Okan Buruk: "Rekordan çok, şampiyonluğa odaklanmış durumdayız"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1675281264877.png

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, evinde Ümraniyespor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk zorlu mücadele sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

"Maç öncesinde söylediğim gibi Ümraniyespor bu ligin iyi takımlardan biri. Son sırada olması kimseyi yanıltmasın. Şanssız maçlar yaşıyorlar. Takım savunmasında bu tür geçişleri yapan takıma karşı çok hata yaptık. "

"Şampiyonluk yolunda sürekli kazanmamız gerekiyor. Rekordan çok, şampiyonluğa odaklanmış durumdayız. Bu rekoru, kenetlenmiş Galatasaray camiası olarak kırıyoruz."

"Oyuna baktığımda hücum olarak inanılmaz rakamlar var ama savunmada hatalar yaptık. Bunlardan ders alacağız. Kendi seyircimiz önünde ofansif oyunumuzu gösteriyoruz ama savunmayı da güçlendirmemiz lazım."

TRABZONSPOR MAÇI HAKKINDA KONUŞTU

Okan Buruk: "Trabzonspor, dış sahada zorlanan bir takım. Derbi maçı bizim için önemli. Yenileneceğiz ve dinleneceğiz. 4 günlük bir süre dinlenmek için yeterli. İç saha avantajını kullanmak istiyoruz ama bugünkünden daha iyi olmalıyız."

2018'de terim'in son 10 hafta donk-fernando orta sahasına dönmek gibi en başta savunmaya etki edecek bi planlama lazım hoca artık. sol bek alır mısınız bilmem de dubois'ysa o, yoksa kaan ayhan'ı bile ters ayakla bu taşdemir ve hatta kazımcan gibi kafası kesik, kilometresi az oyuncuların önünde değerlendirmek gerek. inşallah bi daha kanadında fuleli oyuncu olan takıma karşı kerem-taşdemir gibi abuk kanat koridorlarıyla maçlara başlamazsın.

neyse sen biliyondur işini, tebrikler diyelim.

Okan Buruk: "Kendi seyircimiz önünde ofansif çabamızı yükseltmeye çalışıyoruz ama savunma tarafında eksikler olmaması gerekiyor."

Bencede

Okan Buruk: "Kendi maçlarımıza ve rakiplerimizin maçlarına bakıyorum. 5 haftalık bölümde rakiplerimiz daha zor fikstüre girecek. Özellikle son haftalarda Fenerbahçe'nin lige son dakika golleriyle tutunduğunu görüyoruz. Amacımız, puan farkını açmak."

Okan Buruk: "Kendi maçlarımıza ve rakiplerimizin maçlarına bakıyorum. 5 haftalık bölümde rakiplerimiz daha zor fikstüre girecek. Özellikle son haftalarda Fenerbahçe'nin lige son dakika golleriyle tutunduğunu görüyoruz. Amacımız, puan farkını açmak."
Transfer sor

Okan Buruk: "Devre arasını beklemeyi düşünen bir teknik adamımım. Burada yabancı değişiminden dolayı iki oyuncu değiştirmeniz gerekiyor. İlk yarı için çok yapılabilecek bir şey değil. Oyuncu değişiklikleri aklımdan geçmedi. Devre arasını beklemeyi, öyle hamle yapmayı düşündük. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonları Emre özelinden değerlendirmek istemiyorum. Takım savunmasında çok büyük hatalar yaptık. Stoperlerimiz de yanlış kararlar verdi. Sadece Emre üzerinden değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Torreira çevresindeki arkadaşlarının eksiklerini de kapattı, oyunu da kurdu. Sergio iyi bir maç oynamadı. Onun kalitesini biliyoruz. Özellikle Torreira oradaki eksiklikleri de bir nebze kapattık. Yoğun bir hafta geçiriyoruz. Bir sonraki maça çok farklı hazırlanmamız gerekiyor. Çok önemli bir takımla maçımız var. Bugünden daha iyi olacağımızı söyleyebilirim"

Okan Buruk: "Sol bek için düşüncemiz olmuştu. Türk olarak bunu düşünüyorduk. Kazımcan iyileşti. Leo Dubois orada iyi performans verdi. Biz bunu rafa kaldırdık. Kaan transferiyle savunmadaki düşüncemizi ortaya koyduk. Bu bölge ile ilgili transfer yapmayacak gibiyiz. Transferin son gününe kadar değişiklikler olabilir. İki tane oyuncumuzla yolları ayırdık. Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'e teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum"

Okan Buruk: "Önemli bir oyuncu Kaan Ayhan. Milli bir oyuncu. Kaan’ı kısa vade için almadık. Uzun yıllar Galatasaray’da oynasın diye aldık. İlk düşüncemiz onun stoperde kullanmak. Farklı bir yerde ihtiyaç olduğunda, bunları da oynayabilen bir oyuncu"

hoca bugün mutlu değildi çünkü çok pozisyon verdik son sıradaki takıma zaten hafta sonu böyle oynamamalıyız dedi farkında

Geri
Üst Alt