- 16 Haziran 2010
- 202.065
- 153.986
- 6.838
Okan Buruk: "Maç öncesi yaptığımız planlar, düşünceler maç ve rakiple eşleşti. Daha çok gol bulabilirdik."
Okan Buruk: "Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Hepsi muhteşemdi bugün. Girip çıkarken oyuncularımın daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bütün oyuncularımız çok değerli. Onları iyi günde, kötü günde destekleyelim."
Okan Buruk: "Maç bitince istatistiklere ve puan durumuna baktık. İlk hayalim Şampiyonlar Ligi'ndeki bu iki maçlık başarımızı yükseltmek ve ilk 8'de olabilmek. Nereye gidebiliriz? Burada en yüksek hedefi koymalıyız. İlk 8 olmazsa, ilk 16. Ana amaç bütün takımlar için ilk olarak, 24'te olmak. Şampiyonlar Ligi için hayal kurduk. Taraftarların hedefini duyduk. Ligi doğru bir şekilde devam ettiriyoruz ve Avrupa'da iki maçta önemli başarı yakaladık. İlk hedefimi sorarsanız, Göztepe maçı. Göztepe ve Trabzonspor'a hazırlanacağız."
Barış Alper Yılmaz'a gösterilen tepki
Okan Buruk: "Barış Alper Yılmaz'a gösterilen tepkiyi anlamak zor. Barış bizim için çok değerli. Bu oyuncular her şeylerini vererek mücadele ediyorlar. Bunu yapan büyük bir kitle değil ama düşünmeleri gerek. Galip durumdayken, buna anlam vermek zor."
Okan Buruk: "Bodo/Glimt için de böyle bir atmosferde futbol oynamak büyük tecrübe. Böyle bir tecrübeyi yaşamak iki takım için de çok güzel. Böyle bir atmosferde oynamak çok güzel, teknik adam olarak böyle bir maçı yönetmek çok keyifli. Sizler de bu keyfi aldınız."
Okan Buruk: "Liverpool eski Liverpool sözü doğru oldu (gülerek). Kaybetmeye devam ediyor Liverpool. Öne mi geçmişler? Bu soruyu o zaman ortadan kaldıralım."
Okan Buruk: "Osimhen golcülüğünün yanında önemli bir takım oyuncusu. Elit bir oyuncu. Sezon başı 75 milyon euro'nun düşük olduğunu konuşabileceğimizi söylemiştik. Bu tip oyunculara 100 milyon daha fazla paralar ödeniyor Avrupa'da. İnşallah performansı aynı şekilde devam edecek."
Okan Buruk: "Tottenham, Bayern Münih, Manchester United... Herkese karşı böyle oynadık. Bizim kimliğimiz bu. Kurduğumuz kadro sonrası bütün Türkiye, Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olmasını bekliyor. Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."
Ertem Şener: "Lucas Torreira'nın babası dün kalp krizi geçirmiş, bu oyuncuyu bu maça nasıl hazırladınız? İlkay Gündoğan sakatlığı'nda hepimizin morali bozuldu ama bir şeyi doğru yapacağınızı hepimiz biliyoruz, reçete hazırladığınızı biliyoruz. Aynı şekilde Osimhen-Icardi dengesini nasıl sağlıyorsunuz? Nasıl başarıyorsunuz?"
Okan Buruk: "Burada teknik direktör olarak ben her şeyle ilgilenmek ve dokunmak zorundayım. Zaten işim bu. Sadece antrenman yaptırmak değil. Saha dışı işler vaktimizi alıyor. Oyuncularımla çok yakınım. Onlara çok değer veriyorum, saygı duyuyorum. Birçoğuyla 3.5 senedir burda beraberiz.
Lucas da bunlardan biri. Babasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu şekilde oynaması zor bir durum ama Torreira'nın takımı ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini ve her şeye rağmen bu maçta ne kadar oynamak istediğini konuşmak lazım. Ne kadar özel bir oyuncu olduğunu, %100'ünü takıma nasıl verdiğini konuşmak gerekiyor.
Osimhen için de Icardi için de bunu söylemek gerekiyor. Sadece Galatasaray'ın başarısını ön plana çıkarmak istiyorlar. İnsanları mutlu etmek istiyorlar. O yüzden benden çok oyuncularımın adanmışlıklarını konuşmak gerekiyor. Bu değeri de Galatasaray taraftarı her zaman onlara veriyor."
Norveçli gazeteci: "Bodo Glimt hocası Knutsen gürültüden dolayı kulaklarını tıkamak zorunda kaldı. Benzer şeyi daha önce gördünüz mü? Şaşırdınız mı?"
Okan Buruk: "Liverpool maçında da oldu. Bizim kulaklarımız alışık."