- 16 Haziran 2010
- 208.731
- 162.425
- 6.838
Okan Buruk: "Kocaelispor karşısında oyunu domine ettik, rahat oynadık."
Okan Buruk: "Zor maç. Geçen sene 2 maçta da Kocaelispor'u da yenememiştik, psikolojik olarak bugün de mi kazanamayacağız dedik. Kaleci kurtarışları, sayılmayan gol, pozisyonlar... Çok fazla pozisyona girdik. Gol beklentimiz, rakip ceza sahası içi buluşmalar vs. hücum oynayan bir takım için çok iyiydi. Önemlisi topu içeri atmaktı."
Okan Buruk: "Bir açıdan zordu bizim için, takıma yeni gelmiş, hem adaptasyon hem fiziksel olarak tam olarak hazır olmayan oyuncuları kullandık ve hem Leao hem Deniz'in performansları çok iyiydi, takıma çok olumlu katkı yaptılar. Lesley girdi iyi şeyler yaptı, Batrakov aynı şekilde."
Okan Buruk: "Batrakov'u sokma sebebim Sara'nın iyi olmaması değil. Orda bir tane daha 8-10 oynayabilecek bir oyuncu istedik. Öne doğru kırılabilen, ceza sahası içine girebilecek bir oyuncu daha katmak istedim. Çünkü rakip çekilip bekliyordu. Genel istek, genel performans yerindeydi."
Okan Buruk: "Rakip baştan sona hep uzun top oynadı. 1-0'dan sonra da 2-3 tane uzun top var. Onlar tehlikeli oldu. Sonunda kazandık. Maçı güzel bir şekilde bitirdik. Liderliğimiz devam ediyor. Galatasaray her maçı kazanmak zorunda."
Okan Buruk: "(Yüzde 80 galibiyet oranı) Rekorları bazen kırıyoruz, hiç haberimiz olmadan... Benden çok Galatasaray'ın gücü bu!"
- Batrakov'un pası, asist sayıldı. Abdülkerim'e 'al da at' dedi diyebilir miyiz?
Okan Buruk: "Batrakov'a asisti hayırlı olsun. (gülerek)"
Okan Buruk: "Trabzonspor'un tek isteği Galatasaray'a karşı hazırlanmak ve kazanmak olacak."
Okan Buruk: "Osimhenli güçlüyüz. Osimhen olmadan da güçlüyüz, güçlü oyuncularımız var. Osimhen'i de arıyoruz. Çok baskılı oynadık ama bitirici santrforun olması çok önemli. Deniz'in performansından da memnun kaldım."
Okan Buruk: "Osimhen ve Lemina'nın Trabzonspor maçına yetişme şanslarına bakacağız. Yetiştirebilirsek tabii ki daha güçlü kadroyla çıkacağız."
Okan Buruk: "Türk teknik direktörlerin başarısı küçümseniyor. Bu Türk oyunculara da yapılıyor. Sokaktaki insanların sevgisi ise çok farklı… Tabii ki eleştiriler olacak ama bence çok fazla kafaya takmadan işimize odaklanmamız gerekiyor."
Hazal Palavar: "Ligin başında rakipler istifa ediyor. Siz ise 4 sene üst üste şampiyon olmanıza rağmen ağır eleştiriler oluyor. Bu mental gücü nasıl koruyorsunuz?"
Okan Buruk: "Çok basit. Puan durumuna baktım mı, mental olarak çok güçleniyorum (Gülerek)."
Okan Buruk: "Sporting maçındaki VAR hakeminin ben olsam hakemlik hayatını bitiririm. Bir daha bu hakemin Şampiyonlar Ligi'nde maç almaması gerekiyor."
Serdar Kelleci: "Bir meslektaşınızla 149 maç yapmış, 119 galibiyet elde etmiş. %80 galibiyet oranıyla kendi liginin tarihinin en önemli teknik direktörü olmuş. En başarılı teknik direktörü olmuş. Ama çok eleştiriliyormuş kendi ülkesinde. Siz bir meslektaşınız olarak... Dört sene de üst üste şampiyon olmuş bu hoca. Dışarıdan bir gözle de bunları nasıl yorumlarsınız?"
Okan Buruk: "Hangi ülkede yaşadığına bağlı herhalde." (gülerek)
Okan Buruk: "Devamlı değersizleştirmeye çalışıyorlar. Bu gözüken. Asıl gözükmeyen tarafı, sokaktaki insanların sevgisi ve değeri. Çok daha farklı. Sosyal medya üzerinden her şeyi düşünmemek gerekir. Youtube kanalları üzerinden de... Reyting almak zorunda herkes, reyting kovalama var! O reytingi almak için de tabii ki birileri eleştirilecek. Eleştiri ötesine geçtiğinde de daha çok izlenen kanallar olabiliyor!"
Okan Buruk: "Olumlu olumsuz, başarılı başarısız maçlar olacak. Gerçekten bizi seven, bize değer veren Galatasaray taraftarı olduğunu biliyoruz. Biz bunu zaten sokakta görüyoruz o yüzden sosyal medya çukurunun içine de hiçbir zaman düşmeyeceğiz!"
Okan Buruk: "Galatasaray'ı nereden vurabilirsiniz; Okan Buruk üzerinden vurabilirsiniz. Yani en önemli şey bu. Okan Buruk üzerinden vurmaya çalışanlara da Galatasaraylılar gerekeni cevabı verecektir."
Okan Buruk: “Batrakov’un takım oyununu çok iyi oynamasından dolayı mutluyum. Batrakov, hem hücum baskılarına gidiyor hem savunma görevlerini yapıyor. Her zaman pas opsiyonu oluyor. Hareketliliği bizim için önemli. Sonuca da çok rahat bir şekilde ilerleyen zamanlarda bunu yansıtacak. Çok beğendiğimiz bir oyuncu. Genç bir oyuncu, fiziksel olarak gelişimini tamamlayacak, takıma ve lige alıştıktan sonra çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. Bugün yine Leao ve Sane'ye çok hızlı pas vererek takımı ileri taşıdı. Takımı öne taşıyor."
Okan Buruk: "Osimhen ve Lemina'nın tedavileri sürüyor. Cumartesi oynayacağımız maça kadar yetiştirmek istiyoruz."
Okan Buruk: "Singo'nun milli takım arasından sonra tekrar başlayacak diye düşünüyoruz. Geçen sene sakatlık geçirdiği ayağı değil diğer ayağından sakatlanmıştı. Milli takım arasından sonra hazır olucaktır."
Okan Buruk: "Bitshiabu'nun takım içine girmesi, özellikle milli takım arasında onu %100 hazır hale getirmemiz gerekecek. Ondan sonra ona da süre vereceğiz."
Okan Buruk: “Lesley’i ön tarafa aldım, çok beğendiğimiz bir oyuncu. Gelişimini tamamlayacak ve lige alıştıktan sonra da iyi işler yapacağını düşünüyorum, o kalitesini gösteriyor. Bugün Leao’ya verdi, Sane’ye verdi. Geçişlerde hızlı ve doğru oynayarak takıma katkı veriyor.”