- 12 Haziran 2015
- 35.580
- 31.158
- 2.583
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ekol TV'de Candaş Tolga Işık'a açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: "Sen bana orada hakaret edersen, ben de sana Crying One derim. Crying One ona çok oturdu. Bütün sezon ağladı. Hala ağlamaya devam ediyor."
Okan Buruk: "Mourinho'ya karşı o gün karşılık verseydim en az 10 maç ceza alırdım. Ben bu sezon disiplin cezası olmadan tek ceza alan hakemim. Derbideki hakemi beğenmediğim için TFF bana bir maç ceza verdi. Mourinho'ya reaksiyon verseydim ona 3 maç bana 13 maç ceza verirlerdi."
Okan Buruk: "Herkes en başarılı teknik direktör demese de nisan, mayıs ayında iş oraya geliyor. Ocak, şubat ayında farklı oluyor. Zor gözüküyordu sezon ama kolay gitti. Çok yakın gidiyordu. 6 puan öndeyken bile insanlar, "Galatasaray kazanamayacak" düşüncesindeydi. Ama biz öyle değildik. Bence orada Avrupa'nın da etkisi vardı."
- Tesislerde motivasyon olarak bir şey yapmamız lazım dediğin zaman oldu mu?
Okan Buruk: "Tesisi değiştirdim hemen zaten (Gülerek). "Tesislerde mi yanlış var" dedim, tesisleri değiştirdim." (gülerek)
Okan Buruk: "Yeni tesisimiz psikolojik olarak bizi çok yükseltti. Florya'dan çıkmak uğursuz mu gelecek derken ben tam tersi hızlı bir şekilde geçmek istedim. Çok iyi geldi bize yeni tesis. İki tane çok güzel sahası var. Antrenman kalitesi çok arttı. Tesis çok önemli. İstanbul'un en güzel yerinde çok önemli bir tesis kazanıldı.".
- Lemina transferini gerçekten taraftar mı yaptırdı? Sen istekli değil miydin?
Okan Buruk: "İstekliydim. Yabancı sayısını biz orada düşünmemiz gerekiyordu. Kim ayrılacak, kim kalacak olayı vardı. Tabii ki kararı ben verdim. Lemina ilk yılda da ikinci yılda da listemizdeydi."
Okan Buruk: "Mertens'e kapımız sonuna kadar açık. Saha içi saha dışı planları olursa aile olarak onlara kapımız çok açık."
Okan Buruk: "Beşiktaş, Rafa Silva'ya 30-35 milyon euro verdi. Bu paraları bir şekilde karşılayabiliyorsunuz artık. Daha maliyetleri düşürüp böyle özel bir oyuncu alabilirsin. Gelir-gider, ondan ne bekliyorsun, Şampiyonlar Ligi var. Galatasaray taraftarı da inanılmaz bir şekilde hazır Osimhen için kulübe destek vermeye. Manevi olarak hazırlar ama maddi olarak da hazırlar. İnanılmaz bir destek var".
- Osimhen için Arabistan'a gitti diye haberler var?
Okan Buruk: "Çıkan haberlerde Osimhen'in Arabistan tarafıyla anlaştığı kısmı doğru değil. Kararı Osimhen verecek. Oyuncu bir seçim yapacak. Şartlara bakacak. Sonuçta profesyonel bir oyuncu. Hayatının en güzel günlerini Galatasaray'da yaşadığını söylüyor. Maddi açıdan sorun yok. Osimhen bizi seçerse, biz onu alabiliriz düşüncesindeyiz".
Okan Buruk: "Muslera ve Mertens ayrılıyor. Onların yerine oyuncu gelecek. Diğer bölgelerde oyuncularımız var. Belki satış olabilir. Yönetimin vereceği karar var. O vizyonu ortaya koymak gerekiyor. Mutlaka kaleci alacağız. Osimhen'in durumu çok önemli. Transferler yapılacak. Şampiyonlar Ligi büyük avantaj. Geçen seneki başarılar, buraya gelen oyuncular, oyuncuların kalitesi. Artık daha rahat şekilde getirme şansımız var. Elit genç oyuncuları getirmek çok zor".
Okan Buruk: "Türk kaleci havuzumuz çok dar. Berke, sezonun en başarılı kalecilerinden. Çok iyi oynadı. Takip ettiğimiz bir kaleci. Berke'yi çok beğeniyorum. Türk mü, yabancı kaleci mi karar vermedik. Ona karar vermemiz gerekiyor. Bu seneki performansını çok beğendim. Osimhen'in durumu transferler için önemli".
Okan Buruk: "Barış Alper Yılmaz satılık değil. Onun devam etmesini istiyoruz. Oyuncu satılık değil bir defa onu net bir şekilde ifade etmek gerekiyor. Burada kararı verecek olan yönetim."
- "Türkiye'nin en başarılı, en iyi ve şampiyon teknik direktörü Okan Buruk."
Okan Buruk: "Kulağa güzel çok (Gülerek). Biraz herkes öyle demese de Nisan - Mayıs ayında oraya geliyor iş. Ocak - Şubat aylarında farklı oluyorum ama Nisan - Mayıs aylarında oraya geliyor iş."
Okan Buruk: "Hep bahane, hep bahane… Nereye kadar? Mesela ben Avrupa'da başarısız oldum. Kimi suçlayayım? Çıkıp 'Avrupa'da yapı var' mı diyeyim?"
Okan Buruk: "Ben biraz rahat insanım. Baskılar umrumda olmuyor. Diyorum ki 'Nasıl olsa biz şampiyon olacağız moral bozmaya gerek yok' diyorum. Beni arayanları motive ediyorum. Kafamda çözmüşüm bitirmişim zaten."
Okan Buruk: "Avrupa'nın birçok takımından önde bir takımı çalıştırıyorum. İtalya'ya gitsem, 3-4 tane takım Galatasaray'a yakın. Avrupa'da çalışmayı isteyeceğim. Premier Lig çok önemli, orada çalışmak önemli bir hayal her hoca için ama Galatasaray'da çok mutluyum. Tabii ki ilgi var. Teklif demeyeyim ama ilgi var" .
- Alvaro Morata neden kutlamalara katılmadı?
Okan Buruk: Çocuklarla güvenlik görevlisi arasında bir durum yaşanmış, bunu görmüşler ve rahatsız olmuşlar. İçeride çok bekleyince çocuklar da huzursuzlandı, bu yüzden onlarla birlikte ayrıldı."
Okan Buruk: "5. yıldızın keyfine varalım. Güzel bir yaz geçirelim. Transferde de bize güvensinler. Abdullah Kavukcu, İbrahim bey, Maruf bey, yine çaba sarf edecekler. Galatasaray için en iyi kadroyu kuracağız, taraftarımızdan orada sakin olmalarını bekliyoruz."
(Ekol TV)