GSC Haber Okan Buruk: "Oyuncular değişse de aynı oyunu oynamak istiyorum"

galatasaray yönetimleri genelde kullan at kafasındaki adamlarca tesir altına girmiştir. tabiri caizse kirli işleri (rakip yöneticileriyle uğraşmak, iktidara yakın adamlar bulmak, para girişi vb.) birilerine yaptırırlar fatih terim, abdurrahim albayrak son olarak erden timur gibi. bu insanlar hedef olur kendileri arkada centilmeni oynarlar sonra galatasaray kültürü diye böbürlenirler. hakkını yemeyelim 2 sene boyunca ali koç'la uğraşan tek adam erden timur oldu arkasında bir tane gs yöneticisi durmadı. erden timur'a kızma sebebim en rezil başkanla çalışması oldu. okan buruk'un işi gerçekten zor.
erkan can'ın sesiyle okudum vallah lan :d

dursun özbek başlığında da yazdım. hocanın bu ruh halinde olmasının sebebi bile başkan ve yönetimdir.

gs'da kim neyin başında belli değil.

muslera-icardi falan ayakta tutmaya çalışıyor koskoca camiayı.

nasıl el atmazlar böyle bir duruma? çünkü umurlarında değil.
Muslera topları tutsun yeterli

Hatalarından ders alıyor/almıyor konusu;

Anlaşılan hiçbirini hata olarak görmüyor ki düzeltmek kaygısı gütsün! Çarpıcı iki örnek ne kadar da benzeşiyor;

İlk sezon 3-1 lik BJK maçı aklımdan çıkmaz; bildiğim en kötü TD performanslarından biridir (İlk kez güvenimin fena halde sarsıldığı maçtır). Skoru almışsın ama Sergio ve Mertens bitikler, haliyle orta saha çökmüş, gol geliyorum diye bağırıyor adeta, şans yanımızda, durumu toparlamak için fırsat veriyor aslında...Geriye düşene kadar oyuncu değiştirmedi, o dakikadan sonra değiştirsen ne olur? O iki adamın acizliğini görüp müdahale etmemesini izah etmek için ne söylese 'özrü kabahatinden büyük' mahiyetinden öteye gidemezdi.

Son FB derbisi; Maçın başından itibaren Demirbay başta olmak üzere, Mertens ve Ziyech de çok çok kötüler, takımın bütün enerjisini emiyorlar. GS taraftarı herkes, değiştir şunları diye kuduruyor ama nafile. Maçtan sonra mevzu sorulunca verdiği cevap akla ziyan; ''Sonradan giren oyuncunun daha iyi oynayacağı garanti değil''. Bu sözü duyunca futboldan tiksindim yeminle...

Hocanın geçtiğimiz 2 sezon ligin ilk haftaları da oynattığı oyun pek farklı değildi ama bu sezon bjk maçı ağır bir yenilgi olunca eleştiriler normal. Sonuç ne olursa olsun devam etmesinden yanayım geçtiğimiz 2 sene boyunca yaptığı işler kolay değil rekor üstüne rekor kırmış bir adam. Oynattığı oyun tatmin eder veya etmez ben tabelaya bakıyorum ve orada 2 şampiyonluk var.

Ha Okan Hoca bugün yarın gitti diyelim ne Terim'e tahammülüm var ne de bu beceriksizlerin getireceği yabancı hocaya. Saçma sapan bir karar verecekleri de kesin yani. Durum şu ankinden iyi olmayacak ona eminim

Hoca hem kendine hem de takimina güveniyor bu yüzden özgüvenli sekilde konusmus

Kaybedersek zaten bag tamamen kopacak daha büyük bir kaos olusur

Ama kazanirsak 2 sene sampiyon ve 2 sene takimi cl’ye katilmis olacagi icin tekrar ayagi kalkacagiz

Ben okan hoca ve oyunculara güveniyorum kazanacagiz insallah

Senin espirilerden yaptım ayıp ediyon
alakası yok lan.

benim esprilerden mi yapmak istiyorsun?

al sana tutorial:

alıntı yaptığın postum "dursun özbek başlığında da yazdım" ile başlıyor.

cevap olarak "icardi başlığında da kıştın". yazacaksın mesela. :/

Bu takımın 4-1-2-3 olarak oynadığını düşünürseniz peki? Ne olur? Geride daha sağlam mı dururuz? Olmaz ama olduk diyelim. İcardi ve orta saha arasındaki mesafede hangi icardi performansı atak olgunlaştırır? Sara kerem ya da torreira nın koşu mesafeleri hücumlarda daha da artmaz mı? Ya da ileride yalnız kalan icardiye giden toplar duvara çarparak sürekli geri dönmez mi?
@Kerem UYGUN, @Baris Savas, @Alper Altun

Takip ediyorum yazdiklarinizi. Güzel bir muhabbet donuyor. Kerem'in yukarıda yazdigina ilişkin bir lafa girip cikacagim :)

Hocaya yonelik asiri telden eleştiriler oldugunu ve abartıya kacildigini ben de düşünüyorum. Hocanın kredisinin daha yüksek olması gerektiğini vs. ayni fikirdeyim. Ama bugun oyun sistemi ile ilgili olarak söyledikleri ben de kuşku yaratiyor. Formasyonda esnekleşmek, çeşitlenmeye gitmek onemi bir TD yetenegiyken hoca bunu 'odun vermek' olarak algılıyor. Olay da buradan başlıyor zaten.

İşte burası senin yukarida yazdiginla dogrudan iliskili. Söyle ki her sistemin kendi icinde derin bir külliyatı var sonuçta. Hucumun nasıl olgunlastirilacagina, gecis varyasyonlarına, defansın nasıl saglanacagina dair vs. Yani 3lu ortasaha formatında Icardi is yapmaz diye birsey yok. Aksine belki de daha etkili olabilir eger sistemi doğru düzgün kurup isletebilirsen. Ayrıca sanirim @alper'in dediği dediği gibi bu durum rakibe gore tercih edebileceğin formasyonu zenginleştirir. Benim hocada takildigim nokta bu konudaki muhafazakarligi. Kendinden bu kadar mi emin yoksa bildiginin disina cikmaktan mi çekiniyor, onu bilemiyorum ancak bir TD'un boyle bir bakış acısına sahip olması beni kaygilandiriyor.

Ikinci olarak problematik gordugum nokta ise Torreira'nin yanina istediği oyuncu profilindeki tercihi. Ornek: Sara transferi. Yanlış anlasilmasin, cocuk ortadan oyun kurma, hucum oluşturma ve besleme vs bakımından oldukça kaliteli bir kumasi oldugunu bana izletti. Ama 4-2-3-1 formasyonundaki '2'nin her ikisi de defansı iyi yapabilen profiller olması gerekiyor. Yani en azından Torreira'ya yakin bir savunma yeteneğinin olması gerekiyor ki geçişlerde güvenlik saglayabilsin. Bu da su an takimin ortasahada yasadigi temel problem bence.

Bolduysem affola.

Takip ediyorum yazdiklarinizi. Güzel bir muhabbet donuyor. Kerem'in yukarıda yazdigina ilişkin bir lafa girip cikacagim :)

Hocaya yonelik asiri telden eleştiriler oldugunu ve abartıya kacildigini ben de düşünüyorum. Hocanın kredisinin daha yüksek olması gerektiğini vs. ayni fikirdeyim. Ama bugun oyun sistemi ile ilgili olarak söyledikleri ben de kuşku yaratiyor. Formasyonda esnekleşmek, çeşitlenmeye gitmek onemi bir TD yetenegiyken hoca bunu 'odun vermek' olarak algılıyor. Olay da buradan başlıyor zaten.

İşte burası senin yukarida yazdiginla dogrudan iliskili. Söyle ki her sistemin kendi icinde derin bir külliyatı var sonuçta. Hucumun nasıl olgunlastirilacagina, gecis varyasyonlarına, defansın nasıl saglanacagina dair vs. Yani 3lu ortasaha formatında Icardi is yapmaz diye birsey yok. Aksine belki de daha etkili olabilir eger sistemi doğru düzgün kurup isletebilirsen. Ayrıca sanirim @alper'in dediği dediği gibi bu durum rakibe gore tercih edebileceğin formasyonu zenginleştirir. Benim hocada takildigim nokta bu konudaki muhafazakarligi. Kendinden bu kadar mi emin yoksa bildiginin disina cikmaktan mi çekiniyor, onu bilemiyorum ancak bir TD'un boyle bir bakış acısına sahip olması beni kaygilandiriyor.

Ikinci olarak problematik gordugum nokta ise Torreira'nin yanina istediği oyuncu profilindeki tercihi. Ornek: Sara transferi. Yanlış anlasilmasin, cocuk ortadan oyun kurma, hucum oluşturma ve besleme vs bakımından oldukça kaliteli bir kumasi oldugunu bana izletti. Ama 4-2-3-1 formasyonundaki '2'nin her ikisi de defansı iyi yapabilen profiller olması gerekiyor. Yani en azından Torreira'ya yakin bir savunma yeteneğinin olması gerekiyor ki geçişlerde güvenlik saglayabilsin. Bu da su an takimin ortasahada yasadigi temel problem bence.

Bolduysem affola.
Odun vermek konusundaki görüşünüz ve orta sahanın falan dirençli olması kesinlikle katılıyorum hoca bu düşünceleri umarım dikkate alır ve uygular

İki yıldır Ziraat kupası hedefine ulaşamadık, üstelik rakipler biri Başakşehir diğeri Karagümrük.

Son derbi sonuçları felaket, gördüğüm en pasif ve silik Galatasaray derbi performanslarından. Alınan Super Kupa, eğer FB tam kadro çıksa belki onu da alamayacaktık.

Avrupa'da Kopenhag iki maçta da yenemiyorsun, Prag turu geçemiyorsun ki burada yönetimin hatası da çok büyük, orada başarısızlığı bölüştürürüm.

Daha sonra sezona başlıyorsun, 5-0 ile kupa kaybediyorsun, geliyorsun CL elemesinde YB'ye yeniliyorsun.

Yani rekorlar kırıldı, onları konuşmuyorsunuz deniyor, ancak biz şimdiyi yaşıyoruz ve ortada övülecek bir performans verisi yok. Hoca kırılma maçlarında hep başarısız oldu, daha olmaya devam eder ise, lig performansı kurtarmaya yetmeyecektir. Zira bizim için Avrupa elzem bir kulvar, Ziraat Kupası yahut Süper Kupa'da öyle, Galatasaray'ın müzesi, bu anlayış olduğu için diğer takımlarla farkı açmış durumda.

Sadece lig olsun şampiyon olalım bakışı uymuyor bize.

İlk yıl derbilerde şov yapmış şampiyon olmuş.
İkinci yıl son haftaya 3 puan önde girmiş ama sondan ikinci hafta Fener'e yenilmiş diye gönderilmesi lazımmış. Siz bu kafayla iyi yaşıyorsunuz. Birde forumda yönetici yapmışlar bunları. Herhalde siz City'i tutsanız şampiyonlar ligi finali kaybetti diye Guardiola da gitsin dersiniz.

İlk yıl derbilerde şov yapmış şampiyon olmuş.
İkinci yıl son haftaya 3 puan önde girmiş ama sondan ikinci hafta Fener'e yenilmiş diye gönderilmesi lazımmış. Siz bu kafayla iyi yaşıyorsunuz. Birde forumda yönetici yapmışlar bunları. Herhalde siz City'i tutsanız şampiyonlar ligi finali kaybetti diye Guardiola da gitsin dersiniz.
Biri hakkında direkt itham ve yargı çıkaracak iseniz, bu bir mesaj vasıtası ile olmamalı.

Okan hoca konusuna benim yazdıklarım duruyor, kredisi hala var olduğunu ve istifa söylemlerinin şimdi çok erken olduğunu söyleyen birisiyim.

Mesajımda Fener'e yenildiği için gönderilmeli dediğim yeri söylerseniz sevinirim.

Ayrıca mesajınızdaki tavrı hak ettiğimi sanmıyorum.

Hepsini geçtim; o bahsettiği rekor serideki ADS ve KG maçlarını nereye koyalım? Biri küme düşmüş, diğeri dağılmadan önce topladığı puanlarla lige tutunabilmiş iki aciz takım. Yaptıkları tek şey bizim ikinci bölgeye konuşlandırdıkları Balotelli ve Marcao' nun indirdikleri uzun toplarla pozisyona girmekten ibaretti. O eleştirilmesine tahammül edemediğin oyun anlayışıyla rakip TD lerin bu bariz planına karşı koyamadıysan daha ne anlatıyorsun hoca? ADS maçının sonradan 3-0 a gitmesi, diğerinin Marcao' nun kolay gol vuruşlarını yapamaması ve son dakikada Berkan golü ile kazanılmış olması bu gerçeği değiştirmiyor.

Young Boys maçında aynı senaryo gerçekleşmedi mi? Herifler orada iki uzunla gerçekleştirdi aynı aksiyonları; Allahtan kalitesiz takım, kaç kez kaçırdılar da kepazelik çıkmadı. Sonra stoperler suçlu!

Torreira ve Sara rakip oyunculara yakın bile olmuyor çoğu defa ki olsalar da o toplara çıkıp almaları zor zaten. Çoğu takımın yaptığı gibi fizikli, alan kontrolü yapabilen bir 6 numara oynatmak ayıp mıdır, günah mıdır yani?

Bekleri güya önde tutarsın, oyuna ve hücuma katkıları yok gibi bir şey. Kanatlar skor katkısı yapsa da oyunu yükseltecek profilde değiller. Mertens, yapabildiği ölçüde presle ve dengine gelirse kurnaz paslarıyla işe yarıyor, dripling ve şut tehdidi düşük, sezona beklendiği üzere formsuz girdi; düşünüp taşınıp futbolu bırakmaya karar vermiş adamın üzerinden kadro planı yapmak baştan hata idi.

Bütün bu defoların toplamını orta sahadaki iki adamı da önde kullanarak telafi etmeye çalışmak değişik bir kafa. Madem stoperlere bu kadar yük binecek, Davinson' a yakın profilde birini daha aldıraydın; bunlar insan, makine değil, formsuz dönemleri de olacak sakatlıkları da. Geçen sezon FB nin başına gelen bizde olsa, 6 lar 8 ler havada uçuşur Allah muhafaza...

Son düzenleme:
Biri hakkında direkt itham ve yargı çıkaracak iseniz, bu bir mesaj vasıtası ile olmamalı.

Okan hoca konusuna benim yazdıklarım duruyor, kredisi hala var olduğunu ve istifa söylemlerinin şimdi çok erken olduğunu söyleyen birisiyim.

Mesajımda Fener'e yenildiği için gönderilmeli dediğim yeri söylerseniz sevinirim.

Ayrıca mesajınızdaki tavrı hak ettiğimi sanmıyorum.
Size yazmadım zaten. Ayrıca yazarken sizin mesajı görmedim. Siz de öyle birşey dememişsiniz ayrıca.

dursun özbek başlığında da yazdım. hocanın bu ruh halinde olmasının sebebi bile başkan ve yönetimdir.

gs'da kim neyin başında belli değil.

muslera-icardi falan ayakta tutmaya çalışıyor koskoca camiayı.

nasıl el atmazlar böyle bir duruma? çünkü umurlarında değil.
Adamin yakin zamanda esinden bosanmis oldugunu unutma. Basina gelmediyse bilemezsin nasil etkiledigini.

Bolduysem affola.
Estağfurullah niye bölesin?

Ben onun oyununda mertens in ve torreira nın ileri baskısını diğer 8 in ise baskı sırasında süpürücü olabilmesini istediğini düşünüyorum. Ama sara tarzı oyuncuyu istemesindeki esas nedenin tam tersi durum için takım savunmasından ziyade baskıdan kurtulmak için olduğunu düşünüyorum. Rakip bize baskı kurduğunda torreira dan ziyade ayağı iyi olan bir derin oyun kurucu olmasını istiyor hoca. Bu yüzden de çoğu zaman Kaan ya da Berkan dan çok demirbay ı oynattı 8 olarak. Şayet 10 ve torreira yeterince ön alanda istediğini yapabilirse sara ya çok fazla iş düşmeyecek. Çünkü sağlıklı bir davinson da ön alan baskısında orta saha oluyor. İşin tüm pislikleri mertens torreira barış davinson ve ziyech üstleniyor.

Okan ın en büyük sıkıntısı baskıdan ziyade kendisi baskı gördüğünde yaşadıkları. Sara tipi oyuncu seçeneği tamamen bundan kaynaklı. Geçen sene söz edilen tüm kötü maçları kendi sahamızda tempolu baskı yediğimiz takımlar. Çünkü defnstan çıkarken ortada top alıp hızlı bir şekilde topu dağıtacak adam yoktu. Demirbay bir nebze yaptı ama temposu çok daha iyi olan takımlara karşı bacakları ve kondisyonu yetersiz kaldı.

Yazarak anlatmak gerçekten zor oluyor aslında ama deneyeyim. Sara nın asli görevi takım hücum ederken 2. Bölge ile 3. Bölgeyi kullanmak. Hatta atakta iken ceza sahasına girerek icardiye alan açmak veya gol vuruşu gerçekleştirmek. Defansta ki rolü ise sanchez ile birlikte baskıdan uzun atılan topları süpürmek ve alan doldurmak.

Estağfurullah niye bölesin?

Ben onun oyununda mertens in ve torreira nın ileri baskısını diğer 8 in ise baskı sırasında süpürücü olabilmesini istediğini düşünüyorum. Ama sara tarzı oyuncuyu istemesindeki esas nedenin tam tersi durum için takım savunmasından ziyade baskıdan kurtulmak için olduğunu düşünüyorum. Rakip bize baskı kurduğunda torreira dan ziyade ayağı iyi olan bir derin oyun kurucu olmasını istiyor hoca. Bu yüzden de çoğu zaman Kaan ya da Berkan dan çok demirbay ı oynattı 8 olarak. Şayet 10 ve torreira yeterince ön alanda istediğini yapabilirse sara ya çok fazla iş düşmeyecek. Çünkü sağlıklı bir davinson da ön alan baskısında orta saha oluyor. İşin tüm pislikleri mertens torreira barış davinson ve ziyech üstleniyor.

Olabilir, belki senin dediğin gibi bir niyeti vardir. Hatta bence de Sara o rolu hucum kapasitesi bakımından ortalama düzeydeki rakiplere karşı pek siritmadan pekala oynayabilir. Ama rakip dişliyse ve hucum etkinliği kuvvetliyse, fiziksel olarak dirençli, çok kosan, ayağa oynayan, hızlı ataga cikabilen bir takımsa mesela, iste o zaman o bölgedeki oyuncunun savunma yeteneğindeki zayıflik basa bela oluyor. Formasyonun kendisine iliskin bir problem bu diye düşünüyorum, takim farketmez acikcasi. Misal 4231'i iyi bir bicimde hayata gecirebilen ekiplerin orta saha ikilisinde belki de bu yüzden savunma yonu goreli olarak daha baskin oyuncularla karsilasiyoruz. Mutlaka aksi ornekler de vardır ama en azindan benim gözlemim bu yonde.

Aynen sağdan soldan saçma sapan ortalardan icardi gol kralı oldu ilk senesinde 14 yenilmezlik yaptı ikinci sene 17-18 yapıp rekorunu kırdı bu sezonda ilk 2 lig maçını kazandı medya övüp girilen f5 3 te 2 yaptı başındaki çöp bidonuna dünya paralar bayıldı
Ziyech Zaha Barıs Kerem Mertens önceki sezon sağda rashica ve İcardi. Bunlar hucüm silahlarımız. Tek tek oyuncularıoyuncuların geçmişlerini anlatmiyim zaten Dünyaca bilinen yıldız oyuncular. Bana anlatırmısın hangi anadolu kulübünün elinde şu hücum gücü var. Bırak onu arada bilmem kaç siklet farkı var. Bu elimizdeki hücum gücü herhangi büyük bir Avrupa kulübünde olsa bırak anadolu takımlarını, bizimle oynasa çok çekinirdik. Lig'e koysan kesin şampiyonluk adayı olurdu iddaa da 1.15 oran bile vermezdi. Anadolu kulübü diyorum defans kötü, orta saha kötü, hücum kötü. Eskiden daha iyilerdi ancak kaç senedir hepsi leş. Afedersin de İcardi bir zahmet gol kralı olsun bu ligde be. Bu takım bu ligde bi zahmet galibiyet rekorları kırsın be...

Ama şimdi eksik söyledim tamamlayalım. 2 senedir sırtını koltuğa yaslayıp rahatça kaç tane maç izledin şu kadro ile? Çok az dimi sayısı..
Benim aklımda hep aynı sahneler var. Dakika 60, 1 farkla öndeyiz karşıda sanki alanya kasımpaşa ne bilim hatay yada herhangi bir Anadolu kulübü yokta sanki Real Madrid var. 30-40 dakika vatan savunur gibi gol yememek için çabalayan bir takım. Ayakta top tutma yok. Kontra yok. Set oyunu yok. Pas yok. Bir Allah var birde Muslera... Kaç tane maçı burda dualarla bitirdik hatırlamıyorum bile. Aç eski maç konularına bak görürsün orda.
Değişiklikler yanlış. Oyun planı yanlış bir dünya yanliş oğlu yanliş.
Daha bir dünya eksik sayabilirim ama daha önce defalarca yazdım. Tekrar etmeye gerek yok.

Şu fener Bjk yalama işini kim için dediğini tam bilmiyorum ama evet var böyle tipler burda. Ama benden alıntı yaptığın için ben cevap veriyim. Ben fener ve Bjk hiç övmedim aksine bunlardan yol olmaz demiştim 

Hoca yı savunun savumayın diyen yok tabikide. Ama bak eleştirenler bir dünya argüman sunuyor. Savunuyosun ama teknik anlamda bir tane done sunmadan. İcardi nin gol kralı olması bir savunma yönteni değildir.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt