GSC Anket Okan Buruk Şanslı mı Yoksa İyi Hoca mı?

Okan Buruk Şanslı mı yoksa Iyi Hoca mı?

• Kullanılan toplam oy
    187
okan hoca bence hem şanslı hem de belli bir seviyeye kadar iyi hoca

ama o seviyeyi kıramadı ki bu konuda ümitleri cok kırdı

şanslı çünkü maddi olarak rahat bir döneme denk geldi

hic kimseye nasip olmayan bir harcama yapılıyor 3 senedir

erden timur ve icardi konusunun ise sağlamasının yapılması lazım

yani mesela okan hocasız da erden timur ve icardi bu takımla geçen sene 99 puan toplayan rakibinin önünde 102 puan toparlar miydi bilmiyoruz

şans tam tersi de olabilir

yani okan hoca yerine bir başka hoca getirsek icardiyi yonetemeyebilir ciddi krizler yasanip sezon çöp olabilirdi

o zaman da icari gibi gelirken bu yönlerden soru işaretli adama niye bukadar para bağladık diye yönetimi eleştirebilirdik
Belki daha iyi belki daha kötü olurdu bilemeyiz.

Amma ve lakin sen 2 senelik şampiyonluk sonrası 3. senende camiaya Avrupa'da dişe dokunur bir şeyler veremiyorsan o şampiyonluklara rağmen hocalığın tartışılmaya başlanır. 250 milyon avroluk kadro ile 3 kuruşluk takımlara madara olup durursan insanlar hop kardeşim der burası Galatasaray. Benim asıl kızdığım maçlar Rigas, Malmö ve Kiev maçları. Birini kazanmış olsan şimdi başka bir şey konuşuyorduk.

Okan'ın tartışılmaya başlandığı maç geçen seneki 1-0 kaybedilen Kopenhag maçıdır. Sonra Sparta Prag, fb, süper kupa, young boys, Rigas, Malmö, Kiev diye devam eder. Maç kaybedebilirsin fakat koskoca Galatasaray, bir sene içerisinde bu kadar skandal maç oynamaz oynayamaz. Hele ki bu kadro ve bu paralarla.

Ligde 13. olan o üç kuruşluk takım dahi UEL liginde gruptan namağlup çıktı. Ben Okan'ın yerinde olsam utanırım.

Okan hoca başka ligde çalıştı da haberimiz mi yok? Yada hocalığı sadece Avrupa ile mi ölçülüyor? Mancini vb gibi TR'de başarısız olan hocalar hepsi çöp hoca mı dememiz gerekiyor yada sonuçta size göre Okan Buruk'un bile başarılı olduğu bir ligde başarısız oldular. Hamza hocanın sadece bir sezonu var Okan hocanın Akhisar ile kupası, Başakşehir ile şampiyonluğu ve 2 sezon üst üste GS ile şampiyonluğu var. Bunların hepsine şans diyebiliyorsanız zaten diyecek bir şey yok.
Yahu ligin kalitesi belli. Yerlerde sürünüyor. Topu topu 2 tane takım var biri hakem ve federasyon destekli. Müthiş bir ligimiz var da orada mücadele ediyoruz sanki. Ben ayrıca Okan'a çöp demedim. Bizim hocamız olacak kalibrede olmadığını söylüyorum. Gelinen noktada harcanan paralar ve kurulan kadro baz alındığında gönül rahatlığı ile başarılı diyemiyorum. Okan'ın bizdeki ilk şampiyonluğu ile alakalı hocalığına bir lafım yok. TR ligi seviyesinde iyi hocalık yaptı. Ama şu da unutulmasın; Kendi liginde 13. olmuş takıma Icardi, Torreria, Mertens çeken bir Erden Timur vardı. Sonraki sene transferde sınıfta kalsa da 2 sene bu omurga şampiyon yaptı seni. En büyük şansı buydu. O omurga bu sene dağıldı gibi bir şey. Biri sezonu kapattı, diğer ikisi yorgun ve formsuz. Geldiğimiz noktayı görüyoruz. Avrupa'da rezilleri oynuyoruz, ligde 6 puan önde olmamıza rağmen şampiyonluk gider mi acaba endişesi taşıyoruz.

Mancini'ye ise asla çöp demem. Severim kendisini. Avrupa kupalarında oynadığımız her maçta hocalığımızı Mancini yapsa keşke. Çünkü onun futbol anlayışı Avrupa için daha gerçekçi.

3 sene üst üste şampiyon olsun ben kalsın diyeceğim sezon sonu sözünü veriyorum buradan.. Ben başaracağına ihtimal veremiyorum açık açık söyleyelim.

beyler durum çok ciddi şuan bu takım felaket şekilde ivme kaybetti Rize'de takılıp birde üstüne AZ'ye içerde 50 bin kişi önünde bir posta daha yenildiğin durumda mental yerlere düşer. İfb maçına filanda yansır bu. Fb neredeyse gol kaçırmadan bulduğunu atıyor bu ara. Nesiriyi Talisca'yı hava topunda tutacak stoper mtoper yok bizde ciddi sıkıntı var şuan kolombiyalılar havadan rezalet. Akan oyundan gol atmakta feci güçlük çekiyoruz nolacak bilmiyorum. Ben açıkçası Okan Buruk'un sezonu tamamlayamayacağını düşünüyorum.

Bu Muslera'ların Kaan Ayhan'ların kadro dışı bırakılması lazım takımdaki herkese gözdağı vermek gerekiyor Okan şuan bunu yapacak cesarette değil. Radikal hamleleri yapabilecek ve olumsuz havayı dağıtacak tek camia kozumuz şuan Erden Timur'dur. Dursun Başkan ne yap ne et ikna et bak iş işten geçtikten sonra çok ağlarız pastacılarla particilerle.

Son düzenleme:
Net iyi hoca ama kararsız. Bu sene malesef şanssızız takım olarak. İcsrsiyi sezonun en iyi oynadığımız maçında verdik. Gördük ki icardi bı takımın büyük kısmıymış. Sezon başı 4 lü savunma düşünülürken osümhen i çektik. Sırf bu sebepten 3 lüye dönmeye çalıştık. Malesef sancılı geçti bu süreç. Yedek kadroya oyuncu alınmamasının nerdeyse kötüye giderken devre arası oldu. Ordan morata yı çektik çift forvet diye bu sefer de o gitti. Sola alınan adam oynadığımız maçların yarısında yok. Jelert desen Cl önelemesine yetişsin diye ağar topar alındı. Doue mi neydi o son dakka arıza çıkarınca gittik Kopenhag ın kucağına oturduk. Bir sallanma varsa bunların da etkisi var. Daha oturmadı sistem. Ama bence iyi olacağız yeni transferlerle. Değerlerimiz iyi Avrupa’da da ligde de. Geçen sene olup bu sene olmayan tek şey fazla gol yememiz. Muslera nın formsuzluğu bas etken bence bunda. Çünkü geçen yılda benzer pozisyonlar veriyorduk muslera çok çıkarıyorudu. Bu sene o yok. O yüzden bu durumdayız. Geçen seneki muslera olsa Avrupa’da üst sıralardan çıkardı bu takım. Ligde de daha fazla puan farkı olurdu.
Musleranın kesilmesi söz konusu belki o çare olur. Ama 11 sezonundan beri rakiple farkı açmamıza sebep olan muslera nında kesilmesi kolay değil. Bunu da taraftar anlamıyor. Kim olursa olsun kolay kolay yapamaz bunu. Şu an hala şans vermesi bence musleranın şampiyonluk modunu açmasını beklemesi. İnsallah bu gerçekleşir ve şampiyonlukla uğurlarız efsanemizi.

Düzeltme; düşündüm geçen yıl da çok sallandı muslera. Bir önceki sezon desek daha doğru.

Belki daha iyi belki daha kötü olurdu bilemeyiz.

Amma ve lakin sen 2 senelik şampiyonluk sonrası 3. senende camiaya Avrupa'da dişe dokunur bir şeyler veremiyorsan o şampiyonluklara rağmen hocalığın tartışılmaya başlanır. 250 milyon avroluk kadro ile 3 kuruşluk takımlara madara olup durursan insanlar hop kardeşim der burası Galatasaray. Benim asıl kızdığım maçlar Rigas, Malmö ve Kiev maçları. Birini kazanmış olsan şimdi başka bir şey konuşuyorduk.

Okan'ın tartışılmaya başlandığı maç geçen seneki 1-0 kaybedilen Kopenhag maçıdır. Sonra Sparta Prag, fb, süper kupa, young boys, Rigas, Malmö, Kiev diye devam eder. Maç kaybedebilirsin fakat koskoca Galatasaray, bir sene içerisinde bu kadar skandal maç oynamaz oynayamaz. Hele ki bu kadro ve bu paralarla.

Ligde 13. olan o üç kuruşluk takım dahi UEL liginde gruptan namağlup çıktı. Ben Okan'ın yerinde olsam utanırım.

Erman amcamı kızdırmayın.

Okan hoca da biraz utansın mevzu kapansın

Doktorlar ileri yaş hastaları için futbol izlemeyi kesinlikle tavsiye etmiyor.

Eskiden hak vermezdim ama burayi okudukca hak veriyorum.

Ben bu takım kurma işinde hocaya da biraz suç buluyorum. Orada artık bazı konularda net tavır koymalıydı ve kendisi de hep olması imkansız adamlarla da vakit kaybettirdiği gerçeği var. Hocanın oyuncu transferi konusunda sürekli belli bir meblağ üstüne gitmesi veya daha genç ve az bilinen oyunculara gitmemesini yanlış buluyorum açıkcası.
İşte orada ne yaşanıyor bilmiyoruz, hoca uluslararası bir profil olmadiği için doğal olarak yönetime her istediğini yaptırabilir mi, her istediğini aldırabilir mi, o gücü var mı? Terim gibi yapsa orada barınabilir mi? En basitinden Rasica'yı bile aldıramadığını biliyoruz.

İkinci olarak beklenti ne? Hoca uluslararası bir teknik adam değil, kulüp Avrupa şampiyonluğu hedefliyorsa Terim'e 4 sene nasıl sabır edilip istikrarlı bir yapı ve oyun anlayışı ile başarı geldiyse hoca da 3. senesinde o yolda gidiyor. Kaldı ki o profilde Mancini'ye, Rijkaard ne kadar başarılı oldu? Biz lig seviyesi ve ülke olarak kendimizi çok üstte görüyoruz, kadromuzda Avrupa'da oynayacak adam sayısı çok az.

Kadro kurmak, kadro planı yapmak aslında hoca EPL'deki gibi menejer değilse yönetimin işi. Yönetim de bunu sportif direktör vs. tayin edip, takım sistemine uygun kadroyu hazırlar. Hoca oyuncu izleme, oyuncu seçimi vs. hatalı olabilir ama hocayı da arada bırakan bir yönetim var. Boey'i satıp hem sağ hem sol bek alacağız dediler gele gele transferin son günü sakat bir adamla 2. ligden biri geldi. Kerem'i satalım son günü yerine Arias ya da Zalevski gelecek dediler gele gele Sallai geldi o da Avrupa listesinde yok. Nelson'u gönderdik yerine üst düzey stoper alınacak dediler gele gele 1.79'luk bücür bir stoper geldi, o da 8 milyona. Sara da geldi, Osimhen de geldi ama zaten onlar takımın en iyisi. Eleştirecek bir durum yok,Kutucu geldği gibi goller atıyor. Muhtemelen Frankovski ve Eren de oynar.

Hoca tercih hatası yapsa da öyle ya da böyle her oyuncudan verim alıyor. Asıl sorun oyun anlayışındaki inat! 12 kişiyle mi oynayalım deyip orta saha istememesi. Ancak görüyoruz ki Lemina da alınıyor hoca orta sahaya mesafeli olmasına rağmen. Yönetim yine belirleyici. Buradan da açıkça çikiyor kendi istemediği birçok ismin de alınabileceği.

Unuttuğumuz nokta hocanın sınırları var. Oyuncu izleme, oyuncu seçimi, transfer vs. 4'lüden 3'lüye dönüp taktik esneklik gösterip gelişebilen hoca bu alanlarda da ilerleme kaydedebilir. Zaten alınırken uluslararası bir hoca olmadiği, bu eksiklerin olabileceğini kabullenmek gerekir. Seçimi yapan da bu riski almış demektir. Yöneticilik burada meydana çikiyor, hocanın eksik olduğu alanları tespit etmek de bu eksikliği kurumsal şekilde doldurmak da yönetim işi. Bizdeki riyakar duruş "ilk gelirken şampiyon yap yeter hoca diyenler" Avrupa'da tecrübesi olmayan birinden Avrupa şampiyonluğu istiyor. Ama bilmiyorlar ki Terim bile ilk geldiğinde Milli Takım çalıştırmış olmasına rağmen 4 sene sonra Avrupa şampiyonu oldu. O da yine gruplarda başarısız olup 3. olduğu turnuvada.

Okan hocanın geliştirmesi ile Muriq oldu ondan önce kimsenin takmadığı bir oyuncuydu Vedat. Sörloth 19-20 sezonunun tamamında oynadı. O sezon TS'nin kadrosunda Nwakame, Ekuban, Sölorth, Sturridge, Sosa, Novak, Nidaye falan vardı.
Fatih Terim millî takım için çok uğraşmıştı

İşte orada ne yaşanıyor bilmiyoruz, hoca uluslararası bir profil olmadiği için doğal olarak yönetime her istediğini yaptırabilir mi, her istediğini aldırabilir mi, o gücü var mı? Terim gibi yapsa orada barınabilir mi? En basitinden Rasica'yı bile aldıramadığını biliyoruz.

İkinci olarak beklenti ne? Hoca uluslararası bir teknik adam değil, kulüp Avrupa şampiyonluğu hedefliyorsa Terim'e 4 sene nasıl sabır edilip istikrarlı bir yapı ve oyun anlayışı ile başarı geldiyse hoca da 3. senesinde o yolda gidiyor. Kaldı ki o profilde Mancini'ye, Rijkaard ne kadar başarılı oldu? Biz lig seviyesi ve ülke olarak kendimizi çok üstte görüyoruz, kadromuzda Avrupa'da oynayacak adam sayısı çok az.

Kadro kurmak, kadro planı yapmak aslında hoca EPL'deki gibi menejer değilse yönetimin işi. Yönetim de bunu sportif direktör vs. tayin edip, takım sistemine uygun kadroyu hazırlar. Hoca oyuncu izleme, oyuncu seçimi vs. hatalı olabilir ama hocayı da arada bırakan bir yönetim var. Boey'i satıp hem sağ hem sol bek alacağız dediler gele gele transferin son günü sakat bir adamla 2. ligden biri geldi. Kerem'i satalım son günü yerine Arias ya da Zalevski gelecek dediler gele gele Sallai geldi o da Avrupa listesinde yok. Nelson'u gönderdik yerine üst düzey stoper alınacak dediler gele gele 1.79'luk bücür bir stoper geldi, o da 8 milyona. Sara da geldi, Osimhen de geldi ama zaten onlar takımın en iyisi. Eleştirecek bir durum yok,Kutucu geldği gibi goller atıyor. Muhtemelen Frankovski ve Eren de oynar.

Hoca tercih hatası yapsa da öyle ya da böyle her oyuncudan verim alıyor. Asıl sorun oyun anlayışındaki inat! 12 kişiyle mi oynayalım deyip orta saha istememesi. Ancak görüyoruz ki Lemina da alınıyor hoca orta sahaya mesafeli olmasına rağmen. Yönetim yine belirleyici. Buradan da açıkça çikiyor kendi istemediği birçok ismin de alınabileceği.

Unuttuğumuz nokta hocanın sınırları var. Oyuncu izleme, oyuncu seçimi, transfer vs. 4'lüden 3'lüye dönüp taktik esneklik gösterip gelişebilen hoca bu alanlarda da ilerleme kaydedebilir. Zaten alınırken uluslararası bir hoca olmadiği, bu eksiklerin olabileceğini kabullenmek gerekir. Seçimi yapan da bu riski almış demektir. Yöneticilik burada meydana çikiyor, hocanın eksik olduğu alanları tespit etmek de bu eksikliği kurumsal şekilde doldurmak da yönetim işi. Bizdeki riyakar duruş "ilk gelirken şampiyon yap yeter hoca diyenler" Avrupa'da tecrübesi olmayan birinden Avrupa şampiyonluğu istiyor. Ama bilmiyorlar ki Terim bile ilk geldiğinde Milli Takım çalıştırmış olmasına rağmen 4 sene sonra Avrupa şampiyonu oldu. O da yine gruplarda başarısız olup 3. olduğu turnuvada.
Hoca konusunda dediğin gibi güçlü değil hele Terim gibi hiç değil. Terim alt yapı dahil Florya müdürü dahil her noktaya kendi adamını koyabiliyordu. Okan hoca bunu yapamıyor. Erden Timur varken o konuda daha rahat ediyordu ama o gidince onlarda Okan hocanın üstüne kaldı bunlara katılıyorum. Transfer konusunda ise Okan hocanın da o inatları olduğunu düşünüyorum, düşündüğü oyunda da inatları var mesela hep önde baskı inadı var. Avrupa'da istenilen sonuçların gelmemesinde en büyük sebeplerden biri bu. Çünkü Okan hoca hep ön baskı ile stoperleri öne atma sonra ortanın boşalması gibi şeylere sebep oluyor. Oysa Avrupa da daha maç maç gitmek gerekiyor, gerektiğinde rakip savunma arkana top atmasın diye kendi yarı alanında bekleyeceksin. Skoru alınca kontra futboluna dönmeyi bileceksin gibi. Okan hocanın en büyük aşamadığı sorunu bu bu konuda çok inat ve bu kendisine ve takıma zarar veriyor.

Ligde 2 sene şampiyon olan ve her istediği alınan bir teknik direktörün Avrupa'nin orta sınıf takımlara elenmesinin bir sebebi olmalı.
Sizce YB'un UCL'de 0 çekmesi şanssızlıktan mı yoksa kötü takım olduklarından mı?

Ligde 2 sene şampiyon olan ve her istediği alınan bir teknik direktörün Avrupa'nin orta sınıf takımlara elenmesinin bir sebebi olmalı.
Sizce YB'un UCL'de 0 çekmesi şanssızlıktan mı yoksa kötü takım olduklarından mı?
Her istediği alınan ne kadar doğru bilmiyoruz ve ne zaman alınıyor o da önemli. Tabi bu noktada suç Okan hocada da var. Okan Buruk hiç bir eksiği olmayan müthiş bir hoca olduğunu iddia eden de yok. Elenmesinin yada istenileni alamamasının ana sebebi inadı Avrupa'da kendisi maçına göre oynamayı bir türlü düşünmüyor hep aynı oyun inadı istediği sonucu alamamasının en büyük sebebi bu bence. Oysa Avrupa'da daha maç maç bakman gerekiyor. Kendisinin en büyük eksiği oyunu tutma ve gerektiğinde geriye yaslanma konusunda. Mesela bu nedenle ben Okan hocanın iyi bir Milli takım hocası olacağını da asla düşünmüyorum ama başka liglerde de iyi sonuçlar alabileceğini düşünüyorum o yüzden kendisinin Avrupa'da bir takıma da gitmesinin ona eksikleri konusunda çok yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Çok net, tecrübesizlik.O farkı Terim sonrası Şampiyonlar Ligi'nde Lucescu ile görmüştük. Yine Mancini ile de. FB de şimdi Morinho ile gösteriyor, 24. olma pahasına beraberliğe yattı isimsiz bir takıma ama elemeye kalıp şimdi de turu geçecek... Özellikle gençlik döneminde daha idealist düşünüyor hocalar(Bu oyunla İnter'e gideceğini hayal ediyor.)ama demlendikçe daha pragmatik oluyorlar. Bundan 10 yıl sonra keşke diyecek ama içinde bulunduğu an ona bu gerçeği gösterecek birileri şart! Belli ki ekibi de yetersiz, uluslararası sportif direktör gibi ağırlığı ve tecrübesi olan birini bulmak çözüm olabilir. Ya da Mertens'i futbolu bıraktıktan sonra ekibine alabilir.

Çok net, tecrübesizlik.O farkı Terim sonrası Şampiyonlar Ligi'nde Lucescu ile görmüştük. Yine Mancini ile de. FB de şimdi Morinho ile gösteriyor, 24. olma pahasına beraberliğe yattı isimsiz bir takıma ama elemeye kalıp şimdi de turu geçecek... Özellikle gençlik döneminde daha idealist düşünüyor hocalar(Bu oyunla İnter'e gideceğini hayal ediyor.)ama demlendikçe daha pragmatik oluyorlar. Bundan 10 yıl sonra keşke diyecek ama içinde bulunduğu an ona bu gerçeği gösterecek birileri şart! Belli ki ekibi de yetersiz, uluslararası sportif direktör gibi ağırlığı ve tecrübesi olan birini bulmak çözüm olabilir. Ya da Mertens'i futbolu bıraktıktan sonra ekibine alabilir.
Fatih Terim Avusturya, Isviçre takımlarını toklatlıyordu sonra da UEFA geldi. Juventus gelmemek için 40 takla atıyordu ve sadece 3 - 4 yabancı ile

kayhan- kutlu yüzünden sparta prağa elenmiş adam bi sonraki sezon aynı ikiliyle eleme maçına çıkıp az alkmaar'a eleniyosa
değil iyi hoca
hoca değildir

Mertens'in soruna bir cevap olacağını pek düşünmüyorum. İyi ve görüntü olarak değil gerçekten yetkili bir Sportif Direktör bence şart. Onun dışında ekibinin güçlenmesi şart. Mesela bize ara sıra gelecek bir duran top antrenörü olmamalı hep GS'de çalışacak şekilde getirmeliyiz. Galatasaray'ın kaleci antrenörü kendi birimi olmalı ama bu işini çok iyi yapan biri olmalı Taffarel gibi. Atletik uzman falanda dünyada hocalar sanırım kendi çalışacağı adamı kendi getiriyor o yüzden orada bir şey diyemiyorum ama orada da bence hocadan bağımsız CV'si belli Avrupa çapında olan gelen her hocanın ekibinde olacak biri olmalı gibi geliyor bana.

osimhen diye bir süperstar galatasaray'a imza atmamış olsa ligte 6. veya 7. sıradaydık.

Geri
Üst Alt