Okan Buruk: "Sonlandırmalarda sorun yaşadık yine"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1695756730927.png

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor maçındaki galibiyet sonrasında beIN SPORTS mikrofonlarına konuştu.

Okan Buruk:

"Hızlı başladık, ilk yarının başlarında. Sonlandırmalarda sorun yaşadık yine. Son paslarımız, şutlarımız, ortalarımız başarılı olmadı bunları yapsak skor farklı olabilirdi. 1-0 bitti. Gollü olsun istedik. Rakibimizin geldiği pozisyon gol olabilirdi. Maça hakimdik. Ama maçı çok daha erken bitirmeliydik. Çok üst üste maç oynadık."

"Penaltı konusu Kerem ve Icardi'nin uzun zamandır kendi aralarında planladıkları bir şeydi. Geçen sene de birkaç maçta konuşmuşlardı. Bugün denediler. Penaltı kaçabilir. Belki maç 0-0 olduğu için hepimize farklı geliyor. Ama kendilerine bir özgüvenleri var, özellikle Icardi'nin. Daha önce bunu yaptığı için tekrarlamak istedi. Oyuncularımın yanındayım. Hiç önemli değil."

"Bunun rakibimize karşı yapılmış saygısızlık olarak algılanmasını da istemem, geçen sene de önemli maçlarda bunu yapmayı konuştular."

"Sacha Boey müthiş bir enerji veriyor takıma. 2. golü, 3. golü bulsaydık keşke onu da biraz dinlendirebilseydik. İyi bir profesyonel iyi bir insan. Hep kendini hazır tutuyor. Bizim için çok önemli birisi. Oynamayı çok seviyor, antrenmanı seviyor. Müthiş birisi."

"Mauro Icardi, 7'den 70'e herkesin sevdiği birisi oldu. İnsanlığıyla da katkı sağlıyor Türk futboluna. Üzerine düşeni yapıyor her zaman. Takımı taşıyor."

Süper Kupa maçı 30 Aralık’ta oynanacak. Ne düşünüyorsunuz?

"Biz o tarihte tatil yapmayı düşünüyorduk ama? (Gülerek). Doğru bir tarih olduğunu düşünmüyorum."

"O hafta sonu devre arasına denk geliyordu. İnanılmaz bir maç trafiği var. Fenerbahçe için de bizim için de orada verebileceğimiz bir iznin ortadan kalkmasını sağlıyor. Oyuncularında mutlu olacağını sanmıyorum. Bu tarih doğru değil. Ayrıca Türkiye dışı deniyor."

Ne çalışıyorsunuz idmanda. Laubalilik diz boyu, böyle mi disipline ediyorsun takımı. Hele penaltı muhabbeti disiplin açısından ne durumda olduğumuzun göstergesidir

Acilen teknik ekibe fizik kondisyoner yardımıcı talep etmelisin hoca.

Hocam bitiricilikte sorun yaşıyoruz fakat esas sahadaki laubali takım için birşeyler soyle

Çoğu azı yok Oynayacaksın bizde destek vericez. Çok maç oluyor izleyemiyoruz demiyoruz çok maç oluyor stadatlara gelemiyoruz demiyoruz çok şampiyon olduk yeter bu kadar hiç demiyoruz demeyizde Oynayacaksın, oynarsın olmaz biz sana yine destek veririz.

Yav hoca yapm allah askina az mac yaparkende top oynamiyorduk

Takımın geçen sezon olduğu gibi bir başakşehir maçı daha yaşaması lazım

Aylardır çalışıp dışarı atmalarına ne diyorsun o halde, İcardi gibi bir adamı bile bitirdik.
Icardi gibi bir adami mi bitirdik? Allah allah o yuzden mi 10 gol 1 asist ile oynuyor bu sezon?

Penalti kacabilir her zaman, ben olsam 0-0 iken yapmazdim o ayri bir mesele.

Uzaktan iki şut ile Mertensin ceza sahası içinde pozisyonu o da çapraz öyle çok da bir şey yok.
Ben maçta bir tane kenarlardan tamamladığımız atak hatırlamıyorum.
Pas hataları, hareketsizlik, tempo sorunu, fizik kalite ve kondisyon eksikliği de cabası.

Geri
Üst Alt