- 16 Haziran 2010
- 202.342
- 154.170
- 6.838
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Senin şurada yazdıklarının çoğuna ben de katılıyorum. Çünkü bu bir eleştiri. Ancak sosyal medya ağlarında, yayınlarda enteresan derecede saldırıyorlar oyunculara. Bu kitle sen, ben veya 'X' bir kişinin umurunda olmasa da o kadar büyük bir kitle ki genel algının ne olacağını belirliyorlar resmen.Yerliyi hücumda kullanmak yerine kale ve defansta kullanmakta bir seçenek hocam. Kanatta Türk oynatinca gol atamıyosun. Defansta kalede kullanınca belki şanssız hatalı goller yiyebilirsin. Kanatta yabanci olunca çok gol atma ihtimalin var. Kanatta Türk kullanınca daha az gol yeme ihtimalin var. İkisininde iyi kötü tarafı var. O zaman ben gol atmayı tercih ederim çünkü gol yiyip yemiycegin atamayacagin kadar kesin değil. Daha yüksek ihtimal var. Oyunu domine edersen defansa çokta is düşmez. Gereksiz top kayıpları olmayınca yada minimum olunca da takım halinde defans yapar açığını kapatırsin
Ayrıca ligin en iyi yerli kanatları da olsa yetersiz olduğu gerçeği değişmiyor. Ne Kerem ne Yunus oyun görüşü olarak hiç iyi değil. Pas vereceği yerde kaleye vurur çalım dener. Kaleye vuracağı yerde pas vermeye çalışır yada dağa taşa vurur. Asist yapmaya çalışır bostaki üç adamı görmez gider rakibe top atar. Bunları yapiyo Kerem ve Yunus maalesef. Bunun en büyük sebebi ise kendini geliştirmemek. Kerem ve Yunus yeteneksiz değil ama gelişimleri yetersiz. Karar mekanizmaları geniş gelismemis. Sürekli gol ihtimali olan oyuncular pas ve şut çalışır. Ben henüz bişey görmedim.
Kerem ligin en çok top kaybeden adamı. Kaybettiği toplar hep orta saha sol kanat civarında en top kaybedilmemesi gereken yer direk çıkarken kontra yiyosun. Sonra Mertens i defansa yardım ederken izliyoruz bu defa. Çoğunun sebebi bu top kayıpları.
Yani kimse degersizlestirmeye çalışmıyor aslında. Ayrıca performansı yetersiz oyuncuyu istediğin kadar değerli göster. Günün sonunda sen kaybediyosun. Fener böyle yapa yapa ne hallerde görüyoruz. Bende insanlar hakli. Kadroda değişim lazım ve bunu düşünenler kötü niyetle söylemiyo bunları. Kim istemez ki kerem yunus takımın en iyileri olmasın. Yedek kalmadiklari sürece kendilerini geliştirmeyecekler buda gün gibi ortada. Asist yapmayı ve basit oynamayı öğrenmedikleri sürece ilk 11 oynamamalilar.
O tipler heryerde var renktas bendeSenin şurada yazdıklarının çoğuna ben de katılıyorum. Çünkü bu bir eleştiri. Ancak sosyal medya ağlarında, yayınlarda enteresan derecede saldırıyorlar oyunculara. Bu kitle sen, ben veya 'X' bir kişinin umurunda olmasa da o kadar büyük bir kitle ki genel algının ne olacağını belirliyorlar resmen.
Kısaca sözüm eleştiri yapana değil oyuncuları yerin dibine sokanlara.
Bence Mertensi solda içe kateden oyuncu olarak oynatmalı. Gol atar asist yapar top kaybetmez hiç yoktan. Mata şart çünkü. Oliviera mi kesilir mitso mu maçına göre değiştirilir ama matanin attığı pasları tr de atabilecek başka oyuncu yok. Sagada Rashica şart. İyi kötü hızı var asist yapmayı şut çekmeyi biliyo. Mertens de normalde iyi dribling atan bir oyuncu yaşı gereği ara sıra yapsada yeter. Maçına göre Yunus Kerem Yusuf sonradan yada formuna göre değerlendirilir. Bu durumda ama risk alıp kale ve sol bek türk olmak zorunda yoksa biz gol yollarinda yine sıkıntı çekmeye devam ederiz.seferovic ve marteens'i çift forvet olarak denese nasıl olur?
Taraftar dışında takıma kimse zarar veremez bu sezon zaten.Kerem'in durumunu madem goruyorsun, bugune kadar ne yaptin hoca. Illa taraftarin isliklamasi mi gerekiyo. Pek yakinda oda olur merak etme.
Sebep basit. Boey dışında tüm oyuncularımız ceza sahası içinde. Oyunu kanatlara yikmiyoruz. Rakip defansta 6-7 kişi minimum göbekte durunca müdafaa çok rahat yapılıyor. Halaand olsa yine pas alamaz 7 kişinin kucağında. Oyunu hızlı baslatmiyoruz, kalecimiz bekle bekle diye 20 saniye geciriyor minimum. Kereme giderse top direk geri geliyor, yunus topu geriye çekip nelsona dönüyor. Herkes yigilinca ortaya ve orta da acilmayinca duvara karşı oynar gibi oynuyoruz, ya da saçma bir şut, ya defanstan dönüyor ya da dağlara taşlara gidiyor. Duran top organizasyonu gibi bir meziyetimiz yok, çizgiye inip orta açan bir tek boey var, ki işin komik tarafı bulduğumuz goller sadece çizgiye inip yerden açılan ortalar ve biz bunu denemiyoruz. Boey sergioya attırdı, yunus Gomise attırdı, dubois kendi kalelerine attırdı, ama biz bunu maç boyunca 1-2 kez ancak yapabiliyoruz, neden? Çünkü ters ayaklı, son pas özürlüsu ve oyun görüşü çok dar iki tane kanatla oynuyoruz. Barış bile girdiğinde takım hücumda bir tık daha olgun oynuyor o kadar defosuna rağmen. Forvetlerimizde hepsi fırsatçı golcü, fırsatta maç boyu 1 kez geliyor, kacirirsa gol olmuyor
Terimde aynı hatayı yaptı taraftarı karşısına aldı kaybetti, okanhocada bu kadar kötü oynayan iki yerliyi sürekli oynatarak taraftarı karşısına alır ancak. Altyapıdan çocuk koy, barışı koy, kazımcanı koy ama kötü oynayanı koruma. Buna devam edersen üç vakte kadar taraftar desteğini kaybeder kovulursun.FT gibi oyuncu kesmeme huyu oldukça sorun yaşatır. Özellikle yunus kerem ikilisini rezil oynamalarına rağmen 11 oynatıyor her maç. Bu iki elemanın kötü oynaması gol atamamaktaki en büyük sebepler. Kerem full top kaybeder, yunus eveleyip geveleyip kontratağa engel olur. Bir sürü gol olabilecek atak bu ikili yüzünden heba oluyor.
Gencler boyle boyle kazaniliyor.Onu kes bunu kes sunu kes sontada bizden neden genc cikmiyor cart curt .Sabir etmeyi bilmiyorsunuz ama gelen fenomen yapancilarida begenmiyorsunuz.FT gibi oyuncu kesmeme huyu oldukça sorun yaşatır. Özellikle yunus kerem ikilisini rezil oynamalarına rağmen 11 oynatıyor her maç. Bu iki elemanın kötü oynaması gol atamamaktaki en büyük sebepler. Kerem full top kaybeder, yunus eveleyip geveleyip kontratağa engel olur. Bir sürü gol olabilecek atak bu ikili yüzünden heba oluyor.
Aslında bahsettiğim havadan ortalar değil. Seferovic olsun, icardi olsun, Gomis olsun nerede duracağını çok iyi bilen ve peşinden stoperleri götüren oyuncular. Arkalarinda penaltı noktasında mertens, Sergio var. Yerden çizgiye inip kesilen ortalardan bahsediyorum. Ters ayak oldukları için kanatlar bizim mümkün mertebe yapamiyoeŞu yanılsamadan da vazgeçelim rakibi Eksik yakalayacak hızlı geçiş oyununu oturtmamız lazım
sürekli geride bekleyen beş tane Tandem ile ceza sahasını kapatan takıma istediğin kadar orta aç Fenerbahçe Beşiktaş yıllardır bu şekilde oynuyor başarılı olabildiler mi?
Hızlı oyunda orta gol pozisyonu elbette çalışılabilir ama bu şekilde bile rakibin ceza sahasında 3.04 kişiden fazla olmaması lazım kapanmış takıma kenarlardan şişirme orta yapan takımları ben kesinlikle başarılı bulmuyorum zaten bir sonuç da elde edemiyorlar
Bizim hızlı geçiş hücum organizasyonu ve kapalı takımlara karşı sert hücumu ve yoğunlukla da duran top ve cepheden şut çalışmamız lazım
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hata ve sorunu görüp ve hic birsey degistirmeyip ayni devam etmek Einsteinin sözünü hatirlatiyor.