."
"Osimhen ve Sane'yi aldık. İki takviye daha yaptıktan sonra Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara gidebileceğimizi düşünüyorum."
"Morata'ya teklif var. Görüşmeler var. Morata'dan aslında memnunum. Karakter ve oyuncu olarak. Başkanımız karar verecek. Cuesta ile ilgilenen kulüpler var. Görüşmeler sürüyor."
- "Hayalinizde rövanş almak istediğiniz bir rakip var mı?"
"Galatasaray taraftarlarının aklında Napoli var şu anda (gülerek)"
"Victor Osimhen sonrası önceliğimiz stoper ve kaleci transferi."
"Kim min-Jae'nin ayrılacağını biliyorum ama maliyeti yüksek transfer. Şu anda o maliyetlerde transfer zor. Öyle bir görüşmemiz de olmadı. Maliyeti yüksek."
"Enzo Millot'yu beğeniyorum. Geçen sene de onu takip etmiştik. İlgimiz olmuştu. Beğendiğimiz bir oyuncu. Atletico Madrid'e gidiyor diye haberler çıktı. İyi ve genç bir oyuncu, yetenekli."