yayin olmayacagi soylendigi icin yotube'a girmedim.
malesef burada eklenen basliklardaki -yazi kesitlerini okuyabildim .
aciklamalarina dair, dusunceni okumak isterim-paylasmak istersen.
saygi ve selamlar.
Abi üzerine çok şey yazılabilir.
Bunlardan birkaçı:
1) Belli ki twitter'daki yorumları ve medyayı iyi takip ediyorlar. Ancak gördüğüm en tehlikeli iki şey; hocanın vücut dilinin inanılmaz baskı altında olduğunu açığa vurması ama buna karşın ben ders almam ders veririm noktasında tıkanıp kalmasıdır.
Yani taraftara da medyaya da siz ne anlarsınız futboldan, ben 2 kere şampiyon oldum bu sistem ile demeye getiriyor ancak futbol o kadar karmaşık ve anlaşılmaz bir şey değil. Hatta futbolu bu kadar özel kılan şey, kahvede maçı izleyen Ahmet abinin de oynanan veya oynanmış bir maçın üzerine doğru analizleri/yorumları yapabilmeye izin veren yapısıdır belki de. Sen bunu bir basketbolda, voleybolda yapamazsın mesela. Gerçekten işin teknik bilgisine haiz olman lazım.
Tabii, bizleri bu işte proflarından ayıran şey, herkes hatayı görebilir. Ancak hatanın çözümünü bulabilmek, işte kahvedeki Ahmet abi ile hocalık yapan kişiyi ayıran şey bu aslında. Ben bu takım dönen topları toplayamıyor derim, ama bu problemi gidermek zaten teknik direktörlük dediğimiz şey oluyor.
2) Kopenhag, Sparta Prag, YB, FB, BJK gibi final maçlarında istenen sonuçların alınamaması ile alakalı verdiği cevap olsun, bizlerin orta sahadaki eksikliğe vurgu yaptığımız yerde
herhalde 12 kişi oynayacağız... Ne oynadığımız sistemi ne de yapmak istediğimizi bilen var... demesi bizim problem olarak gördüğümüz şeyleri kendisinin hiçbir şekilde dert etmemesi de apayrı bir tehlike çanı olarak çalmakta. Yani biz bu sorunun/sorunların farkındayız, daha iyi olacağız demiyor. Ne sorunu arkadaşlar diyor. 5 yediğimiz maç sanki hiç yaşanmamış. Akıl alır gibi değil. 30 milyon taraftar oynanılan oyundan zerre keyif almıyor, gelecek için umut beslemiyor, Avrupa'da bizi trajik durumlara ve skorlara düşürürler diyor ama kendisine göre hiçbir problem yok. Bunun için tek kelime söylemek gerekirse, kibir der geçeriz. Durum hiç iyi gözükmüyor.
3) Her fırsatta taraftara ve medyaya laf atıyor, ben daha bunu yapıp da başarılı olan biri görmedim. Hatta bir TD bu işlere girmişse, genelde kısa süre sonra 1-2 felaket maç yaşayıp o kulüpteki kariyeri sonra eriyor. Bizde 2 tane buna uygun maç var; biri YB maçı, diğeri de FB maçı. YB'ye elenirsek gönderileceğini sanmam ve ortalığı yatıştırmak için mutlaka 1-2 göz boyamalık transfer de olur. Ama bu oyun FB maçı için fenasal şeyler çağrıştırıyor. YB ilk maçta devreye 4-0 girebilecekken, Mou bizim defolarımız üzerine kurguladığı bir oyunla neler yapar, orası uyku kaçıran cinsten mesela.