@Kerem UYGUN, @Baris Savas,
@Alper Altun
Takip ediyorum yazdiklarinizi. Güzel bir muhabbet donuyor. Kerem'in yukarıda yazdigina ilişkin bir lafa girip cikacagim
Hocaya yonelik asiri telden eleştiriler oldugunu ve abartıya kacildigini ben de düşünüyorum. Hocanın kredisinin daha yüksek olması gerektiğini vs. ayni fikirdeyim. Ama bugun oyun sistemi ile ilgili olarak söyledikleri ben de kuşku yaratiyor. Formasyonda esnekleşmek, çeşitlenmeye gitmek onemi bir TD yetenegiyken hoca bunu 'odun vermek' olarak algılıyor. Olay da buradan başlıyor zaten.
İşte burası senin yukarida yazdiginla dogrudan iliskili. Söyle ki her sistemin kendi icinde derin bir külliyatı var sonuçta. Hucumun nasıl olgunlastirilacagina, gecis varyasyonlarına, defansın nasıl saglanacagina dair vs. Yani 3lu ortasaha formatında Icardi is yapmaz diye birsey yok. Aksine belki de daha etkili olabilir eger sistemi doğru düzgün kurup isletebilirsen. Ayrıca sanirim
@alper'in dediği dediği gibi bu durum rakibe gore tercih edebileceğin formasyonu zenginleştirir. Benim hocada takildigim nokta bu konudaki muhafazakarligi. Kendinden bu kadar mi emin yoksa bildiginin disina cikmaktan mi çekiniyor, onu bilemiyorum ancak bir TD'un boyle bir bakış acısına sahip olması beni kaygilandiriyor.
Ikinci olarak problematik gordugum nokta ise Torreira'nin yanina istediği oyuncu profilindeki tercihi. Ornek: Sara transferi. Yanlış anlasilmasin, cocuk ortadan oyun kurma, hucum oluşturma ve besleme vs bakımından oldukça kaliteli bir kumasi oldugunu bana izletti. Ama 4-2-3-1 formasyonundaki '2'nin her ikisi de defansı iyi yapabilen profiller olması gerekiyor. Yani en azından Torreira'ya yakin bir savunma yeteneğinin olması gerekiyor ki geçişlerde güvenlik saglayabilsin. Bu da su an takimin ortasahada yasadigi temel problem bence.
Bolduysem affola.