- 16 Haziran 2010
- 191.469
- 134.439
- 6.478
Okan Buruk: "İlk yarının bence büyük kısmına 'ah, vah' ettik. Şampiyonlar Ligi'nde savunma ağırlıklı bir takıma karşı bu kadar pozisyon ürettik. Şanssız bir gol yedik. Oyuna girenlerin reaksiyonu iyiydi. Maçın sonunda da attığımız goller reaksiyon anlamında olumluydu."
Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi'nde herkes birbirini yenebilir. 5 maç daha oynayacağız. İlk yarıdaki gibi oynarsak galibiyetler alabiliriz."
Okan Buruk: "Ziyech'i ilk yarı oynattık, ikinci yarıda yoruldu. Zaha oyuna girdikten sonra gol katkısı yaptı, Tete de aynı şekilde. Önemli bir kadroya sahibiz. Zamanla daha iyisini yapacağız."
Okan Buruk: "Oyuncularımız oyundan çıkarken alkışlamalıyız."
Okan Buruk: "Mental olarak düşüş yaşadığımız anda 2 oyuncu değişikliği yapacaktım, tam o anda 2. golü yedik. Zaha'yı ilk defa uzun bir aradan sonra oynattık. Hakim 2. maçına çıktı mesela. %100 hazır olmayan Galatasaray, ilk yarıda ve maçın sonlarında iyi bir oyun oynadı."
Okan Buruk: "2-0'dan gelip 2-2'yi yakalamak ve giren oyuncuların yaptığı etki benim için olumlu. 'Çok mutlu oluyor musunuz?' derseniz, tabii ki çok mutlu olmuyoruz. Kazanarak başlamak istiyordum, taraftar da öyle istiyordu. En azından bir reaksiyon gösterdik, bu da önemliydi."
Oyuncu değişikliklerinde geç kaldınız mı?
Okan Buruk: "İlk 45 dakikayı nasıl buldunuz mesela? Çok iyiydi. 45'de oyuncu değiştirir misiniz, değiştirmezsiniz. 55'de zaten oyuncuları çağırdık, hazırlanırken diğer golü yedik."
Okan Buruk: "Hiç oyuncu değiştirmeden maçı bitiren hocalar da var. 75, 80, 90'larda değiştiriyorlar. Dünya genelinde üst düzey hocalara bakarsak oyuncu değiştirmeden bile maçı bitiriyorlar. Bizde herkes kadro yapıyor, oyuncu değiştiriyor. Hep değişiklik olsun istiyor."
Okan Buruk: "Galatasaray seviyesinde bir takım, geriden çok daha iyi oyun kurmalı. Bugün çok fazla geriye pas yaptık, çok fazla Muslera'ya döndük."
Okan Buruk: "Bu tür maçlarda yenik durumdayken kimi değiştirseniz ıslık ve tepki geliyor. Muhteşem bir taraftar vardı bugün, takımla inanılmaz birleştiler. Bu kadar kişi içerisinde ıslıklar çıkabiliyor ama bu çoğunluk değil, azınlıktı. Bu da olumlu bir şey."